ADVERTISEMENT
Fotbal international

Dezvăluiri incendiare în raportul decesului lui Diego Maradona: ”A fost abandonat”

Autor: Traian Terzian | 01.05.2021 | 10:28
Dezvăluiri incendiare în raportul decesului lui Diego Maradona: ”A fost abandonat”
Experții medicali care au analizat decesul lui Diego Maradona au finalizat raportul și arată că fostul mare fotbalist a fost abandonat de echipa medicală și a murit după o agonie lentă. Sursă foto: Twitter

Experții medicali care au analizat decesul lui Diego Maradona au finalizat raportul și arată că fostul mare fotbalist a fost abandonat de echipa medicală și a murit după o agonie lentă.

ADVERTISEMENT

Procurorul care instrumentează ancheta în cazul morții lui Maradona a alcătuit o comisie formată din nouă experți care au investigat toate amănuntele decesului.

Scandalul privind moartea argentinianului, dar și a testamentului acestuia continuă, iar avocatul fostului star a lansat un atac fără precedent la cele două fiice ale lui El Pibe D’Oro, Dalma şi Gianinna.

Raportul decesului lui Diego Maradona arată că a fost lăsat să moară

Conform The Guardian, într-un raport de 70 de pagini, comisia medicală însărcinată cu investigarea, la cererea justiţiei, a ultimelor ore ale vedetei argentiniene, a stabilit că Diego Maradona a decedat fără să primească îngrijile medicale necesare.

ADVERTISEMENT

Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial ”ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

”A început să moară cu cel puţin 12 ore înainte de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o perioadă de agonie prelungită. Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în raport.

Ce riscă persoanele anchetate

Procuratura a deschis o anchetă care urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă sau imprudenţă în tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în reşedinţa sa din Tigre, nordul din Buenos Aires.

ADVERTISEMENT

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.

Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic. În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!