Sport

Goncalo Gregorio, ofertă din Portugalia. Cu cine negociază Dinamo transferul

Dinamo a făcut cinci transferuri importante, dar Zeliko Kopic ar putea rămâne fără Gregorio Goncalo, cel mai prolific atacant din lot.
20.01.2024 | 15:58
Goncalo Gregorio oferta din Portugalia Cu cine negociaza Dinamo transferul
Atacantul Gregorio Goncalo negociază plecarea de la Dinamo FOTO: https://sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În încercarea de a se salva de la retrogradare, Dinamo și-a întărit lotul cu cinci transferuri în pauza de iarnă. În aceste condiții, gruparea din Ștefan cel Mare este pe punctul de a se despărții de anumiți fotbaliști, care au jucat în prima parte a sezonului.

Goncalo Gregorio este dorit de Maritimo Funchal

Printre aceștia s-ar afla și Gregorio Goncalo (28 de ani), golgheterul lui Dinamo din prima parte a sezonului, cu șase reușite: 5 în campionat și una în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului zerozero.pt, atacantul portughez ar fi dispus să se întoarcă în țara natală, acolo unde este dorit de Maritimo Funchal, locul 4 în Liga 2 din Portugalia.

Lusitanii scriu că fosta echipă a lui Marius Șumudică este în cautarea unui atacant care să o ajute să promoveze și îl dorește insistent pe Gregorio.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se menționează că Maritimo Funchal a ajuns deja la un acord cu jucătorul și a intesificat negocierile cu oficialii lui Dinamo pentru perfectarea transferului.

Oficialii lui Dinamo au refuzat să comenteze subiectul.

Goncalo Gregorio, cel mai bun marcator al lui Dinamo

În prima parte a sezonului, Goncalo Gregorio a fost printre jucătorii de bază ai lui Dinamo. Atacantul lusitan a jucat  22 de meciuri (13 titular), a marcat șase goluri și a dat o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Goncalo Gregorio a înscris o dată și în amicalul disputat de Dinamo, în Antalya, cu Charleroi, scor 2-6.

În partida-test cu Genclerbirigi, scor 1-1, Gregorio a avut o evoluție ştearsă.

În urmă cu câteva zile, administratorul special, Andrei Nicolescu, declara pentru FANATIK că Dinamo este în căutarea unui mijlocaş ofensiv şi a unui atacant.

ADVERTISEMENT

Dintre cei cinci fotbaliști transferați până acum în acestă iarnă, doar Petru Neagu poate juca atât pe postul de mijlocaș stânga, cât și atacant central.

Dinamo l-a scos de pe lista LPF pe Gorka Larrucea

Pe de altă parte, Gorka Larrucea nu mai intră în calculele antrenorului croat Zeljko Kopic și a fost scos de pe lista LPF.

Mijlocașul central spaniol va discuta în zilele următoare cu conducerea clubului termenii pentru rezilierea contractului, potrivit Radio Dinamo 1948.

Larrucea a jucat 16 meciuri în prima parte a sezonului, 14 în Superliga și două în Cupa României. Ibericul a marcat un sigur gol, în meciul tur cu FC Voluntari, 3-2 pentru Dinamo, în deplasare.

Gorka a jucat la Dinamo și în Liga 2, contribuind cu patru reușite la promovarea formație condusă pe atunci de Ovidiu Burcă.

  • 15 fotbaliști străini are Dinamo în lot, după ultimele transferuri făcute

Dinamo a făcut 5 transferuri

  • Darko Velkovski (28 de ani) – fundaș central
  • Georgi Milanov (32 de ani) – mijlocaș central
  • Domagoj Pavicic (29 de ani) – mijlocaș ofensiv
  • Eddy Gnahore (30 de ani) – mijlocaș central
  • Petru Neagu (24 de ani) – mijlocaș stânga

Ce jucători au plecat de la Dinamo în această iarnă

  • Deniz Giafer (22 de ani) – fundaș central (împrumut CS Tunari/Liga 2)
  • Filip Dujmovic (24 de ani) – portar
  • Valentin Borcea (21 de ani) – mijlocaș ofensiv (împrumut CS Tunari/Liga 2)
  • Cătălin Țîră ( ani) – atacant
ADVERTISEMENT