Sport

Editorial Cornel Dinu: “În ciuda schimbărilor făcute de Gigi, FCSB a bătut clar”

Cornel Dinu analizează victoria clară a lui Gigi Becali și FCSB în fața lui Adrian Mititelu și FC U Craiova 1948 pe frumosul stadion din Târgu Jiu, în prima etapă de SuperLiga.
17.07.2023 | 09:09
Editorial Cornel Dinu In ciuda schimbarilor facute de Gigi FCSB a batut clar
Editorial Cornel Dinu. FCSB a câștigat clar cu FC U Craiova 1948. În ciuda schimbărilor făcute de Gigi Becali și Adrian Mititelu. Foto: colaj Fanatik & sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Am revăzut duminică seară frumosul stadion din Târgu Jiu, conceput de șeful minerilor fără lămpaș Marin Condescu, la meciul considerat „acasă” al echipei lui Adrian Mititelu. Gigi Becali & comp FCSB a câștigat clar cu o FC U Craiova 1948 sub anestezie generală trei sferturi din meci.

Editorial Cornel Dinu. FCSB a câștigat clar cu FC U Craiova 1948. În ciuda schimbărilor făcute de Gigi Becali și Adrian Mititelu

La Craiova nu s-a putut juca, are și Olguța Primăreasa festival de urlete muzical-teroriste. Nu putea să rămână mai prejos de primarele Boc Cioc Poc, care de câțiva ani compromite taragotul fermecat al regretatului Dumitru Fărcaș – odihnește-l, Doamne! – cu o mascaradă de festival cu nume neapărat englezit, Untold.

ADVERTISEMENT

…Sigur că pe stadionul din Bănie nu poate avea loc unicul și genialul Tudor Gheorghe cu poeziile sale pe portativ care țin în viață spiritul românesc… Dar asta-i altă nenorocire a prezentului obligator globalizator al neamului nostru…

Pe Jii s-au întâlnit două echipe care sunt urmașele adevărate ale Științei Universitatea Craiova Maxima și a Stelei. Se denumesc acum prin inițiale, FC U și FCSB, chinuindu-se prin tribunale să-și afle dreptatea. Ceea ce este foarte greu… foarte greu ca dreptatea să fie inamovibilă la noi după 1989… Și atunci ajungem să ne numim istoria fotbalistică prin inițiale de plăcuțe de identificare a mașinilor…

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Prima repriză a disputei de la Târgu Jiu, cu „maeștrii” de dirijat circulația pe post de antrenori, a aparținut clar „fecesebecaliuței”

Da, așa e. S-a văzut și din tribună (Adrian Mititelu), și din Pipera (Gigi Becali). Prima repriză a disputei de la Târgu Jiu, cu „maeștrii” de dirijat circulația pe post de antrenori, a aparținut clar „fecesebecaliuței”. Craiovenii au, în continuare, șapte străini în formație, cu o linie de apărare complet internațională, ce-ți ocupă un rând dacă o scrii.

Bercenarii au dominat net, ajungând la 2-0 încă din minutul 17. Primul a marcat David Miculescu (minutul 8), care a avut de îndeplinit formalitatea de a pune latul pentru a înscrie, după un corner la care fundașii din Cetatea Banilor erau în stabilizare de atenție.

ADVERTISEMENT

A urmat penalty-ul făcut de portarul Popa la Florinel Coman, care apoi l-a executat. Pe Coman, de la punctul cu var, nu cu VAR. Și a făcut 2-0 meritat pentru pionii „regelui” Gigi Becali. Au fost 45+4 minute în care gazdele de conjunctură, presionate pe tot terenul de ambiția oaspeților, n-au cam intrat în careul acestora, care nu s-au „rușinat” să facă 6-0. La șuturi pe poartă…

Editorial Cornel Dinu. La pauză, tradițional, s-a schimbat modificarea. În ambele distribuții, dar și în joc

Nimic nu s-a schimbat până la pauză. Când s-au schimbat, conform tradiției, nește jucători cu nește jucători. De la Adi Mititelu și Gigișor Becali cetire și vrere. Că de unde altundeva?!

ADVERTISEMENT

S-a schimbat și joaca/jocul, s-a echilibrat disputa și, de la 0-3 la ocazii în prima jumătate, în cea de a doua a fost 3-1 pentru „mititei”. Numai că, „asistat” de Cordea, Edjouma (ambii intrați „în jurul” pauzei) făcuse 3-0 pe tabela de scor în minutul 60, reluând singur-singurel în „ațe” din 6 metri.

A micșorat diferența Sidibe, din penalty, în minutul 75, dar, per total, cred că nimeni nu le-a povestit oltenilor, atâția și atât cât sunt ei olteni, de oprirea Armatei a 9-a germane de Armata 1-a română în octombrie 1916 pe Valea Jiului.

E de așteptat ca urmașa Craiovei Maxima să fie o echipă cu mai mulți jucători români decât străini, cam dubioși, aduși de roza banilor vânturați de impresari la fel de dubioși, atunci când minunata Academie a Mititeilor, cu vreo 8 (opt!) terenuri, hotel și tot ce-i mai trebuie unei adevărate școli de fotbal, va produce fotbaliști valoroși ca pe vremea profesorului universitar președinte Corneliu Stroe. Odihnește-l, Doamne, și pe el, că mare om și profesionist a fost…

ADVERTISEMENT