Sport

Florin Bejan pleacă de la Dinamo! Interviu tăios: “Nu am luat salariul din decembrie! Îmi depun memoriu”. Exclusiv

Florin Bejan e primul jucător care pleacă de la Dinamo, iar fundașul central a declarat că nu și-a primit salariul de aproximativ cinci luni de zile.
24.05.2021 | 18:59
Florin Bejan pleaca de la Dinamo Interviu taios Nu am luat salariul din decembrie Imi depun memoriu Exclusiv
Florin Bejan pleaca de la Dinamo! Interviu taios: "Nu am luat salariul din decembrie?! Cred ca depun memoriu". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Bejan își va încheia contractul cu Dinamo și cel mai probabil nu va mai continua în „Groapă”. Autorul golului decisiv din meciul cu Voluntari, care a reprezentat revirimentul lui Dinamo a oferit un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat la Dinamo în acest sezon nebun.

Fundașul de 30 de ani din Mangalia e în vacanță și deja are oferte de la mai multe echipe din Casa Pariurilor Liga 1. Dinamovistul e îngrijorat de situația de la Dinamo și e de părere că va fi foarte greu ca jucătorii cu experiență să rămână în continuare la echipă dacă plafonul salarial va fi coborât substanțial.

ADVERTISEMENT

Florin Bejan, interviu FANATIK: „Gândul că puteam să retrogradăm Dinamo era o nebunie!”

Florin, cum a fost acest final de sezon pentru tine?

– Foarte, foarte dificil, îți dai seama. A fost foarte stresant. Numai gândul că puteam să retrogradăm cu Dinamo era o nebunie! A contat însă foarte mult susținerea suporterilor. Dacă nu erau ei, cred că nici nu mai apucam să jucăm sfârșitul de sezon. Chiar au fost lângă noi.

Ați avut meciuri decisive din trei în trei zile….

– Da, tocmai de asta am nevoie de o vacanță pentru că a fost infernal. Nu știu cum am rezistat și nu ne-am accidentat. George Neagu ne-a ajutat foarte mult! S-a văzut de când a venit el că ne-a pus pe picioare. Nu au apărut accidentări aproape deloc.

ADVERTISEMENT

„Sunt liber de contract. Sunt în discuții cu mai multe echipe”

Continui la Dinamo?

– Eu deocamdată sunt liber de contract, mă bucur de vacanță la mine, la Constanța. Sunt în discuții cu mai multe echipe și vedem ce va fi. Și cu Dinamo am mai avut ceva discuții cu cei din DDB, dar deocamdată nimic concret. Nu pot să îți spun pentru că sunt doar vorbe, nimic mai mult.

A fost decisiv sistemul cu trei fundași?

– Pot să zic că am avut succes cu acest sistem, dar noi l-am mai folosit și înainte. Acum ne-a mers. Probabil l-am învățat mai bine cu Dusan Uhrin și de asta am mers mai bine. Ne-am dublat mai bine, fiind cinci, eram mai acoperiți. A ieșit bine și asta mă bucură cel mai mult.

ADVERTISEMENT

„Golul cu Voluntari e cel mai important din carieră”

E cel mai important gol din carieră cel cu Voluntari?

– Da, chiar este. De la victoria cu Voluntari am început să câștigăm întruna și pot să spun că e cel mai important gol din cariera mea, mai ales că eu am puține, doar vreo trei-patru. Nu a fost o execuție ușoară și puteam să dau peste poartă. Au ratat și alții situații mult mai clare.

Cum a reușit Dusan Uhrin să schimbe situația într-un timp scurt?

– Lucram foarte mult tactic. Dusan Uhrin a avut foarte puțin timp la dispoziție, mai ales la început. Aveam recuperare și două-trei antrenamente înainte de meci. Și noi am fost altfel. Parcă eram mai bine pregătiți, dar fizic nu prea am mai avut ce să lucrăm. Chiar nu era timp. Erau mai mult antrenamente de refacere și tactic. Cred că refacerea a contat cel mai mult, mai ales că am jucat din trei în trei zile.

ADVERTISEMENT

„Ne ziceau că suntem cei mai slabi. Eram foarte supărați, eram frustați”

A fost o eliberare finalul ăsta de sezon?

– Îți dai seama. Toată lumea ne înjura, ne ziceau că suntem cei mai slabi, cel mai slab lot de până acum al lui Dinamo. Eram foarte supărați, eram frustrați, dar ca fotbalist trebuie să treci peste momentele astea și să dai maxim pe teren. La mine cred că a fost vorba de continuitate pentru că am jucat aproape meci de meci 90 de minute și asta a contat mult pentru moralul meu, pentru că veneam după o perioadă în care nu prea am jucat.

Ce zici de Raul Albentosa?

– Un fotbalist foarte bun! Ne-a ajutat mult. A jucat în La Liga și se vede că are experiență. Clar trebuie să continuie la Dinamo dacă îl pot ține. Din ce știu a fost doar până în vară. Dar va fi greu să îi ofere un salariu pe care să îl accepte.

„Va fi foarte greu să țină jucătorii cu plafon salarial de 5000 de euro! Nu cred că aș accepta”

Se anunță cel puțin zece plecări de la Dinamo?

– Da, știu că sunt mulți care rămân liber de contract și din câte știu, alți câțiva jucători au oferte să plece în altă parte. Eu acum am aflat din presă că Dinamo are un plafon salarial de 5.000 de euro și cred că ar fi foarte greu să țină jucătorii cu experiență care sunt la echipă, precum Anton, Nemec sau Fabbrini.

Va fi foarte greu să îi mai țină dacă ei au acest buget fix, pentru că sunt destui jucători care au salariu peste această sumă. Sincer, eu nu cred că aș accepta un astfel de salariu. Dar poate nu o să fie chiar așa cum se vehiculează, deci se pot găsi soluții să țină jucătorii. Dacă pleacă doi-trei jucători nu e o problemă, dar dacă vor pleca zece jucători va fi foarte greu. Eu zic că va fi foarte dificil să creezi ceva sau să te bați pentru playoff.

Care e cel mai frumos moment la Dinamo?

– Acest final de sezon, cu siguranță. Momentul în care am știut că suntem salvați de la retrogradare. Parcă am fi câștigat un trofeu sau am fi realizat o performanță, pentru că în condițiile astea, chiar așa a fost.

„Cu Chindia am jucat la rezultat. A fost o problemă de comunicare. Nu ne-a zis nimeni ce se întâmplă în celelalte meciuri!”

Mulți v-au acuzat că nu ați forțat pe final cu Chindia…

– Nu știu de ce nu s-a discutat despre chestia asta. Noi înainte de meci am vorbit că egalul ne salvează și ăsta era obiectivul nostru. Noi în timpul meciului nu știam ce se întâmplă în celelalte partide. Nu știam exact și nu ne-a zis nimeni nimic! Am jucat la rezultat, dar chiar nu ne-a zis nimeni ce se întâmplă în meciurile celelalte. A fost o problemă de comunicare, nu că nu ne-am dorit să mergem în playoff-ul pentru Conference League.

E cel mai mare regret că nu ați jucat finala Cupei României?

– Da, ăsta e regretul meu, că nu ne-am calificat în finală. Am fost foarte aproape, dar la penalty-uri e loterie. În finală e 50-50. Era frumos să jucăm finala cu suporterii alături și se putea întâmpla orice cu Craiova! Chiar îmi pare foarte rău. Mai mult nu știu dacă puteam să facem. Am ajuns la penalty-uri.

„Eșanu a jucat cu infiltrații. A riscat, dar a vrut să ajute!”

A contat mult pentru voi și revenirea lui Eșanu?

– A contat mult, am câștigat un jucător în teren, pentru că e și U21. Eșanu nu era 100% și a jucat cu infiltrații. De aia nici nu degaja, ca să nu riște nimic. De asta și evitam să dăm meciul înapoi. Asta era singura problemă, că nu putea să degajeze. A riscat, dar a vrut să ajute. Era o problemă mai veche și a forțat pentru echipă.

Ai un mesaj pentru suporterii lui Dinamo?

– Să fie în continuare alături de echipă, pentru că au avut succes sezonul ăsta, ne-am salvat și Dinamo va continua și în sezonul următor. Eu cred că așa cum au rezolvat până acum cu banii, am încredere că vor găsi fonduri și vor salva și baza de la Săftica.

„Nu am mai luat un salariu din decembrie. Am de luat aproximativ 35000-40000 de euro”

S-au plătit salariile pe luna martie?

– Doar câțiva jucători au fost plătiți pe luna martie, nu toți. Eu nu am mai luat salariul din decembrie. Doar în ultimul timp am mai luat niște prime, începând cu meciurile cu Iași și Voluntari. Cred că mai sunt patru-cinci jucători în situația mea. Cred că în perioada următoare îmi voi depune memoriu. Cel mai probabil vor face același lucru și colegii mei.

Nu știu dacă Richie Grigore și Moldoveanu și-au retras memoriul. E normal, pentru că am muncit pentru banii ăștia. E ceva normal să ne primim salariile. Eu am de luat aproximativ 35.000-40.000 de euro. De când am luat vacanță nu am vorbit cu nimeni de la club și nimeni din DDB nu a vorbit cu mine legat de acest lucru în finalul ăsta de sezon.

Cum ți se pare telenevola asta cu spaniolii?

– Eu nici nu mă mai gândesc că mai sunt spaniolii la club. Ei nu mai există! Doar ce se mai aude prin presă că Rufo Collado e în România și că Pablo Cortacero vrea să revină. Eu zic că nu o să se mai întoarcă niciodată. Eu nu am vorbit niciodată cu niciun spaniol. Pentru mine nu au existat. Ne-am întâlnit prima oară la Săftica, când s-au prezentat și asta a fost tot. Eu nu cred că ei o să bage vreun ban și nici nu au avut de gând. La început am crezut, pentru că ne ziceau mereu săptămâna viitoare și noi tot speram, pentru că era Mister acolo (n.r. Cosmin Contra). Când am văzut că a plecat și Mister ne-am dat seama că totul e o minciună.

Mario Nicolae v-a ajutat în perioada asta?

– Mario a fost foarte apropiat de noi! Chiar ne-a ajutat și eu zic că ar trebui să continuie la Dinamo, pentru că iubește clubul ăsta. A mai rezolvat din probleme, pentru că erau foarte multe.

  • 2 ani a jucat Bejan la Dinamo
  • 5 luni au trecut de când fundașul central a încasat ultimul salariu
  • 35.000-40.000 de euro trebuie să primească jucătorul
ADVERTISEMENT