Sport

Franța, favorită la EURO 2020. Anglia și Belgia stau la pândă, Italia, Spania și Germania stau la… coadă!

Franța este prima favorită la EURO 2020, urmată de Anglia și Belgia. „Granzii” Italia, Spania și Germania, la coadă!
11.06.2021 | 12:12
Franta favorita la EURO 2020 Anglia si Belgia stau la panda Italia Spania si Germania stau la coada
ADVERTISEMENT

EURO 2020 este gata de start. Primul meci se va juca vineri, 11 iunie, de la ora 22:00, la Roma, pe „Stadio Olimpico”, între Turcia și Italia, cu 23.300 de spectatori, numărul maxim admis în contextul pandemiei de COVID-19 și cu o favorită detașată, echipa condusă de Roberto Mancini.

Gazdele, într-o formă foarte bună (27 de meciuri consecutive fără înfrângere, ultimele 8 fără gol primit) sunt cotate de BETANO cu a patra șansă la câștigarea EURO 2020 (cotă 10,00), în timp ce oaspeții de la Bosfor sunt pe locul 8 în clasamentul favoritelor la titlul continental (cotă 60,00).

ADVERTISEMENT

Franța, favorită la EURO 2020. Anglia și Belgia stau la pândă, Italia, Spania și Germania stau la… coadă!

Reprezentativa „cocoșilor galici” are prima cotă la BETANO în lupta pentru triumful la EURO 2020. Campioana mondială en-titre are, după primul „11” de mare valoare, o bancă de rezerve care poate alcătui încă o echipă de titulari.

Iar când ai 3 jucători în primii 7 favoriți la titlul de golgheter al turneului (3. Kylian Mbappe – cotă 7,00 la BETANO, 5. Karim Benzema – cotă 15,00 și 7. Antoine Griezmann – cotă 20,00), adică aproape jumătate (42,85%), este normal să fii considerată favorită la titlu. Atacul „MBG” este… letal!

ADVERTISEMENT

În ultimul an, francezii au pierdut un singur meci din cele 13 jucate, 0-2 în amicalul cu Finlanda de pe „Stade de France”, au câștigat 10 și au remizat două (cu Portugalia și Ucraina, oficiale, ambele pe „Stade de France”!), cu un golaveraj excelent: 29-9.

Ultimele 4 întâlniri „cocoșii” lui Didier Deschamps le-au câștigat la zero: 2-0 în Kazahstan și 1-0 în Bosnia-Herțegovina (preliminarii CM 2022), 3-0 și cu Țara Galilor, și cu Bulgaria pe teren propriu (amicale).

ADVERTISEMENT
  • 2 este locul Franței în clasamentul FIFA (1.757,3 de puncte)

Michel Platini și Jose Mourinho „merg” și ei pe capul lui Deschamps și piciorul lui Mbappe

Michel Platini, „motorul” Franței la primul EURO câștigat, în 1984, în Hexagon, își vede reprezentativa capabilă să câștige trofeul continental pentru a treia oară (al doilea triumf a fost în anul 2000, în Belgia și Țările de Jos).

„Franța are o naţională completă în toate compartimentele. Opt atacanţi de asemenea nivel la dispoziţia selecţionerului este ceva ce nu s-a mai văzut până acum” – Michel Platini

Franța este considerată mare favorită la EURO 2020 și de Jose Mourinho, antrenorul lui AS Roma fiind pe parcursul turneului final european „ziarist” pentru „The Sun”, publicație în care va semna analize și editoriale.

ADVERTISEMENT

„Franţa poate avea o echipa A, o echipă B şi o echipă C, mai ales că în acest moment are un număr foarte mare de jucători de top. Când îl ai pe Kylian Mbappe în plenitudinea forței este greu să nu câștigi” – Jose Mourinho

TOP cote BETANO la câștigarea EURO 2020

  • Franța – 6,00
  • Anglia – 7,00
  • Belgia – 8,00
  • Italia – 10,00
  • Spania – 10,00
  • Germania – 10,00

Anglia, fond of Foden

A doua favorită, Anglia, este singura dintre forțele Europei care n-a câștigat titlul continental. Echipa antrenată de Gareth Southgate are multe avantaje… organizatorice: joacă meciurile din grupă „acasă”, apoi semifinalele și finala se dispută tot în Insulă.

„Totul pentru front, totul pentru victorie” este sloganul tuturor englezilor, care așteaptă goluri și glorie la EURO 2020 de la Harry Kane (locul 2 între favoriții la titlul de golgheter, cu cota 8,00) și de la puștiul-minune Phil Foden, care a avut un sezon de excepție la Manchester City.

Mijlocașul de 21 de ani (împliniți recent, pe 28 mai) l-a uimit și pe antrenorul Pep Guardiola, care a văzut ceva super-jucători la viața sa și care a declarat că „Nu l-am văzut pe Leo Messi la 18 ani, dar știu că Foden este excepțional la vârsta lui”. No more comments.

Gareth Southgate și națiunea engleză se mai bazează și pe alți tineri extrem de promițători, ca Jadon Sancho (21 de ani) sau Mason Mount (22 de ani). Marcus Rashford pare, la 23 de ani, deja un… veteran al naționalei Albionului.

  • 5 victorii în 5 meciuri are Anglia în 2021, în care a marcat 11 goluri și a primit doar unul
  • 4 este locul Angliei în clasamentul FIFA (1.686,78 de puncte)

Prin ce se evidențiază Franța și Belgia de restul „plutonului”

„Diavolii Roșii”, antrenați de spaniolul Roberto Martínez Montoliú, sunt cu siguranță una dintre cele mai talentate echipe din lume, lăudându-se cu valori incontestabile precum Eden Hazard, Kevin De Bruyne sau Romelu Lukaku (principalul favorit la titlul de golgheter la EURO 2020 – cotă 7,00 la BETANO), mulți specialiști fiind convinși că aceștia vor face, în sfârșit, „Generația de aur” cu adevărat, concret, de aur.

Este de reținut că Franţa şi Belgia sunt singurele naționale de la turneul final EURO 2020 care au ajuns în sferturile de finală la ultimele 3 competiții majore (CM 2014 Brazilia, CE 2016 Franța, CM 2018 Rusia), deci este puţin probabil să se „împiedice” în grupe sau în primele faze eliminatorii la turneul final continental care începe pe 11 iunie.

  • „Îmi place Belgia, Italia mi se pare şi ea interesantă, apoi Anglia. Surprize? Nu pot prevedea nimic, dar ştiu că fotbalişti ca Mbappe, Ronaldo, Hazard pot schimba singuri soarta unui meci” – Michel Platini
  • 1 este locul Belgiei în clasamentul FIFA (1.783,38 de puncte)

  • (P) 11,00 este cota BETANO a campioanei europene en-titre, Portugalia, la câștigarea EURO 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT