Sport

Haz de necaz după ce România a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor: „Operație reușită, pacientul mort!”

România a câștigat cu Bosnia și Herțegovina, scor 4-1 în ultima etapă a Ligii Națiunilor, însă „tricolorii” s-au clasat pe ultimul loc în grupa B3 și au retrogradat în Divizia C.
27.09.2022 | 10:03
Haz de necaz dupa ce Romania a retrogradat in Divizia C din Liga Natiunilor Operatie reusita pacientul mort
Haz de necaz după ce România a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor: „Operație reușită, pacientul mort!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a obținut o victorie de moral, scor 4-1 cu Bosnia și Herțegovina. Deși jucătorii convocați de Edi Iordănescu și-au făcut treaba și au reușit să câștige, Muntenegru nu a reușit să o încurce pe Finlanda, iar „tricolorii” au retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor.

Dumitru Dragomir, haz de necaz după victoria României: „Operație reușită, pacientul mort!”

Dumitru Dragomir a vorbit despre retrogradarea României în Divizia C. Fostul președinte al LPF (Ligii Profesioniste de Fotbal) a contestat valoarea echipei naționale de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

„Operație reușită, pacientul mort! Nu antrenorul este vinovat, asta e valoarea echipei naționale. Bosniacii au venit cu un sfert din echipă rezerve. E Frecție Diana la un picior de lemn”, a mărturisit Dumitru Dragomir, pentru Pro Sport.

Fostul șef al LPF a analizat jocul „tricolorilor” și de la „naționalele mici” și a ajuns la o concluzie: „Din toate echipele de jucători de la U16 la U21 nu am câștigat niciun joc. Sunt jucători care nu pot să fugă, doar câțiva pot”, a mai spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu, preferatul lui Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir l-a lăudat pe Nicușor Bancu, autor a trei pase decisive în meciul cu Bosnia și Herțegovina. Fundașul Universității Craiova a pasat decisiv și la singurul gol al României din remiza cu Finlanda.

„Uitați-vă la Bancu, el are o capacitate de efort ieșită din comun și are instinct al jocului pe faza de atac, pe faza de apărare mai puțin, dar poate să învețe, poți să înveți până la 30-35 de ani”, a declarat Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Dragomir a avut cuvinte de laudă și la adresa lui Darius Olaru. Fotbalistul FCSB-ului a oferit o pasă extraordinară la ocazia de gol a lui Denis Alibec din minutul 41.

„În afară de Bancu, care este jucător de competiție mare, poate și Olaru, nu avem jucători de clasă mare și asta este înspăimântător, în ultimii 5-6 ani să nu crească un jucător de mare valoare”, a mai spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș, luat în vizor și de Dumitru Dragomir

Deși a marcat două din cele patru goluri ale României în meciul cu Bosnia și Herțegovina, George Pușcaș a fost aspru criticat de MM Stoica și Basarab Panduru. „Când îl chemi pe Pușcaș, poți să chemi pe oricine, nu e o problemă”, a concluzionat Panduru după meciul cu Bosnia și Herțegovina.

Pușcaș a avut o ocazie importantă în meciul cu Finlanda, atunci când în situație de 2 vs. 1 nu a deschis jocul în lateral și a fost deposedat după un dribling în plus. Momentul a fost amintit și de Dumitru Dragomir.

„George Pușcaș trebuie să învețe jocul ăsta bine, trebuie să învețe să paseze. Dacă în Finlanda dădea pasa bine, acum eram salvați, dar mă rog, asta este”, a spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT