Sport

Generația de Aur a inaugurat muzeul fotbalului românesc. Gică Popescu: ”Am adus multe tricouri importante din colecția personală”. Foto

Muzeul fotbalului românesc a fost inaugurat în Centrul Vechi din București, în prezența mai multor fotbaliști de renume care au făcut parte din Generația de Aur.
25.10.2022 | 20:07
Muzeul fotbalului românesc a fost inaugurat în Centrul Vechi din București, în prezența mai multor fotbaliști de renume care au făcut parte din Generația de Aur. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acesta a fost amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din inima Capitalei, destinată expoziţiilor şi serviciilor conexe. Proiectul are finanțare privată și costurile s-au ridicat la nu mai puțin de 1,2 milioane de euro.

Muzeul fotbalului românesc, inaugurat în prezența Generației de Aur

Foști jucători din Generația de Aur, în frunte cu Gică Popescu, care face parte din strategie și se va ocupa de felul în care turiștii vor interacționa cu obiectivele punctului de atracție, au fost prezenți la inaugurarea primului muzeu al fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Alături de fostul mare fundaș al naționalei României, la eveniment au mai fost prezenți Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Adrian Ilie, Basarab Panduru, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, fostul selecționer Anghel Iordănescu, dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Inaugurarea muzeului fotbalului românesc a început cu o conferință de presă susținută de Gică Popescu și Robert Redeleanu, unul dintre inițiatorii proiectului. ”Baciul” a dezvăluit că a donat mai multe tricouri importante din colecția sa și i-a îndemnat pe foștii jucători să facă același lucru.

ADVERTISEMENT

”Am adus multe tricouri importante din colecția personală. Aici este și tricoul în care am marcat golul decisiv din finala Galatasaray – Arsenal, tricoul de la Campionatul Mondial din 1994, un tricou schimbat cu Maldini. Mai important este că invit alți foști mari fotbaliști care au în vitrine atât de multe trofee și lucruri de real interes.

Ar fi minunat să le dea în custodia muzeului. Duckadam, Dinu, Cămătaru, Iordănescu, gândiți-vă ce lucruri ar putea să expună! Ar fi de o calitate incredibilă. Eu am adus aici doar 5 din colecția mea. Gândiți-vă ce au acasă Hagi, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie. Va fi ceva spectaculos!”, a declarat Popescu.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, încântat de locația muzeului

Fostul mare internațional s-a arătat încântat de faptul că după atâta vreme în sfârșit fotbalul românesc poate beneficia de un muzeu care să-i inspire pe cei mici să le calce pe urme foștilor mari jucători.

”Mă bucur enorm că fotbalul are în sfârșit o casă, unde iubitorii vor putea găsi exponate importante din fotbalul intern și internațional. În acest loc au posibilitatea de a experimenta o rețetă culinară a maestrului Mircea Dinescu. Centrul istoric este un loc de atracție pentru toți suporterii, mai ales cei din străinătate.

ADVERTISEMENT

Eu sper ca Ianis Hagi să ajungă la nivelul tatălui lui, astfel încât tricourile pe care le am cu el, încă de când eram mic, să valoreze foarte mult. M-aș bucura și dacă fiul meu ar ajunge, vă dați seama”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT