Sport

Dinamo – UTA 1-0, în etapa a 30-a din SuperLiga. „Câinii” l-au trimis pe Mircea Rednic în play-out. Cum arată clasamentul

Dinamo a câștigat cu UTA Arad, scor 1-0, în etapa a 30-a din SuperLiga. Formația antrenată de Zeljko Kopic a urcat o poziție în clasament.
08.03.2024 | 22:05
Dinamo  UTA 10 in etapa a 30a din SuperLiga Cainii lau trimis pe Mircea Rednic in playout Cum arata clasamentul
Dinamo - UTA Arad se înfruntă pe „Arcul de Triumf” în ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
08-03-2024
20:12

Clasamentul după Dinamo - UTA Arad 1-0

Dinamo a urcat o poziție în clasament după victoria de pe teren propriu cu UTA Arad, scor 1-0. „Câinii” i-au depășit în clasament pe cei de la FC Voluntari, profitând de egalul ilfovenilor cu U Cluj, scor 0-0. De cealaltă parte, UTA Arad a ratat calificarea în play-off. 

SuperLiga clasament

08-03-2024
20:09

Video. Dinamo - UTA Arad 1-0

Dinamo a câștigat la limită duelul de pe „Arcul de Triumf” cu UTA Arad, scor 1-0. Cu un sfert de oră înainte de fluierul de start al „centralului”, suporterii celor două formații, alături de cei de la CSA Steaua, au provocat haos direct pe gazon. 

Meciul a început cu o întârziere de aproximativ 10 minute. Scorul a fost deschis după 20 de minute de Goncalo Gregorio. Atacantul portughez a înscris cu un șut deviat. Pavicic a fost aproape să marcheze în două rânduri, însă execuțiile croatului au fost reținute de Florin Iacob. 

Cea mai mare ocazie de gol a celor de la UTA Arad a venit în minutul 73. Răzvan Trif a șutat de la mare distanță. Mingea se îndrepta spre vinclu, însă Adnan Golubovic a respins spectaculos. Vezi video cu toate fazele importante aici

08-03-2024
16:34

Dinamo - UTA Arad 1-0 (Gregorio 20)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Dinamo a câștigat la limită duelul de pe teren propriu cu UTA Arad. 

Min. 73: Răzvan Trif a șutat de la mare distanță din diagonală. Adnan Golubovic a respins mingea cu vârful degetelor peste poartă. 

Min. 28: Abdallah centrează în careu. Pavicic șutează din voleu de la marginea careului. Florin Iacob reține fără mari probleme. 

Min. 20: GOOOL Dinamo! Gregorio șutează din interiorul careului. Mingea deviată intră în poarta oaspeților. 

Min. 5: Pavicic șutează puțin pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. 

Min. 1: Partida a început!

Dinamo: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Milanov, Abdallah, Goncalo. Rezerve: Railean, Selmani, Iglesias, Ilic, Neagu, Bani, R. Grigore, D. Irimia, N. Roșu, Amzăr, Edgar Ie, C. Costin. Antrenor: Zeljko Kopic

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Conte – Micovschi, C. Mihai, Machado – Fabry, Luckassen, Omondi. Rezerve: Kucher, Stanciu, Trif, De Freitas, R. Pop, Iurasciuc, Vulturar, Morar, Lopez. Antrenor: Mircea Rednic

Meci de mare tradiție în SuperLiga, Dinamo – UTA își desfășoară un nou episod vineri, 8 martie, de la ora 20:00. Pe stadionul Arcul de Triumf, din București, cele două formații alb-roșii nu iau în calcul alt rezultat decât victoria. Cele trei puncte pot reprezenta o gură importantă de oxigen pentru “câinii roșii“, iar arădenilor le-ar putea aduce calificarea în play-off.

Dinamo – UTA, live video online, de la 20:00, în etapa 30 din SuperLiga

Dinamo se află tot mai aproape de ieșirea din insolvență, după ce acționarii au mai achitat o parte din datoriile clubului. Rezolvarea situației sportive a clubului depinde, însă, doar de croatul Zeljko Kopic și de jucătorii săi. Nemulțumit după egalul 0-0 cu Poli Iași, antrenorul lui Dinamo nu vrea să mai rateze victoria în meciul cu UTA.

ADVERTISEMENT

Dinamo se va putea baza pe tot lotul, cu excepția lui Dennis Politic, cel care nu va fi forțaț de Kopic. Cu trei puncte câștigate vineri, Dinamo ar intra în play-out cu 15 puncte și ar spera ca FC Voluntari, U Craiova 1948 și Poli Iași să se împiedice în această etapă, pentru a scurta distanța față de primul loc care garantează salvarea directă.

În cazul arădenilor, aceștia nu iau în calcul decât victoria în meciul cu Dinamo, pentru a avea șanse la play-off în mod realist. Echipa lui Mircea Rednic va fi susținută de 300 de suporteri pe “Arcul de Triumf“, mulți dintre ei membri ai Peluzei Sud Steaua, galerie înfrățită cu cea a UTA-ei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă trei puncte obținute contra lui Dinamo, jucătorii lui Rednic au nevoie și ca alte condiții să fie îndeplinite. Este necesar ca U Cluj și Farul  să se împiedice. UTA poate termina pe 6 și dacă U Cluj câștigă, iar Farul face egal. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca arădenii să o bată pe Dinamo la o diferență de 5 goluri! Totodată, ar trebui și ca Sepsi și FC Hermannstadt să se încurce.

UTA are și posibilitatea de a se califica în play-off cu un egal la București, dar ar fi nevoie ca U Cluj, Sepsi și Hermannstadt să piardă meciurile pe care le dispută de la aceeași oră. Arbitrul partidei Dinamo – UTA va fi Szabolcs Kovacs, asistat de Ciprian Danșa și Alexandru Vodă. În camera VAR se va afla Florin Andrei.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida dintre Dinamo București și UTA

Meciul Dinamo – UTA, din etapa 30 a SuperLigii, va fi transmis în direct pe principalele canale ale difuzorilor competiției interne. Partida se poate urmări, începând cu ora 20:00, pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Puteți viziona meciul și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Tot vineri și tot de la 20:00, se dispută și celelalte meciuri decisive pentru accederea în play-off. Este vorba despre partidele CFR Cluj – Hermannstadt, FC Botoșani – Farul, FC Voluntari – U Cluj și Petrolul – Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Programul etapei 30 din SuperLiga și clasamentul înaintea rundei

După cele cinci meciuri de vineri, se vor disputa trei derby-uri sâmbătă, duminică și luni. Se anunță atmosferă incendiară pe Arena Națională și pe stadionul Ion Oblemenco, iar la Galați va avea loc derby-ul Moldovei.

Rapid – FCSB se joacă sâmbătă, de la 20:00, cu casa închisă. Proaspăt preluată pentru a zecea oară de Nicolo Napoli, U Craiova 1948 o înfruntă pe Universitatea Craiova duminică, de la 20:45.

Luni, 11 martie, se joacă ultima partidă a sezonului regulat al Superligii. Dorinel Munteanu și Oțelul Galați dau piept cu Leo Grozavu și elevii săi, de la Poli Iași.

După 29 de etape și cu doar un meci înainte de finalul sezonului regulat, clasamentul din SuperLiga arată astfel:

  1. FCSB – 64 puncte
  2. Rapid – 52 puncte
  3. CFR Cluj – 50 puncte
  4. Universitatea Craiova – 46 puncte
  5. Farul Constanța – 42 puncte
  6. U Cluj – 41 puncte
  7. Sepsi Sf. Gheorghe – 40 puncte
  8. FC Hermannstadt – 40 puncte
  9. UTA – 40 puncte
  10. Petrolul Ploiești – 35 puncte
  11. Oțelul Galați – 33 puncte
  12. Poli Iași – 32 puncte
  13. U Craiova 1948 – 31 puncte
  14. FC Voluntari – 27 puncte
  15. Dinamo București – 26 puncte
  16. FC Botoșani – 20 puncte

Cote pariuri pentru meciul dintre “câini“ și arădeni, din etapa 30 a SuperLigii

Deși este penultima în clasament, Dinamo este favorita bookmakerilor în meciul cu UTA. Cota pe victoria gazdelor este 2,57. Egalul este cotat cu 3,15, iar un succes al oaspeților are cota 2,90.

Atât gazdele, cât și oaspeții, au motive să caute victoria, astfel că un meci cu goluri multe nu este de scos din calculele pariorilor. Cota pentru “ambele marchează“ este 1,88, iar varianta opusă are cota 1,85.

Dinamo – UTA, live stream, 20:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

În partida tur, Dinamo a pierdut cu 2-1 la Oradea, contra echipei lui Mircea Rednic. Pe atunci, “câinii“ erau antrenați de Ovidiu Burca, iar Rednic recunoștea la finalul meciului că victoria trupei sale a fost nemeritată.

Dinamo nu a mai câștigat cu UTA din 2021, când o învingea cu 1-0 în deplasare, prin golul lui Sorescu. Pe teren propriu, “câinii“ au înregistrat ultima victorie cu UTA în 2007.

ADVERTISEMENT