Sport

Horațiu Moldovan, cerut în poartă la amicalul România – Columbia: ”Trebuie să apere”

Horațiu Moldovan și-a pierdut locul în poarta naționalei, dar un fost mare internațional îl vrea titular în amicalul România - Columbia.
24.03.2024 | 17:21
Horatiu Moldovan cerut in poarta la amicalul Romania  Columbia Trebuie sa apere
Horațiu Moldovan și-a pierdut locul în poarta naționalei, dar un fost mare internațional îl vrea titular în amicalul România - Columbia. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Fără meci jucat după transferul de la Rapid la Atletico Madrid, Moldovan a fost lăsat pe banca de rezerve de selecționerul Edi Iordănescu la meciul de pregătire împotriva Irlandei de Nord.

Viorel Moldovan îl vrea titular pe Horațiu Moldovan în amicalul România – Columbia

Pentru ”tricolori” urmează amicalul România – Columbia, programat marți, 26 martie, de la ora 21:30, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, iar Horațiu Moldovan este cerut printre titulari.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional Viorel Moldovan este de părere că portarul de 26 de ani merită în continuare șanse la prima reprezentativă, în ciuda faptului că nu are jocuri în picioare la echipa de club.

”Indiferent de situația lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, să nu uităm totuși că a fost, pentru mine, cel mai important om în obținerea acestei calificări la Euro 2024. Dacă ne aducem aminte de Elveția, de Israel acasă și de Kosovo, fără Horațiu Moldovan ar trebui să mai scoți din puncte și să vezi unde eram, cum eram.

ADVERTISEMENT

Mi se pare normal să aibă șanse și mai ales acum, în acest moment când e într-o situație dificilă acolo (n.r. – la Atletico Madrid), dar trebuie să apere, trebuie să îi dea drumul să joace”, a declarat Viorel Moldovan, la Prima Sport.

Edi Iordănescu, strategie pentru Horațiu Moldovan

Imediat după remiza cu Irlanda de Nord, selecționerul Edi Iordănescu a dat asigurări că Horațiu Moldovan rămâne o piesă importantă în angrenajul naționalei și chiar a vorbit despre titularizarea sa la amicalul împotriva Columbiei.

ADVERTISEMENT

”Am văzut că s-a discutat foarte mult și pe tema portarilor. Avem doi portari foarte tineri, care activează în competiția internă. Și aveam două certitudini, am vrut să-l vedem și pe Niță cu Irlanda de Nord, pentru că traversează o perioadă foarte bună în Turcia.

Sunt șanse mari să-l vedeți și pe Moldovan, mai ales pe terenul la care el activează la Madrid. Vrem să fie sub observația spaniolilor de la Atletico, să vadă că mizăm pe el și că e un jucător foarte important pentru noi”, a declarat Iordănescu jr.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Florin Tănase a avut probleme musculare la un antrenament înaintea partidei împotriva Columbiei, dar FRF a dat asigurări că atacantul va face deplasarea la Madrid, în ciuda faptului că a ratat ședința de pregătire de duminică.

ADVERTISEMENT