Sport

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea: ”Sunt extrem de recunoscătoare”. Video

Câștigătoare surprinzătoare la US Open 2021, Emma Răducanu a fost decorată de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.
29.11.2022 | 20:00
Emma Raducanu decorata de Regele Charles al IIIlea Sunt extrem de recunoscatoare Video
Câștigătoare surprinzătoare la US Open 2021, Emma Răducanu a fost decorată de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis cu origini în România a avut un an 2022 dezastruos, iar o legendă a sportului alb i-a recomandat să meargă la psiholog.

Regele Charles al III-lea a decorat-o pe Emma Răducanu

În cadrul unei ceremonii extraordinare ținută la castelul Windsor, Emma Răducanu a fost decorată de Regele Charles al III-lea. Ea a primit titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu decorată Regele Charles

Sportiva a fost trecută iarna trecută pe lista personalităţilor decorate de Regina Elisabeta a II-a de Anul Nou. Răducanu a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), iar ceremonia a avut loc marţi, cu participarea noului suveran al Marii Britanii.

Emma Răducanu, care a fost însoţită la ceremonie de tatăl ei, s-a declarat ”extrem de recunoscătoare” după ce l-a întâlnit pe Regele Charles şi a primit titlul MBE.

ADVERTISEMENT

”A fost grozav să primesc această onoare din partea Majestății Sale Regele Charles al III-lea. Sunt extrem de recunoscătoare”, a declarat jucătoarea, conform publicației Daily Mail.

Britanica face furori în afara terenului

Emma Răducanu a primit titlul pentru serviciile deosebite aduse Marii Britanii în tenis, ea devenind în 2021 prima jucătoare britanică învingătoarea într-un turneu de Grand Slam din ultimele mai bine de patru decenii.

ADVERTISEMENT

După succesul de la US Open, britanica nu a mai reușit performanțe asemănătoare, iar căderea a fost una abruptă. Așa a ajuns ca de pe locul 11 în clasamentul WTA să încheie anului 2022 abia pe poziția 75.

Emma Răducanu era una dintre principalele atracții ale turneului WTA 250 Transylvania Open 2022, însă britanica nu a mai ajuns la turneul de la Cluj-Napoca. Ea s-a retras din cauza unei accidentări de ultim moment.

ADVERTISEMENT

În ciuda eșecului pe plan sportiv în 2022, Emma Răducanu continuă să impresioneze în afara arenelor. Britanica se bucură de o popularitate uriașă, astfel că cele mai mari branduri mondiale fac eforturi să-și asocieze imaginea cu ea.

ADVERTISEMENT