Sport

Gigi Becali, la 36 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor: ”Avem deja răspunsul de la FIFA și UEFA”

În ziua în care se împlinesc 36 de ani de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Gigi Becali a continuat lupta personală pe care o are cu clubul Armatei.
07.05.2022 | 13:42
Gigi Becali la 36 de ani de cand Steaua a castigat Cupa Campionilor Avem deja raspunsul de la FIFA si UEFA
În ziua în care se împlinesc 36 de ani de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Gigi Becali a continuat lupta personală pe care o are cu clubul Armatei. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Eroii de la Sevilla vor fi omagiați de CSA Steaua pe noul stadion din Ghencea la pauza meciului cu Unirea Slobozia, din etapa a 9-a a play-off-ului din Liga 2, programat duminică, 8 mai, de la ora 12:00.

Cum a comentat Gigi Becali împlinirea a 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor de Steaua

Este de notorietate conflictul dintre Gigi Becali și oficialii clubului Armatei cu privire la cine este continuatoarea Stelei, iar patronul celor de la FCSB a spus încă o dată că FIFA și UEFA a recunoscut echipa sa.

ADVERTISEMENT

”Nu eram eu cu astea. Nu eram eu suporter, e pentru suporterii Stelei. Semnifică clubul meu, FCSB, care este Steaua și a luat Cupa Campionilor Europeni și care este la FIFA și UEFA recunoscută. Numai că eu nu sunt așa de ahtiat.

Scrie FCSB la Cupa Campionilor. La Geneva, la Elveția, la FCSB e trecut câștigat Cupa Campionilor. Uitați-vă pe site. În dreptul FCSB scrie o Ligă a Campionilor. Când ne fac punctajul, ne mai adaugă 2 puncte de la Liga Campionilor. Pentru FIFA și UEFA, FCSB e Steaua. Noi suntem continuatorii, noi avem deja răspunsul de la FIFA și UEFA”, a declarat Becali, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în urmă cu un an, instanța a stabilit că palmaresul din 1947 până în 1998, inclusiv Cupa Campionilor, aparține CSA Steaua, în timp ce FCSB se alege cu performanţele din 2003 şi până în prezent. Perioada 1998-2003, când AFC Steaua s-a desprins de Ministerul Apărării, a rămas în aer.

Iordănescu nu a vrut să bată penalty la Sevilla

După ce Manchester City a fost eliminată din semifinalele UEFA Champions League, a apărut în mediul online un top al echipelor care au reușit să se încoroneze campioana Europei, iar FCSB este printre ele.

ADVERTISEMENT

Printre eroii de la Sevilla, părerile sunt împărțite. Fostul portar Helmuth Duckadam, unul dintre artizanii marii victorii în fața Barcelonei, este alături de clubul lui Gigi Becali în războiul pentru identitate.

Cei mai importanți jucători ai Stelei de la finala din 1986 au vorbit despre noaptea magică de la Sevilla, iar antrenorul secund al lui Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, retras din activitatea de jucător după finala Cupei Campionilor Europeni, a recunoscut că nu ar fi bătut penalty decât dacă ar fi fost ultimul pe listă.

ADVERTISEMENT

Căpitanul de la Sevilla, în absența lui Tudorel Stoica, Ștefan Iovan, consideră că 7 mai 1986 va rămâne pentru totdeauna întipărit în memoria colectivă a românilor, iar trofeul câștigat de Steaua a făcut milioane de oameni fericiți.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,82 este cota pentru „șansă dublă: 12 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT