Fotbal intern

Florinel Coman nu mai este cel mai scump fotbalist din Liga 1! Detronat de un rival de la U Craiova

06.04.2021 | 09:44
Florinel Coman nu mai este cel mai scump fotbalist din Liga 1 Detronat de un rival de la U Craiova
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei FCSB, Florinel Coman, nu mai este cel mai scump fotbalist din Liga 1, el fiind detronat din această poziție de mijlocașul Universității Craiova, Alexandru Cicâldău.

În vârstă de 22 de ani, ”perla” lui Gigi Becali nu și-a mai revenit la forma bună după accidentarea din toamnă care l-a ținut departe de teren câteva luni, iar acum este din nou absent din cauza unor probleme medicale apărute în meciul naționalei cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

În schimb, Cicâldău este un jucător constant pentru olteni, chiar dacă a ratat un penalty în derby-ul cu FCSB, și a reușit primele sale goluri sub tricolor la eșecul din Armenia.

Florinel Coman, detronat de Alex Cicâldău din fotoliul de cel mai scump fotbalist din Liga 1

Prestațiile tot mai modeste avute de Florinel Coman în ultima perioadă l-au făcut să-și piardă titlul de cel mai scump fotbalist din Liga 1, poziție preluată imediat de Alexandru Cicâldău, considerat următorul produs de export al Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Coman a rămas la cota 5,5 milioane de euro, în timp ce ”decarul” oltenilor a progresat ușor, ușor și a ajuns acum să valoreze șase milioane de euro și să preia astfel coroana de cel mai bine cotat jucător din campionatul intern.

Florinel Coman nu va mai evolua în acest sezon, iar FANATIK a prezentat în exclusivitate motivele pentru care starul de la FCSB este pe punctul de a-și îngropa cariera înainte de a și-o începe cu adevărat. Excesele din viața personală și-au pus amprenta pe evoluțiile sale tot mai modeste.

ADVERTISEMENT

Moruțan încheie Top 10

În topul celor mai bine cotați jucători din Liga 1, Cicâldău și Coman sunt urmați de alți jucători de la Universitatea Craiova și FCSB, dar și de la campioana CFR Cluj. Primele 10 poziții arată astfel:

  • Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) – 6 milioane de euro
  • Florinel Coman (FCSB) – 5,5 milioane de euro
  • Florin Tănase (FCSB) – 4 milioane de euro
  • Darius Olaru (FCSB) – 2,5 milioane de euro
  • Andrei Burcă (CFR Cluj) – 2,5 milioane de euro
  • Cristian Manea (CFR Cluj) – 2,2 milioane de euro
  • Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) – 2 milioane de euro
  • Billel Omrani (CFR Cluj) – 2 milioane de euro
  • Elvir Koljic (Universitatea Craiova) – 2 milioane de euro
  • Olimpiu Moruțan (FCSB) – 2 milioane de euro
ADVERTISEMENT

De altfel, jucătorii de la cele mai bune trei echipe din campionatul intern domină această ierarhie până la locul 16. Cel mai valoros jucător din Liga 1 care nu aparține de una dintre cele trei formații este Virgil Ghiță, fundașul central de la Viitorul în vârstă de 22 de ani, cu o cotă de piață de 1,3 milioane de euro.

Chiar dacă nu a mai jucat din octombrie 2020, când s-a accidentat într-un meci cu Poli Iaşi, Elvir Koljic s-a menţinut în topul celor mai buni jucători din Liga 1 şi a ocupat locul 1 pentru mai multe săptămâni. Înainte de FCSB – U Craiova, Olimpiu Moruţan a urcat pe prima poziţie, fiind ajutat de index-ul bun obţinut în derby-ul cu CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,72 este cota pentru „FCSB marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT