Sport

Ei sunt oamenii care bagă bani la Dinamo! Cei cinci sponsori care au salvat clubul de la faliment. Ce se întâmplă cu datoriile. Exclusiv

Dinamo nu are investitor şi supravieţuieşte datorită banilor pe care îi primeşte de la sponsori. FANATIK a aflat cine sunt cei cinci care bagă bani pentru a ţine echipa pe linia de plutire.
19.04.2022 | 21:47
Ei sunt oamenii care baga bani la Dinamo Cei cinci sponsori care au salvat clubul de la faliment Ce se intampla cu datoriile Exclusiv
Marian Iuhasz, Constantin Niţu şi ceilalţi sponsori de la Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a intrat în insolvenţă vara trecută, Dinamo este un club care se menţine pe linia de plutire din punct de vedere administrativ. “Câinii” sunt cu banii la zi datorită sponsorilor, în condiţiile în care nu există niciun investitor la echipă.

Ei sunt oamenii care bagă bani la Dinamo! Cinci sponsori care au salvat clubul

Din informaţiile FANATIK, sunt cinci sponsori care investesc financiar la Dinamo şi este vorba de fanii-acţionari din programul DDB, sponsorul Unibet şi oamenii de afaceri Gheorghe Niţu, Marian Iuhasz şi Claudiu Ciolan.

ADVERTISEMENT

Conctactat de publicaţia noastră, reprezentantul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit pentru FANATIK că Dinamo are nevoie în continuare de sponsori pentru a-şi putea continua activitatea:

“Sunt vreo doi-trei sponsori care bagă mâna adânc în buzunar. Deci cei care dau bani în afară de DDB sunt: Unibet, Nițu, Iuhasz, Ciolan. Dincolo de asta, avem o mulțime de bartere. Salariile se plătesc în cash, ne ajută barterele, dar e destul de important să avem mijloace financiare la îndemână”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Suporterii din programul DDB, cel mai important sprijin al clubului! Au virat peste 2,5 milioane de euro

În plus, Dinamo încasează bani din drepturile tv, o parte semnificativă din buget, în timp ce transferul lui Deian Sorescu în Polonia la Rakow pentru 800.000 de euro reprezintă o uriaşă gură de aer pentru “câini”.

Suporterii din programul DDB reprezintă cel mai important sprijin financiar al celor de la Dinamo. Au virat mai mult de 2,5 milioane de euro în ultimii doi ani în conturile clubului, bani fără care echipa nu ar fi putut lua licenţa şi să se menţină în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Unibet, sponsor principal pe tricouri! Contract de 350.000 de euro anual plus bonusuri

Unibet este sponsor principal pe tricourile lui Dinamo din anul 2019, când a înlocuit Orange. Compania virează 350.000 de euro pe an în conturile clubului plus eventuale bonusuri care nu au fost accesate de club din cauza rezultatelor sportive modeste. Parteneriatul dintre Unibet şi Dinamo continuă şi în anii următori, fiind semnat un nou contract, aşa cum FANATIK a anunţat.

Gheorghe Niţu este un om de afaceri în vârstă de 78 de ani. A făcut avere din agricultură, fiind specialist în domeniu. Are card de membru Elite în DDB, însă pe lângă această cotizaţie virează sume importante în club pentru a ajuta la plata salariilor.

ADVERTISEMENT

Marian Iuhasz a plătit cantonamentul de vară din Turcia! Ciolan a răscumpărat autocarul de la Ionuţ Negoiţă

Marian Iuhasz a creat o companie de mare succes, Delta Glass, care de două decenii produce ferestre și alte elemente de construcție, din sticlă. Omul de afaceri sponsorizează Dinamo de câţiva ani şi în vară chiar a plătit pentru cantonamentul pe care “câinii” l-au efectuat în Turcia.

Claudiu Ciolan este patronul clinicii dentare Smile Center şi în urmă cu câteva săptămâni a cumpărat autocarul echipei de la Ionuţ Negoiţă. Ciolan a explicat pentru FANATIK că este gata să se implice şi mai mult la echipă, din punct de vedere financiar.

Datoriile lui Dinamo se ridică la 9.000.000 de euro. Ce spune Zăvăleanu

Datoriile lui Dinamo sunt mari şi conform bilanţului pe 2021, suma se ridică la 9.000.000 de euro. Chestionat pe această temă, Răzvan Zăvăleanu nu se declară îngrijorat, în condiţiile în care datoriile provin dinainte de deschiderea procedurii de insolvenţă:

“Aia este datoria, care apare în acte. Vorbim și despre datoriile dinainte de deschiderea procedurii de insolvență. Nu este niciun fel de surpriză. Toate aceste lucruri au fost publice. Vorbim de sumele tabelului de creditori plus niște datorii curente care sunt în jur de 200.000 de euro.

Deci, grosul datoriilor este cel de dinaintea deschiderii procedurii, de fapt, motivul pentru care a fost deschisă procedura de insolvență. Nu este niciun element de noutate. Acelea sunt datoriile societății, motiv pentru care s-a intrat în insolvență.

“Din punctul nostru de vedere sunt lucruri rezolvabile în contextul planului de reorganizare”

Sunt datorii mari pentru orice fel de companie. Din punctul nostru de vedere sunt lucruri rezolvabile în contextul planului de reorganizare. Lucrăm la rezolvarea acestei probleme, acesta este scopul procedurii de insolvență.

Avem în continuare nevoie de sprijinul suporterilor, de atragerea de noi investitori și noi sponsori. Sper ca până la finalul planului de reorganizare aceste lucruri să fie acoperite”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

Dinamo se confruntă cu altă problemă după ce societatea lui Nicolae Badea a somat clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare să nu mai folosească numele “FC Dinamo” şi siglele clubului în scop comercial. În plus, clubul a fost notificat să plătească 1 milion de euro despăgubiri.

  • 150.000 de euro lunar este fondul de salarii de la Dinamo
  • 1.000.000 de euro solicită Nicolae Badea despăgubiri pentru utilizarea numelui şi a siglei de către club
ADVERTISEMENT