Fotbal international

Ilie Dumitrescu știe cum se poate impune Dennis Man la Parma: ”Echipa are nevoie de lideri”

02.02.2021 | 08:45
Ilie Dumitrescu stie cum se poate impune Dennis Man la Parma Echipa are nevoie de lideri
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ilie Dumitrescu știe cum se poate impune Dennis Man la Parma după transferul de la FCSB și i-a dat câteva sfaturi jucătorului.

Fostul fotbalist al roș-albaștrilor a debutat în Serie A în meciul pierdut cu Napoli, când a fost introdus pe teren în minutul 80.

ADVERTISEMENT

Deși nu a reușit să rupă gura târgului la primul său meci în Italia, jurnaliștii din Peninsulă văd un mare potențial la el și îl compară cu un fost jucător de la Milan.

Transferul lui Dennis Man la Parma, analizat de Ilie Dumitrescu

Este clar că mutarea lui Dennis Man de la FCSB la Parma a stârnit un real interes, mai ales că este cel mai scump transfer din istoria Ligii 1, iar fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a ținut să-i dea câteva sfaturi jucătorului pentru a se putea impune în Serie A.

ADVERTISEMENT

”Man trebuie să înțeleagă un aspect. A fost transferat într-o poziție în care, de regulă, trebuie să faci diferența. El trebuie să își asume și să aibă personalitate, ceea ce a făcut, de fapt, în ultimul an la FCSB”, a declarat Dumitrescu la emisiunea Fotbal European de la Digi Sport.

”Dacă voia, juca simplu, cum a jucat Gervinho. Fără să aibă niciun fel de acțiune individuală, fără să apară la finalizare. Fără să finalizeze sau să tragă la poartă nu va avea câștig de cauză. Pentru că echipa are nevoie de lideri, de jucători importanți. De aia a fost transferat Man! Asta trebuie să înțeleagă el”, a mai spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT

Și fostul atacant Gabi Balint a vorbit despre plecarea lui Dennis Man la Parma și crede că esențial în reușita jucătorului va fi să învețe cât mai repede limba italiană pentru a se adapta și integra cât mai rapid în echipă.

Fostul președinte de imagine al FCSB-ului, Helmuth Duckadam și-a făcut mea culpa după transferul lui Dennis Man la Parma. Fostul mare portar al Stelei nu credea că vreun jucător din Liga 1 va putea să plece pe o sumă o atât de mare.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru FANATIK, Lucian Sânmărtean s-a arătat și el plăcut surprins de suma fabuloasă pe care a plecat Dennis Man, mai ales că nu avea multe meciuri la națională și în cupele europene, iar nivelul din Liga 1 nu este unul foarte ridicat în comparație cu campionatele puternice din Vest.

ADVERTISEMENT