Fotbal intern

„Derby de România”, văzut de la nivel gazonului: „Mulțumim că ați rămas la Dinamo!”

04.02.2021 | 01:20
Derby de Romania vazut de la nivel gazonului Multumim ca ati ramas la Dinamo
ADVERTISEMENT

FANATIK a fost prezent miercuri seara în „Ștefan cel Mare” și analizează „Derby de România” și de la „firul ierbii”! Dacă de la televizor a părut un meci destul de anost, departe de derby-urile de altădată, de la nivelul gazonului am remarcat câteva lucruri extrem de interesante.

Octavian Popescu a fost singura pată de culoare din „Derby de România”, care a rămas însă un meci la fel de încrâncenat, fiecare duel important fiind urmat de țipete și urlete, care răsunau în liniștea asurzitoare din „Groapă”.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase și-a făcut deja un obicei să marcheze în meciurile cu Dinamo, spre disperarea puținilor fani dinamoviști prezenți la oficială, care au rămas fără voce până la finalul meciului.

„Derby de România”, analizat de la nivel gazonului. Ce s-a auzit pe teren la Dinamo – FCSB

Sebastian Colțescu l-a pus la punct pe Florin Tănase la începutul partidei, după ce decarul echipei lui Toni Petrea protesta la deciziile luate de centralul din Craiova. Colțescu însă l-a potolit imediat : „Vezi că știu ce fac!”, a fost replica arbitrului.

ADVERTISEMENT

Geani Crețu a fost extrem de dezamăgit după ce a fost schimbat după doar 90 de secunde, la primul său derby din carieră, și a plecat supărat la vestiare. FANATIK a stat de vorbă cu tânărul jucător, care a rămas suprins când a aflat că Florin Tănase a marcat din nou în poarta „câinilor” cu un șut din afara careului: „Serios? Tănase!?”, a spus jucătorul.

Octavian Popescu, cel mai strigat jucător de pe teren. Andrei Vlad și ceilalți colegi, mai ales de pe faza ofensivă, au încercat pe tot parcursul partidei să îl ajute cu indicații pe tânărul fotbalist, iar Tavi i-a „răsplătit” cu două pase excelente care se puteau ușor transforma în gol la ocaziile lui Florinel Coman și a debutatului Vukusic, al căruit șut a lovit bara pe final.

ADVERTISEMENT
Faza fixa in careul dinamovist surprinsa de Fanatik
Faza fixa in careul dinamovist surprinsa de Fanatik

Jerry Gane a fost nemulțumit de arbitrajul lui Colțescu: „Ți-ai făcut datoria. Ai arbitrat într-o singură direcție!”

Ionel Dănciulescu miza înainte de meci pe un gol al lui Florin Tănase și pe un cartonaș roșu: „Sigur va fi cel puțin un cartonaș roșu dacă arbitrează Colțescu”, se amuza „omul-derby”, care a povestit pentru FANATIK despre cel mai tensionat „Derby de România” din carieră. Colțescu a confirmat așteptările dinamovistului și l-a eliminat pe nou venitul Steliano Filip, spre disperarea lui Jerry Gane, care țipa de pe margine: „Ți-ai făcut datoria. Ai arbitrat într-o singură direcție!”.

Altă dată plină până la refuz la meciurile cu FCSB, bătrâna arenă din Ștefan cel Mare nu părea nicicând că se pregătește de un derby, ci mai degrabă de un antrenament. Doar mesajele de pe gardurile Peluzei Cătălin Hîldan mai aduceau aminte pentru ce am venit în această seară la stadion. Singurii „suporteri” care au văzut meciul live au fost cei care aveau vedere spre teren de la balcoanele unei case din vecinătatea stadionului.

ADVERTISEMENT
Cateva persoane se inghesuie la balcoane pentru a urmari „Derby de Romania”
Câteva persoane se înghesuie la balcoane pentru a urmări „Derby de România”

Florin Tănase i-a scos din sărite pe cei de pe banca lui Dinamo, care pur și simplu au izbucnit pe final de meci, după ce au considerat că golgheterul din Casa Pariurilor Liga 1 simulează pentru a trage de timp: „Hai, Tănase, iar ai venit să te arunci pe jos cu Dinamo?”, se striga dinspre banca dinamoviștilor.

Hora bucuriei de la finalul unui meci anost și dezamăgirea lui Vukusic

În afara duelurilor foarte dure, singurele momente care au adus aminte de atmosfera de la derby-uri au fost scandările suporterilor din programul DDB de la finalul partidei și hora bucuriei încinsă de jucătorii lui Toni Petrea, în timp ce dinamoviștii se îndreptatu cu capetele plecate către vestiare.

Jucatorii FCSB-ului au facut hora bucuriei in Stefan cel Mare
Jucatorii FCSB-ului au facut hora bucuriei in Stefan cel Mare

Singurul dezamăgit din tabara FCSB-ului a fost debutantul Vukusic, care a tras o înjurătură în croată, după ce privea cu jind cum mingea se scurge doar spre stâlpul porții lui Eșanu. Astfel, fostul golgheter al Olimpija Ljubljana a ratat șansa de a intra în istorie: primul jucător străin debutant în „Derby de România” care reușea să înscrie.

Debutul in „Derby de Romania” al lui Ante Vukusic
Debutul in „Derby de Romania” al lui Ante Vukusic

De cealaltă parte, suporterii lui Dinamo au ținut să le mulțumească jucătorilor care au fat dovadă de caracter și au rămas la echipă în cel mai greu moment din istoria recentă a lui Dinamo: „Mulțumim că ați rămas la Dinamo! Asta e tot ce contează!”, a fost îndemnul de final al „câinilor”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT