Sport

Ioan Ovidiu Sabău susține numirea lui Ladislau Boloni la echipa națională: „Este o opțiune foarte bună. A antrenat la cel mai înalt nivel”

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău crede că numirea lui Ladislau Boloni la echipa națională este o opțiune foarte bună, deoarece a antrenat la cel mai înalt nivel.
28.11.2021 | 10:56
Ioan Ovidiu Sabau sustine numirea lui Ladislau Boloni la echipa nationala Este o optiune foarte buna A antrenat la cel mai inalt nivel
ADVERTISEMENT

Continuă discuțiile pe marginea numirii unui nou selecționer, după ce Mirel Rădoi a renunțat la funcție la capătul meciului pe care România l-a câștigat în Liechtenhstein, cu 2-0, în ultima etapă a preliminariilor pentru CM din 2022, care va avea loc în Qatar.

Ioan Ovidiu Sabău știe ce ambiții și experiență are Ladislau Boloni

Fostul mijlocaș al naționalei României, Ioan Ovidiu Sabău, crede că omul cel mai potrivit pentru a prelua funcția de la prima reprezentativă a României este Ladislau Boloni. Cel care le-a pregătit, printre altele, pe “U” Cluj-Napoca sau Rapid își argumentează afirmațiile.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, Boloni este o opțiune nu bună, foarte bună. Îl știu foarte bine, știu ce om este, ce ambiții și experiență are. Un om foarte capabil și a antrenat totuși în Franța, în Belgia, în Portugalia.

A antrenat la cel mai înalt nivel, cu valori. Știe să gestioneze”, a spus Sabău la Look Sport+. Acesta nu crede că salariul pe care l-ar cere Boloni ar fi o problemă: „Nu cred că îl aduci pe cineva pe 15.000-20.000 de euro, pentru că Boloni a cerut 25.000, de exemplu. Hai să fim serioși”.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea Răzvan Burleanu – Răzvan Lucescu a fost de la început sortită eșecului, crede Ioan Ovidiu Sabău

Sabău a precizat și motivele pentru care, din punctul lui de vedere, Răzvan Lucescu și Adrian Mutu nu ar fi soluții bune pentru naționala de seniori a României. „Văd antrenori care sunt liberi de contract, în acest moment. Dacă tot încercăm cu niște oameni care nu pot fi aduși.

Răzvan nu putea să vină. El a și declarat că nu își mai dorește. Nu știu de ce se fac aceste demersuri. A fost de la început sortită eșecului întâlnirea cu Răzvan. Știam clar că și că Gică nu poate să vină, chiar dacă am fost cu toții de acord că ar fi cel mai potrivit să vină, să reconstruiască.

ADVERTISEMENT

La fel, te duci la Răzvan, care a spus că nu mai vrea să se întoarcă în România. Atunci trebuie să faci o listă cu cei posibili, pe care poți să-i aduci”, a mai declarat Sabău, la Look Sport+, conform prosport.ro.

Ioan Ovidiu Sabău preferă un antrenor trecut prin toate etapele

Eu merg pe antrenorii care au multă experiență. Aici trebuie să fi selecționer, să fi trecut prin anumite etape ca antrenor. Ori Mutu, în momentul de față, nu are experiență.

ADVERTISEMENT

El are nevoie de câțiva ani, asta nu înseamnă că nu-l apreciez sau că îl desconsider, dar eu văd antrenori care au ani mulți în spate, căliți, trecuți prin toate etapele, prin victorii, nereușite, presiune și așa mai departe”, a mai precizat fostul mijlocaș al lui Feyenoord.

Giovanni Becali a lansat varianta Ladislau Boloni

Varianta cu Ladislau Boloni la națională a fost prezentată, în exclusivitate pentru FANATIK, de Giovanni Becali. „Boloni e o soluție, chiar am vorbit cu el. Vrea să vină la națională, dar nu poate pe 15.000 de euro.

E nevoie de măcar 25.000 pe lună și mi-e greu să cred că federația vrea și poate face efortul ăsta financiar. Deci, Boloni sigur ar veni!”, a declarat el.

Ladislau Boloni nu era interesat de națională în octombrie

În luna octombrie, la o săptămână după ce Mirel Rădoi anunța că renunță la postul de selecționer, Ladislau Boloni declara că nu este interesat să preia prima reprezentativă. „Din experiența mea, e mai bine să nu vorbesc despre echipa națională.

Prietenii spun sau scriu lucruri care sunt puse de alții în context. Mă deranjează că se scriu multe neadevăruri despre mine. Mie îmi place de Mirel Rădoi, îmi amintesc un meci în care a jucat bolnav și a cerut tocmai la final să fie schimbat”, spunea Ladislau Boloni, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT