Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezbatere încinsă la Fanatik SuperLiga despre soarta Petrolului. Cine cumpără clubul și cât costă? ”Mai mult de 3 milioane de euro!” Video exclusiv

Problemele financiare prin care trece clubul Petrolul Ploiești a născut o dezbatere aprinsă la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.
16.12.2022 | 14:20
Dezbatere incinsa la Fanatik SuperLiga despre soarta Petrolului Cine cumpara clubul si cat costa Mai mult de 3 milioane de euro Video exclusiv
Problemele financiare prin care trece clubul Petrolul Ploiești a născut o dezbatere aprinsă la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Găzarii” se află în lupta pentru a prinde in loc de play-off în SuperLiga, însă gruparea are mari probleme cu banii.

Petrolul, subiect de dezbatere

Invitații celei mai noi ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI au dezbătut pe larg situația financiară de la Petrolul și nu au ajuns la un consens în ceea ce privește suma pentru care s-ar putea vinde clubul.

ADVERTISEMENT

”Ți se pare normal ce se întâmplă la Petrolul? Cu echipa pe locul 6-7, pe loc de play-off 10-12 etape, și ăia 3 pleacă în concediu ca să nu-și asume responsabilitatea să semneze? Dați-le bă banii că de-aia ai semnat și prostit.

Tamaș pleacă de prost de la Petrolul? Am ascultat înregistrările alea. Îl rugau pe Tamaș, îl sunau de 44 de ori pe zi să vorbească cu un prieten de-al lui să lă dea 100.000 de euro împrumut. Ești club de prima ligă și tot ăla era… Păi, stai mă, ce facem? Asumați-vă că ați vrut să promovați. Au avut cu Veolia buget de se băteau cu CFR”, a declarat Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional Adrian Ilie a dezvăluit că nu este interesat de cumpărarea clubului prahovean și nu crede că suma de vânzare poate fi 3 milioane de euro. ”Pas la subiectul să cumpăr eu Petrolul. Poate în altă emisiune. Vorbim despre cum se lucrează în fotbal dincolo când firmele au o insolvență, te duci să-i ajuți și vezi ce e acolo.

Am lucrat cu multe echipe în România și toate îți spună ‘stai că-ți dau’ și toate… îți dau. Petrolul este un club foarte bun, interesant ca business. Crezi că ai nevoie de 100 de milioane? Dar cine ți-l dă cu 3 milioane? Dar să vedem ce mai au în spate de plătit”, a spus Adi Ilie, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Contre cu privire la suma de vânzare a Petrolului

Discuțiile dintre cei doi s-au aprins după ce Robert Niță a afirmat că cine va plăti datoriile de la Petrolul va putea să ia clubul. ”Au spus că sunt 1.400.000 datorii curente. Probabil că dacă te duci și achiți datoriile alea și ce mai e ai luat echipa”, a explicat fostul atacant rapidist, contrat imediat de Adrian Ilie.

”Du-te tu și fă asta și mă anunți și pe mine. Astea sunt povești. Nu știu ce interese sunt acolo, dar nu cred că dă nimeni echipa pe suma asta. Nu știu nimic despre Petrolul, vorbesc după ce m-am lovit de astfel de lucruri în România.

ADVERTISEMENT

De ce ți-ar da cineva ție U Cluj în Liga 2 acum mult timp când acolo primăria taie și spânzură. Aveau buget 3-4 milioane. Cu 4 milioane la fotbal trebuia să-i spulbere pe ăia prin Liga 2”, a comentat fostul mare internațional.

Investitorii din zona Golfului, salvarea cluburilor din România

Consilierul FRF Andrei Vochin este de părere că valoarea clubului Petrolul Ploiești este mai de 3 milioane de euro, însă a ținut să precizeze la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că până la vânzarea unui club este cale lungă.

”E prea puțin 3 milioane pentru un club ca Petrolul. Valoarea brandului Petrolul mi se pare mai mare. Ca să se vândă clubul, cel care îl deține trebuie să dorească să-l vândă. Una e să anunți că vinzi și alta e când te duci la masă, începi să vorbești acolo și începi să spui că ‘stai puțin că am zis că vrem să vindem, dar în condițiile în care așa, în condițiile în care așa’.

Nici nu ajungi la audit. Și atunci omenii se plictisesc. Sau ai nevoie să vină vreun qatarez care nu se uită la bani. Ca ăla care a luat PSG și au venit ăia de la handbal și au zis ‘vrem și noi să…’, ‘avem și nevoie de niște bani’, și ăla a zis ‘bine, vin să discutăm’.

Ăla s-a suit în avion, a venit și era vorba de câteva sute de mii de euro și le-a zis ‘pentru asta m-ați chemat?’ Secția de handbal a celor de la PSG e finanțată tot de qatarezi. Dar e o diferență uriașă față de fotbal. E nevoie de niște oameni interesați care să aibă bani foarte mulți și să nu se mai uite la prostioarele care sunt la negocierile noastre”, a încheiat Vochin.

ADVERTISEMENT