Sport

Evenimentele zilei din sport, sâmbătă 6 noiembrie. David Popovici, campion european la 200 metri liber. Coșmar pentru Barcelona după numirea lui Xavi! Egalată de la 3-0 la pauză!

Fanatik vă prezintă într-un rezumat principalele evenimentele din sport ale zilei de sâmbătă 6 noiembrie. Înotătorul David Popovici a cucerit în Rusia primul său titlu continental la seniori.
06.11.2021 | 23:40
Evenimentele zilei din sport sambata 6 noiembrie David Popovici campion european la 200 metri liber Cosmar pentru Barcelona dupa numirea lui Xavi Egalata de la 30 la pauza
ADVERTISEMENT

Înotătorul David Popovici a cucerit în Rusia primul său titlu continental la seniori stabilind un nou record național și Xavi a fost anunțat oficial în funcția de antrenor al Barcelonei, în ziua în care catalanii au trăit un coșmar la Vigo. Iată, în continuare, cele mai importante evenimente ale zilei, prezentate de FANATIK.

David Popovici, victorie impresionantă la CE de natație în bazin scurt

Înotătorul David Popovici a obținut o super performanță la Campionatele Europene de natație în bazin scurt. Sportivul legitimat la CS Dinamo s-a impus în finala probei de 200 metri liber.

ADVERTISEMENT

Calificat în ultimul act cu cel mai bun timp, Popovici pornea favorit și și-a onorat acest statut reușind să se impună într-un final de cursă fantastic în care i-a devansat pe olandezii Luc Kroon și Stan Pjinenburg.

Mai mult, timpul cu care a câștigat finala – 1:42:12, reprezintă un nou record al României. La finalul festivității de premiere, David Popovici le-a transmis un mesaj emoționat fanilor din România.

ADVERTISEMENT

”Imnul României la Campionatul European de Înot în bazin scurt, Kazan 2021. Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român”, a scris Popovici pe contul personal de Facebook.

Barcelona, egalată la ultima fază a meciului cu Celta Vigo, în ziua în care Xavi a fost anunțat oficial antrenor

Iminența instalării în funcția de antrenor al lui Xavi Hernandez a creat emulația așteptată de oficialii clubului de pe Camp Noul. Trupa blaugrana a început perfect meciul de la Vigo, cu Celta, și a condus cu 3-0 la pauză.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati (min. 5), Sergio Busquets (18) şi Memphis Depay (34) au înscris și au dat senzația că Barca a renăscut în ziua în care fostul căpitan Xavi a ajuns în Spania pentru a prelua banca tehnică a catalanilor.

Ce părea să fie un marș triumfal s-a transformat într-un coșmar. Gazdele au înscris prin Iago Aspas (min. 52), Nolito (74) şi, din nou, Aspas (90+6, la ultima fază a meciului), reușind una dintre cele mai spectaculoase reveniri din actuala ediție de campionat din La Liga.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva ore mai devreme Xavi Hernandez ajunsese în Spania, însoțit de familie și oamenii din staff-ul tehnic, alături de care va pregăti trupa catalană. Xavi va fi prezentat oficial luni, 8 noiembrie, de la ora 14:00.

Unul din cei mai vechi sponsori ai lui Dinamo a rupt contractul. FANATIK a aflat motivele

Macron, compania italiană care sponsoriza clubul Dinamo din 2017, a decis să rupă contractul cu gruparea din Ștefan cel Mare, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

FANATIK a aflat că firma italiană s-a văzut silită să rupă colaborarea, din cauza datoriilor gigantice pe care „câinii” le au către aceasta, cifrate la aproximativ 300.000 de euro.

Mai mult, presupusul investitor spaniol, Pablo Cortacero, se angajase în vara anului trecut să achiziționeze echipament și produse promoționale de minimum un milion de euro în următorii cinci ani.

Manchester City a câștigat derby-ul cu United chiar pe Old Trafford

Cel mai așteptat meci al etapei a 11-a din Premier League, Manchester United – Manchester City, a fost adjudecat de trupa lui Pep Guardiola care s-a impus cu 2-0 pe stadionul marii rivale, prin reușitele lui Bailly (min. 7 autogol) și Bernardo Silva (45).

Victoria ”cetățenilor” pe Old Trafford încinge și mai mult lupta în fruntea clasamentului, după ce liderul Chelsea nu a reușit s-o învingă, acasă, pe Burnley.

În aceeași etapă Norwich City a obținut primul succes în actualul campionat, dar acest lucru nu l-a salvat pe antrenorul Daniel Farke. Tehnicianul a fost demis imediat după succesul 2-1 la Brentford.

Neymar a marcat golul 400 al carierei

Neymar Jr, starul brazilian al vicecampioanei Franței PSG, a marcat golul 400 al carierei în meciul pe care echipa sa l-a disputat în deplasare la Girondins de Bordeaux.

Fotbalistul cariocas a deschis scorul în minutul 26, din pasa lui Kylyan Mbappe. A fost golul cu numărul 400 marcat de brazilian în carieră, în toate competițiile și pe care l-a dedicat Mariliei Mendonca, o cunoscută cântăreaţă din Brazilia care a murit la 26 de ani, în urma unui accident aviatic. Tot Mbappe și Neymar au colaborat perfect la golul de 2-0.

222 de milioane de euro, o sumă record pentru fotbalul mondial, a plătit PSG în 2017 pentru a-l aduce pe starul brazilian de la Barcelona. Anul acesta brazilianul și-a prelungit angajamentul cu PSG și încasează anual nu mai puțin de 30 de milioane de euro, la care se adaugă și alte bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT