Sport

Emma Răducanu, în pericol să nu-și apere titlul la US Open 2022. A părăsit antrenamentul în lacrimi. Foto

Emma Răducanu a câștigat surprinzător anul trecut Grand Slam-ul de la New York, însă există posibilitatea ca ea să nu-și apere titlul la US Open 2022.
26.08.2022 | 22:08
Emma Răducanu a câștigat surprinzător anul trecut Grand Slam-ul de la New York, însă există posibilitatea ca ea să nu-și apere titlul la US Open 2022. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică cu tată român a avut un început de an plin de accidentări care au obligat-o să renunțe la mai multe turnee, ultimul dintre ele la Nottingham.

Emma Răducanu, emoții pentru apărarea titlului la US Open 2022

Fără niciun trofeu câștigat în acest an, Emma Răducanu a venit la US Open 2022 cu gândul să-și apere titlul, însă problemele medicale îi dau din nou bătăi de cap și prezența sa pe arenele de la Flushing Meadows este incertă.

ADVERTISEMENT

La antrenamentul efectuat vineri, jucătoarea aflată pe locul 11 în clasamentul WTA a suferit o accidentare la mâna dreaptă. Britanica a întrerupt ședința de pregătire după doar 40 de minute de la start.

Emma Răducanu a izbucnit în plâns de durere spre neliniștea staff-ului său. Sportiva a părăsit imediat terenul și a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale și a vedea cât este de gravă accidentarea.

ADVERTISEMENT

Din fericire, britanica a revenit la antrenament după o pauză de 15 minute și și-a continuat pregătirea, dar cu un bandaj la încheietura mâinii drepte. Rămâne de văzut dacă sportiva de 19 ani va fi aptă pentru debutul la US Open 2022.

Scandal din cauza noului antrenor

Emma Răducanu, cap de serie numărul 11, va avea un meci extrem de dificil în primul tur la Flushing Meadows. Ea o va întâlni, marți, 30 august, pe experimentata jucătoare franceză Alize Cornet, aflată la a 63-a prezență consecutivă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Britanica a avut mari probleme cu antrenorii cu care a colaborat în ultimul an. Ea s-a pregătit mai mult singură, dar a anunțat că la US Open 2022 va fi pregătită de rusul Dmitry Tursunov, fost jucător profesionist.

Tocmai această colaborare a stârnit multă vâlvă, iar sportiva a fost criticată chiar și de oameni politici din Marea Britanie pentru alegerea făcută. Și aceasta pentru că deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite, Tursunov, născut la Moscova, are pașaport rusesc.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că este campioana en-titre, Emma Răducanu este văzut de specialiști doar cu a cincea șansă la câștigarea US Open 2022. Principala favorită de poloneza Iga Swiatek, liderul ierarhiei WTA, urmată de Simona Halep.

ADVERTISEMENT