News

În ce situație nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere la ieșirea din localitate după 15 mai

12.05.2020 | 17:49
In ce situatie nu mai este nevoie de declaratie pe proprie raspundere la iesirea din localitate dupa 15 mai
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce măsuri se vor relaxa începând cu 15 mai și în ce situație nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere la ieșirea din localitate.

În ce situație nu mai este nevoie de declarație pe proprie răspundere la ieșirea din localitate după 15 mai

Klaus Iohannis a precizat că ieșirea din localitate rămâne în continuare interzisă din 15 mai, dar a menționat faptul că există și situații în care se va putea trece peste această măsură și se pot face deplasări fără declarație pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT

”E interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții. Cine merge la serviciu poate merge sau pentru muncile agricole, se poate ieși pentru sporturi individuale cum ar fi mersul cu bicicleta”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora! ⤵

Posted by Fanatik.ro on Tuesday, 12 May 2020

În declarația de presă susținută marți, Klaus Iohannis a mai spus că atunci când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație: ”Mai puțin în zonele metropolitane, din comunele de lângă București mulți vin și se întorc la serviciu, pentru aceste deplasări nu va fi nevoie de declarație”.

ADVERTISEMENT

Iohannis a anunțat la ce restricții se va renunța definitiv

Klaus Iohannis a declarat că românii vor putea beneficia de ridicarea anumitor măsuri restrictive începând de vineri, dar în același timp a precizat și ce devine obligatoriu din 15 mai.

Președintele a anunțat în ce condiții se vor desfășura slujbele religioase după 15 mai. Cu toate că oamenii se vor întoarce în sânul Bisericii, aceștia vor fi obligați să respecte mai multe reguli de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat de toți românii. Președintele României a anunțat în ce măsură vor scăpa românii de restricții și, mai exact, care vor fi restricțiile la care se va renunța definitiv după 15 mai.

Există o posibilitatea ca odată cu încetarea stării de urgență din 15 mai, românii să aibă un weekend fără reguli, deoarece starea de alertă ar putea intra în vigoare abia de luni.

ADVERTISEMENT

Primarul Gabriela Firea a anunțat că începând cu 15 mai se vor redeschide toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, dar și cimitirele din București.

ADVERTISEMENT