Sport

Final Four Champions League la handbal feminin. Vipers învinge Gyor și își păstrează trofeul. Cristina Neagu, golgeterul competiției. Video

FANATIK vă oferă amănunte despre partidele din Final Four-ull Ligii Campionilor la handbal feminin, care au loc la Budeapesta în zilele de sâmbătă, 4 iunie, şi duminică, 5 iunie, de la care CSM Bucureşti este absentă.
05.06.2022 | 21:32
Final Four Champions League la handbal feminin Vipers invinge Gyor si isi pastreaza trofeul Cristina Neagu golgeterul competitiei Video
Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a câştigat trofeul Ligii Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta. Sursă foto: ehfcl.eurohandball.com
ADVERTISEMENT
05-06-2022
18:33

Vipers a câştigat din nou Liga Campionilor

Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a câştigat trofeul Ligii Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta.

Vipers a învins în finală, scor 33-31, formația maghiară Gyor ETO și a cucerit pentru a doua oară trofeul, prima dată fiind anul trecut. Pentru Gyor, pivotul naţionalei României, Crina Pintea, a marcat 3 goluri.

Căpitanul echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a încheiat pe locul 1 în topul marcatoarelor din Liga Campionilor, cu 110 goluri, deși ”tigroaicele” au părăsit competiția în sferturi. Neagu a fost urmată de Nora Mork (Vipers) – 107 goluri şi Henny Reistad (Team Esbjerg) – 104 goluri.

05-06-2022
15:04

Metz a câștigat finala mică

Echipa franceză de handbal feminin Metz Handball a obţinut medalia de bronz în Liga Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta.

În finala mică a competiției, Metz a învins formația daneză Esbjerg, scor 32-26.

Finala mare se va disputa de la ora 19:00 între echipa maghiară Gyor ETO și formația norvegiană Vipers Kristiansand, deținătoarea trofeului.

04-06-2022
17:39

Vipers s-a impus fără probleme în partida cu Metz

Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand, deținătoarea trofeului, s-a calificat fără probleme în finala turneului Final Four a Ligii Campionilor, de la Budapesta.

Vipers a învins în semifinale formația franceză Metz, scor 33-27. Norvegiencele au suferit în prima repriză și au intrat la pauză cu un handicap de un gol, dar s-au descătușat în partea secundă.

În marea finală, care va avea loc duminică, 5 iunie, Vipers Kristiansand va întâlni echipa maghiară Gyor ETO.

04-06-2022
15:26

Gyor, victorie clară cu Esbjerg

Echipa de handbal feminin Gyor ETO este prima finalistă a Ligii Campionilor, după ce a învins, la Turneul Final Four de la Budapesta, formaţia Team Esbjerg.

Gyor s-a impus cu scorul de 32-27 şi va juca finala, duminică. Pentru Gyor, pivotul naţionalei României, Crina Pintea, a marcat două goluri.

În cea de-a doua semifinală se vor confrunta Metz Handball și Vipers Kristiansand.

Final Four-ul ediţiei 2021-2022 a Ligii Campionilor la handbal feminin are loc sâmbătă, 4 iunie (semifinalele) şi duminică, 5 iunie (finala mică şi finala). Este al treilea an consecutiv în care cea mai bună echipă din România, CSM Bucureşti, a ratat prezenţa la turneul pe care l-a câştigat în 2015.

Programul meciurilor din Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin 2022

Sâmbătă, 4 iunie, Semifinale

  • ora 16:15: Gyor – Esbjerg (Digi Sport 2, Prima Sport)
  • ora 19:00: Kristiansand – Metz (Digi Sport 2, Prima Sport)
ADVERTISEMENT

Duminică, 5 iunie

  • ora 16:15: Finala mică (Digi Sport 2, Prima Sport)
  • ora 19:00: Finala mare (Digi Sport 2, Prima Sport)

Unde se joacă Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, ediţia 2021-2022

Ca de obicei, turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin are loc şi în 2022 în capitala Ungariei, la Budapesta, o decizie totuşi ciudată a Federaţiei Internaţionale de handbal, mai ales în condiţiile în care campioana Ungariei, Gyor, nu a lipsit niciodată şi practic a jucat ca şi acasă sezon de sezon.

ADVERTISEMENT

La Final Four-ul ediţiei a 30-a a Ligii Campionilor la handbal feminin s-au calificat Gyor, Vipers Kristiansand, neaşteptata învingătoare anul trecut, Esbjerg şi Metz. Danezele de la Esbjerg sunt cele care au lăsat acasă CSM Bucureşti, după două meciuri extrem de echilibrate, decise de un singur gol diferenţă.

Gyor, extrem de motivată pentru a-şi lua revanşa

Va fi un Final Four foarte interesant. Campioana Ungariei, Gyor, cea care are deja trei succese în palmares în Final Four, este extrem de motivată să repună lucrurile la punct, adică să recapete o supremaţie pierdută absolut neaşteptat din 2019 încoace, deşi Final Four a continuat să se joace la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Mai există o motivaţie mare pentru Gyor, aceasta fiind prima dată când Final Four-ul se va ţine în noua şi multicomplexa sală MVM Dome, cu o capacitate de 20.00 de locuri, cea mai mare şi mai performantă pentru handbal în Europa şi unde vor avea loc în următorii ani turnee finale de Europene la handbal masculin şi feminin şi turneu final de CM la feminin,

Ambros Martin şi Crina Pintea luptă la Gyor pentru trofeu

La Gyor, a revenit pe bancă omul cu care campioana Ungariei a făcut performanţă în Final Four-ul Ligii Campionilor, fostul selecţioner al României, spaniolul Ambros Martin. Iar dintre jucătoare o avem pe internaţionala noastră Crina Pintea, la ultimele apariţii în tricoul „alb-verde”, pentru că din sezonul viitor va juca din nou la CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Gyor este o adevărată mulinaţională de valori, cu nume grele din Norvegia, Franţa, Suedia sau Danemarca, dar are două piese importante out, ambele jucătoare urmând să nască. Este vorba de pivotul norvegian Kari Brattset Dale şi de interul stânga muntenegrean Jelena Despotovic.

Vipers se bazează pe veterana din poartă, Katrine Lund

Pe fetele de la Esbjerg le ştim bine, din păcate, din dubla manşă din sferturi de finală cu CSM Bucureşti, pe care au câştigat-o cu victorie în ultima secundă în România şi egal acasă. Esbjerg va avea o misiune extrem de dificilă, pentru că vor întâlni în semifinale tocmai pe Gyor, care nu mai concepe alte rateuri după cele din ultimele sezoane.

Campioana de anul trecut, Vipers Kristiansand, a mai pierdut din jucătoare, dar a rămas puternică, atu-ul principal fiind veterana de 42 de ani dintre buturi, Katerine Lunde. Metz e cum s-ar spune urmaşa lui Brest Bretagne, cea care elimina în 2021 la lovituri de departajare pe Gyor în semifinală.  De la Metz vor deveni rapidiste după încheierea Final Four portarul Ivana Kapitanovic şi interul Orlane Kanor.

ADVERTISEMENT