Sport

Giovanni Becali a avut 15 invitați la Euro U21 de la București, dar a luat o decizie-surpriză. „Pur și simplu mi-a fost rușine!” Exclusiv

Turneul final al Europeanului de tineret, co-organizat de România și Georgia, nu a reprezentat un boom cum se aștepta impresarul Giovanni Becali. Reacția sa a fost surprinzătoare.
28.06.2023 | 09:25
Giovanni Becali a avut 15 invitati la Euro U21 de la Bucuresti dar a luat o deciziesurpriza Pur si simplu mia fost rusine Exclusiv
Giovanni Becali, impresarul cu 15 invitați la Euro U21 de la București, decizie-surpriză. „Pur și simplu mi-a fost rușine!”
ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului românesc s-a pregătit ca de festin pentru Euro U21 la care România a fost una din cele două țări organizatoare. Unii vorbeau chiar de titlul continental, alții, mai în banca lor, sperau în prestații bune și foarte bune ale tricolorilor mici, care să deschidă oportunitatea unor transferuri.

Giovanni Becali a renunțat să meargă pe „Ghencea” la meciurile naționalei de tineret, deși plătise o lojă special pentru oaspeții săi!

Ați recunoscut în prima categorie optimismul incurabil, dar total neacoperit în fapte, al directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță. Acesta a fost „trădat” de Săndoi și de elevii săi, care nu au izbutit niciun gol într-o grupă care nu era vreun balaur la prima vedere. Comparați doar cu grupa Georgiei, cealaltă țară organizatoare, apropo de ce minune s-a împlinit la Tbilisi!

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a avut invitați de marcă la acest turneu final, scouteri de la formații importante din fotbalul occidental. Celebrul impresar a închiriat din timp o lojă la stadionul „Steaua”, acolo unde naționala României a disputat toate meciurile din grupă. A dorit ca oaspeții săi să se simtă foarte bine și să aibă ce vedea.

Din păcate pentru fotbalul românesc, doar prima parte a afirmației anterioare a fost valabilă. Într-adevăr, oaspeții s-au simțit excelent la București, dar nu au avut ce vedea la tricolorii mici. Care au fost chiar mici, mici! Surprinzătoare a fost decizia pe care Giovanni Becali a luat-o înainte de primul meci, cel cu Spania, și pe care a respectat-o tot turneul.

ADVERTISEMENT

Am avut foarte mulți oaspeți interesanți și bine înfipți în fotbalul care contează. De la Arsenal, Juventus, Fiorentina, dar și cluburi importante din Franța, Germania sau Spania. Nici nu am mers la meciuri, i-am lăsat pe ei să se simtă confortabil în loja din Ghencea. S-au ocupat de ei la partide Dragoș și Robert, eu am ieșit cu invitații doar la restaurante în București.

Nu am fost la meciuri și mai bine că nu am fost… România chiar a arătat rău de nu îmi venea să cred. Pur și simplu mi-a fost rușine! Când ne prezentăm așa, mai bine bagi capul între umeri și nu mai ieși din casă! Ceea ce am și făcut” – Giovanni Becali pentru FANATIK

Giovanni Becali a avut un singur remarcat din naționala de tineret a României. „Doar Târnovanu a fost pe plus! Vitrina s-a făcut cioburi”

Într-un ocean de minusuri și dezamăgiri, Giovanni Becali a încercat să găsească și câteva urme de speranță pentru fotbalul românesc. Deși nu a fost deloc simplă această intenție. După cele 3 meciuri ale tricolorilor la Euro, Becali are un singur remarcat: Ștefan Târnovanu, portarul celor de la FCSB!

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi să căutăm un lucru bun în cele trei meciuri ale naționalei, l-am putea găsi doar în prestațiile portarului nostru din partidele contra Ucrainei și Croației. Mi-au plăcut foarte mult intervențiile lui Târnovanu. Se vede calitatea și siguranța de sine. A crescut foarte mult, poate să fie un transfer foarte important în viitor.

Deci cred că doar Târnovanu a fost pe plus. Ceilalți, restanțieri! Nici nu are rost să dau nume, pentru că se știu ei ce viteji sunt în liga noastră, ce pretenții de milioane au și ce transferuri visează și uitați-vă cum s-au prezentat în momentul zero. Erau în vitrina fotbalului, să-i vadă toată Europa, și toată vitrina s-a făcut cioburi”, a mai declarat Giovanni în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

România a terminat pe ultimul loc al grupei B la acest European de tineret, remizând doar cu croații. A fost 0-3 cu Spania, 0-1 cu Ucraina și 0-0 cu Croația. Este pentru prima oară de când tricolorii mici  merg la turneul final și nici măcar nu marchează! Au făcut un singur punct care nu alungă senzația de rușine! Ba o amplifică.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Loredana Groza , de la patru chifle pe zi la milioane de euro
Loredana Groza , de la patru chifle pe zi la milioane de euro
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română