Fotbal intern

Edi Iordănescu, palmares echilibrat în duelurile cu FCSB! Le-a ”furat” un titlu când era la Pandurii

19.03.2021 | 10:34
Edi Iordanescu palmares echilibrat in duelurile cu FCSB Lea furat un titlu cand era la Pandurii
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei CFR Cluj, Edi Iordănescu, are un palmares echilibrat în duelurile directe cu FCSB, înaintea meciului din etapa a 28-a a Ligii 1 care poate consfinți formația care va începe play-off-ul de pe primul loc.

Marele derby dintre echipele aflate la egalitate de puncte în fruntea clasamentului se va disputa vineri, 19 martie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Eliminat în timpul partidei de la Arad cu UTA, de acum două runde, Iordănescu jr. a fost suspendat două etape și nu va putea sta pe banca tehnică a ardelenilor la jocul de pe Arena Națională.

Palmares extrem de echilibrat între Edi Iordănescu și FCSB

În cariera sa de antrenor, Edi Iordănescu a dat piept cu FCSB de 11 ori, cu patru formații diferite pe care le-a antrenat. Cele mai multe dueluri, șase, au avut loc în perioada 2015-2016, atunci când o pregătea pe Pandurii Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Palmaresul tehnicianului în duelurile directe cu roș-albaștrii sunt extrem de echilibrate, reușind patru victorii și trei rezultate de egalitate, în așlte patru partide impunându-se FCSB. Chiar și golaverajul acesto întâlniri este unul echilibrat, 14-13 în favoarea lui Iordănescu jr.

Primul duel dintre fiul lui ”Tata lui Puiu” și echipa lui Gigi Becali a avut loc în 15 martie 2015, la Târgu Jiu, atunci când Pandurii se impunea în campionat cu 3-1. Revanșa a venit două luni mai târziu, FCSB învingând cu 3-0 în finala Cupei Ligii.

ADVERTISEMENT

Edi a trimis titlul către Astra lui Șumudică

Sezonul 2015-2016 a adus patru noi dueluri între tânărul antrenor și gruparea bucureșteană. În sezonul regulat FCSB a câștigat în deplasare cu 3-0 și a remizat acasă 1-1, iar în play-off s-a impus la Târgu Jiu cu 1-0. Însă, revanșa a venit în penultima etapă a play-off-ului, atunci când gorjenii au remizat la București, scor 1-1, și au trimis matematic titlul către Astra Giurgiu, formație pregătită la acea vreme de Marius Șumudică.

Ajuns mai târziu pe banca astralilor, Edi nu a cunoscut înfrângerea în fața ”roș-albaștrilor”. După un 1-1 la București în august 2017, giurgiuvenii au câștigat acasă cu 2-0. Cu Gaz Metan Mediaș, Iordănescu a administrat un sec 4-0 FCSB-ului în primul meci al lui Bogdan Vintilă la formația lui Becali, dar a cedat la retur cu 0-2.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci direct dintre Edi Iordănescu și FCSB a avut loc la 13 decembrie 2020, în turul acestui sezon, după ce tehnicianul de 42 de ani l-a înlocuit pe Dan Petrescu la CFR Cluj. Ardelenii au câștigat cu 2-0 după golurile lui Deac din penalty și Costache, dar la finalul a ieșit un scandal uriaș pentru că Istvan Kovacs nu a acordat un penalty clar pentru bucureșteni în primul kinut, după un henț a lui Mario Camora.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,23 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT