Sport

Edi Iordănescu se inspiră de la Carlo Ancelotti. Selecționerul României mărturisește despre experiența de la Madrid

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a vorbit despre „vizita de lucru” de la Madrid, acolo unde a fost în urmă cu câteva săptămâni.
20.09.2022 | 09:56
Edi Iordanescu se inspira de la Carlo Ancelotti Selectionerul Romaniei marturiseste despre experienta de la Madrid
Edi Iordănescu va asista timp de 6 zile la antrenamentele lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid. Sursă foto: Instagram @Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT

Pentru Edi Iordănescu și pentru români urmează două meciuri decisive în ceea ce privește menținerea în Liga B din Nations League. Un eșec cu Finlanda ar însemna oficial retrogradarea în Liga C.

Edi Iordănescu s-a inspirat de la Carlo Ancelotti

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a făcut o „vizită de lucru” în Madrid, informație transmisă, în exclusivitate, de FANATIK.  În capitala Spaniei, Edi Iordănescu a reușit să asiste la ședintele de pregătire ale „galacticilor” și să stea de vorbă cu marele antrenor Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru Federația Română de Fotbal, Edi Iordănescu a povestit strategiile pe care Carlo Ancelotti le pune în aplicare, dar și despre elementele din naționala României care se regăseau și la Madrid.

„Am interacționat cu toți membrii staff-ului, mi-a arătat cum pregătește jocurile, mi-a arătat cum analizează adversarii, mi-a arătat cum își construiește ciclurile de pregătire, ce înseamnă o perioadă precompetițională, cum face strategia pentru jocuri.

ADVERTISEMENT

A fost o experiență unică, lucrurile astea au fost posibile și prin prisma relației familiale pe care o avem cu Ancelotti. M-a bucurat că foarte multe lucruri pe care și noi încercăm să le construim la echipa națională le-am regăsit la Madrid”, a declarat Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Edi Iordănescu: „La Real Madrid a fost o experiență unică”

Edi Iordănescu a mărturirist că deplasarea la Madrid este incomparabilă. În trecut, selecționerul naționalei României a apelat des la astfel de „vizite de lucru”. În luna februarie, Edi Iordănescu făcea o „vizită de lucru” în Italia, la meciul dintre Pisa și Parma, meci în care au evoluat trei fotbaliști români: Marius Marin, George Pușcaș și Dennis Man.

ADVERTISEMENT

”La Real Madrid a fost o experiență unică. În primul rând a fost pentru mine o onoare să fiu acolo, știu că și în trecut am apelat la astfel de deplasări pentru dezvoltarea mea profesională.

Aș plasa această experiență ca una unică. Am avut parte de o disponibilitate totală din partea domnului Ancelotti. Am fost la cel mai titrat club al Europei, cu cel mai titrat antrenor”, a mai spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

În vizita de la Madrid, Edi Iordănescu a asistat atât la un antrenament al „galacticilor”, cât și la partida din campionat dintre Real Madrid și Betis.

Edi Iordănescu, mari probleme cu jucătorii accidentați

Edi Iordănescu a acuzat că a avut parte de neșansă de când a venit pe banca României. După Ianis Hagi și Iulian Cristea este rândul lui Chiricheș să se accidenteze și să rateze următoarele acțiuni ale echipei naționale a României.

Chiricheș s-a accidentat în meciul de campionat al lui Cremonese cu Lazio, iar Iordănescu Jr. a trebuit să convoace un alt fundaș înlocuitor. FANATIK a aflat, în exclusivitate, cei patru fundași aflați pe lista scurtă a posibililor înlocuitori: Virgil Ghiță, de la Cracovia, Radu Drăgușin (Genoa), Bogdan Mitrea (U Craiova) și Cristi Săpunaru (Rapid).

În cele din urmă, Edi Iordănescu l-a ales pe Bogdan Mitrea, fundașul Universității Craiova și autorul golului din penalty dintre olteni și FCSB în meciul de duminică seară. Cristian Săpunaru a refuzat revenirea la echipa națională, după ce își anunțase retragerea în urmă cu ceva vreme.

Finlanda – România se joacă vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45.

Lotul întreg convocat de Edi Iordănescu: 

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova, 1/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „X2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT