Fotbal intern

Hermannstadt, datorii plătite și licența pentru sezonul următor este ok! 100.000 de euro au venit din Germania. Exclusiv

29.05.2020 | 20:47
Hermannstadt datorii platite si licenta pentru sezonul urmator este ok 100000 de euro au venit din Germania Exclusiv
ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt riscă să nu primească licenţa pentru sezonul viitor de Casa Pariurilor Liga 1, din cauza datoriilor. Pe parte sportivă, clubul din Sibiu se află pe locul al treilea din play-out, la trei puncte de locurile retrogradabile, cu 12 etape rămase de disputat.


UPDATE, 29 mai, ora 20:47FANATIK a aflat că situația s-a detensionat la Hermannstadt. Așa cum au promis, oamenii din Consiliul de Administrație au achitat până vineri seara, 29 mai, restanțele de circa 200.000 de euro care erau la echipă.

ADVERTISEMENT

Jumătate din această sumă, 100.000 de euro, a venit din Germania, de la unul dintre cei 8 membri ai Consiliului de Administrație. Astfel, Hermannstadt nu mai are nicio emoție în ceea ce privește obținerea licenței și reluarea sezonului de Liga 1. Cei 8 membri sunt Claudiu Rotar, Dan Raica, Hans Tekeser, Ștefan Băcilă, Gabi Ghetze, Alfred Wilhelm, Peter Muller și Ovidiu Pop.


UPDATE 28 mai, 18:15 / Preşedintele Iuliu Mureşan a confirmat FANATIK: „Clubul are peste 200 000 de euro în cont, mai vin nişte bani. Sunt mai mult decât suficienţi pentru a face toate plăţile în vederea obţinerii licenţei. Am verificat iar sumele, am început să facem plăţi. Nu e problema să facem plăţile, avem banii în cont. Am avut mai multe şedinţe de Consiliu Director. Cei care fac parte din acest consiliu au contribuit cu bani. S-a adunat suma ca să putem plăti“, a declarat Mureşan pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii pot sta liniştiţi, am avut şi cu ei o discuţie. Le-am spus la ce date le dăm banii, aşa va fi. Lucrurile au intrat în normal. Nu ştiu de unde a apărut suma de 700.000 de euro la datorii… Echipa noastră e iubită, avem suporterii alături, membrii Consiliului Director. Doi dintre aceştia au dat sume mai mari de bani tot timpul. Nu se pune problema să nu luăm licenţa. Mare parte din plăţi le-am făcut azi“, a continuat preşedintele sibienilor.

Iuliu Mureşan a comentat şi posibila implicare a impresarei Anamaria Prodan la clubul pe care îl conduce, precizând că nu au existat, până în acest moment, dialoguri în acest sens. Dar ar fi binevenită, dacă ar putea creşte bugetul: „Nu am discutat de Anamaria Prodan. Eu o respect, chiar îmi place, e o femeie de succes, cred că e şi manager bun. Nici cei din Consiliul Director, din ce ştiu eu… Asta nu înseamnă că nu o respectăm. Dacă aduce bani şi ne creşte bugetul, nu ne-am supăra dacă ar veni. Avem echipă bună, jucători de caracter, o să facem să fie bine“.

ADVERTISEMENT

Ştirea iniţială, 28 mai, ora 15:00

Hermannstadt, în pericol să nu ia licenţa. Anamaria Prodan ar putea prelua clubul

„Sunt probleme cu banii, ca la toate cluburile din România. Acum avem niște plăți pentru obținerea Licenței, Am avut o discuție cu jucătorii, le-am spus și au fost de acord, dar nu i-am pus să semneze nimic. Sunt mai mult de trei luni restanțe“, a declarat Iuliu Mureşan, preşedintele grupării sibiene, pentru Prosport.

„Regulamentar ar putea să își depună memoriu să rămână liberi, dar nu cred că vor face. Sunt niște datorii moștenite. Eu sunt cu salariul la zi. Mi-am suspendat contractul pe perioada pandemiei. Așa mi s-a părut corect“, a continuat acesta.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, datoriile clubului din Ardeal se ridică, în acest moment, la aproximativ 200.000 de euro. Întreaga suma va fi achitată până cel mai târziu vineri seatra de către cei 8 membri care fac parte din Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt.

Propunerea lui Iuliu Mureşan pentru amânarea restanţelor financiare presupune un salariu achitat pe 5 iunie, al doilea pe 25 iulie, iar celelalte datorii, odată cu prima rată a drepturilor tv din sezonul viitor, precizează GSP.

Conform sursei citate, o posibilă salvare pe termen lung ar putea fi Anamaria Prodan. Impresara ar putea prelua clubul sibian, profitând de situaţia financiară delicată în care se află acesta.

Întoarsă din vacanţa împreună cu soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, în urmă cu câteva zile, Anamaria Prodan a făcut o declaraţie misterioasă la momentul acela. Întrebată despre primul lucru pe care îl va face, ea a răspuns: „Nu ştiu… Mă gândesc să cumpăr un club de fotbal“.

Puterea financiară nu îi lipseşte impresarei. În luna ianuarie a acestui an, ea a declarat într-o emisiune tv că ştie exact câti bani are, averea situându-se între 50 şi 100 de milioane de euro:

„Eu fac parte dintre ăia din Forbes care nu își doresc să apară. Eu am bani, am avere. Îți dai seama că știu câți bani am, că îi socotesc. Dacă acum aș renunța la meseria mea, aș trăi pentru încă 20 de vieți. Suntem acolo, undeva între 50 și 100 de milioane“.

ADVERTISEMENT