Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Florentin Petre, noul analist Fanatik, totul despre Rotariu. „Mi l-a adus de mână”

Florentin Petre este noul analist de la FANATIK SUPERLIGA. Fostul căpitan de la Dinamo a analizat transferul lui Dorin Rotariu la FCSB, jucător pe care l-a promovat în trecut la prima echipă a "câinilor".
17.10.2023 | 14:15
Florentin Petre noul analist Fanatik totul despre Rotariu Mi la adus de mana
Florentin Petre, noul analist Fanatik, totul despre Rotariu. „Mi l-a adus de mână”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu este ultimul transfer al celor de la FCSB. Atacantul rămas liber de contract în vară a fost convins de Gigi Becali şi va evolua la roş-albaştrii, spre dezamăgirea celor de la Dinamo, care l-au ofertat în această vară.

Florentin Petre, noul analist FANATIK, totul despre Rotariu: “Mi l-a adus de mână în faţa vestiarului!”

Florentin Petre, noul analist de la FANATIK SUPERLIGA, a analizat transferul lui Rotariu la FCSB, spunând că Gigi Becali a dat lovitura, fotbalistul fiind promovat la prima echipă de la Dinamo chiar de Petre, care a fost antrenor secund al “câinilor” la vremea respectivă:

ADVERTISEMENT

“Este un transfer foarte reuşit pentru FCSB. Îl cunosc pe Dorin, este unul dintre jucătorii pe care am mizat la începuturile mele ca antrenor. Eram la echipa a doua alături de Cornel Ţălnar.

Mi l-a adus “Roti” de mână în faţa vestiarului. Mi-au spus să îl testez şi din primele zile de când l-am văzut, am spus că va ajunge un mare fotbalist. Din ce am văzut, nu s-a schimbat deloc.

ADVERTISEMENT

“La un moment dat l-am şi certat: «Eşti prea cuminte pentru nebunia asta din vestiar»”

Prima dată avea 15-16 ani când l-a adus în faţa vestiarului. Încă din primele zile m-a impresionat prin caracter şi atitudinea pe care a avut-o. Avea o pregătire fizică nativă foarte bună. Nu îi trebuia mult timp de pregătire ca să intre într-o formă fizică bună, plus că m-a încântat foarte mult cuminţenia şi felul în care se pregătea.

La un moment dat l-am şi certat: «Eşti prea cuminte pentru nebunia asta din vestiar». Fii şi tu mai altfel. El îmi spunea că aşa a fost crescu, aşa a fost educat. Au trecut mulţi ani şi el a rămas acelaşi şi mă bucur.

ADVERTISEMENT

Pentru FCSB este un transfer reuşit. Este un jucător cu o reacţie pe spaţiu mic. Driblează foarte repede. Noi, ca antrenori, avem un program săptămânal, iar miercuri am făcut un meci şcoală cu echipa a doua.

“A aruncat prosopul către fundaş şi i-a spus: «Ia prosopul, şterge-te, odihneşte-te că te-a nenorocit copilul ăsta!»”

La un moment dat, atât de mult mi-a driblat fundaşul dreapta că la un moment dat, nea Cornel (n.r. Cornel Ţălnar) a aruncat prosopul către fundaş şi i-a spus: «Ia prosopul, şterge-te, odihneşte-te că te-a nenorocit copilul ăsta!».

ADVERTISEMENT

Fundaş dreapta era Dobrosavlevici. Era un jucător foarte bun, dar l-a prins pe Roti într-o formă extraordinară. Când am trecut de la echipa a doua la echipa mare, prima dată l-am întrebat pe domnul Ţălnar dacă Rotariu este în lot pentru echipa mare. 

El a spus că va fi în lot şi l-am luat cu noi. A avut o ascensiune extraordinar de mare şi mă bucur, cu toate că este un jucător care merita mult mai mult vis-a-vis de calităţile pe care le are.

Este un transfer reuşit. Trebuie să aibă încredere în el, să îl lase să joace. Este încă la început, trebuie să se adapteze, dar nu cred că asta va fi problema lui. Important este să aibă şi puţin noroc.

Îmi aduc iar aminte de performanţele pe care le-a făcut când l-am luat la echipa mare. Joi, Cristi Tănase l-a înregimentat la Dinamo, iar sâmbătă a jucat şi a marcat din postură de “număr 9”. 

Parcă ieri a fost. Ce a trecut timpul ăsta, incredibil. Eu zic că este peste ce are acolo Gigi Becali”, a spus Florentin Petre la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Florentin Petre, noul analist Fanatik, totul despre Rotariu

ADVERTISEMENT