Sport

Dinamo, victorie în deplasare după aproape un an! ”Câinii”, primele puncte pe terenul Chindiei de la revenirea târgoviștenilor în Liga 1

Dinamo a obținut o victorie extrem de importantă în deplasare în fața Chindiei Târgoviște și speră în continuare că se poate scăpa de locurile care duc la barajul pentru menținerea în Casa Pariurilor Liga 1.
01.04.2022 | 23:27
Dinamo victorie in deplasare dupa aproape un an Cainii primele puncte pe terenul Chindiei de la revenirea targovistenilor in Liga 1
Dinamo a obținut o victorie extrem de importantă în deplasare în fața Chindiei Târgoviște și speră în continuare că se poate scăpa de locurile care duc la barajul pentru menținerea în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” s-au impus în meciul de la Ploiești, din etapa a 3-a a play-out-ului, cu scorul de 2-0, după golurile reușite de Morar și Irobiso.

Victorie în deplasare pentru Dinamo după aproape un an

Victoria de pe stadionul Ilie Oană este prima reușită de Dinamo într-un meci din deplasare din Casa Pariurilor Liga 1 după aproape un an de zile în care a fost o secetă cruntă.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când bucureștenii se întorceau cu trei puncte dintr-o deplasare se întâmpla în sezonul precedent, la 16 mai 2021, în etapa a 8-a play-out-ului, când învingeau FC Argeș cu 2-1, după golurile realizate de Mihaiu și Sorescu.

”Câinii” mai au la activ o victorie în deplasare în această perioadă, dar aceea a venit în Cupa României. La 23 septembrie, în 16-imile de finală ale competiției, ”alb-roșii” se impuneau pe terenul Ripensiei Timișoara, din Liga 2, cu 1-0.

ADVERTISEMENT

”Câinii”, premieră de la revenirea Chindiei în Casa Pariurilor Liga 1

O altă premieră pentru Dinamo este faptul că a reușit să câștige primele puncte în deplasare în fața Chindiei de la revenirea târgoviștenilor în Casa Pariurilor Liga 1, în sezonul 2019-2020.

În cele trei partide jucate până acum și în care Chindia a fost gazdă victoria a revenit de fiecare dată gazdelor: 3-2 în 16 august 2019, 1-0 la 31 august 2020 și 1-0 la 8 august 2021. Ultimul punct luat de ”câini” pe terenul târgoviștenilor datează din 26 octombrie 1996, când a fost un 1-1.

ADVERTISEMENT

Uhrin speră să scape de baraj

La finalul întâlnirii Chindia – Dinamo 0-2, din etapa a 3-a a play-out-ului, Steliano Filip s-a arătat surprins de golul extraordinar reușit de coechipierul său Vlad Morar și a glumit spunând că îi venea să-l oprească el din cursă.

Dinamo se putea impune și mai clar în meciul împotriva Chindiei Târgoviște, dacă arbitrul Andrei Chivulete ar fi dictat, așa cum era regulamentar, un  penalty la hențul în careu comis de Tiberiu Căpușă.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui Dinamo, Dusan Uhrin consideră că elevii săi pot lupta pentru evitarea barajului, dar este conștient că mai este mult de muncă pentru ca echipa să se salveze complet de la retrogradare.

ADVERTISEMENT