Fotbal intern

Ionel Ganea știe de ce FCSB are probleme cu atacanții: „Trebuia să facă imediat o mutare!” Exclusiv

28.02.2021 | 16:37
Ionel Ganea stie de ce FCSB are probleme cu atacantii Trebuia sa faca imediat o mutare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a analizat pentru FANATIK ofensiva FCSB, care are probleme mari cu atacanții în ultimii ani. Fostul mare jucător consideră că cei de acolo trebuiau să reacționeze rapid după plecarea lui Dennis Man.

„Ganezul” a oferit un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru, în care a vorbit despre situația de la Dinamo, după ce fiul său le-a săpat „groapa” în meciul câștigat cu scorul de 5-0.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional consideră că în acest sezon din Liga 1 lupta pentru titlu se va da în trei și nu crede că Octavian Popescu ar putea fi comparat cu Hagi. În plus, îl acuză pe Florinel Coman de inconștiență.

Ionel Ganea consideră că la FCSB e o problemă managerială: „Trebuiau să aducă un jucător bun!”

Cum vezi lupta la titlu în acest sezon?

– După părerea mea, va fi o luptă în trei până la final. CFR Cluj, Steaua și Universitatea Craiova. Nu știu dacă sunt favoriți cei de la CFR Cluj, pentru că nu traversează o perioadă foarte bună. A pierdut Steaua, au pierdut și ei. Craiova își revine încet-încet, sunt afectați pentru că nu a avut atacant. Le-a lipsit mult Elvir Koljic. Sistemul de înjumătățire mi se pare un dezvantaj pentru echipele din față și un avantaj pentru cele mici. Nu mi se pare normal ca ăla de pe locul șase din play-off să aibă aceleași șanse cu cel de pe primul loc.

ADVERTISEMENT

De ce FCSB nu reușește să găsească un atacant de careu după atâția ani?

– Păi, dacă stăm să analizăm pe scurt, e clar că e o problemă managerială! După plecarea lui Dennis Man, echipa a slăbit foarte mult. Era un om extrem de important în angrenajul echipei, chiar dacă nu era un atacant veritabil. E o problemă managerială. Așa văd eu lucrurile. Poți să cauți atacanți de valoare.

Ionel Ganea: „De unde să mai apară atacanți? Competițiile la nivel de copii și juniori nu există!”

Care e cauza?

– Competițiile la copii și juniori acum sunt închise în România. De unde să apară? Copiii se strică cu aceste școli private, iar după o anumită vârstă nu li se mai dă drumul. Pe vremea mea erau multe echipe, multe cluburi și fiecare copil avea un vis și o echipă la care își dorea să ajungă. Creștea într-un spirit. Erau echipe la liga a doua, a treia, pe care copiii le iubeau. Acum, părinții plătesc tot și când vine vremea, copiii nu pot pleca. Guvernul trebuie să le ofere sprijin.

ADVERTISEMENT

Trebuiau să aducă un înlocuitor pe măsura lui Dennis Man?

– Da, dar din ce am văzut, domnul Becali vrea mai mult jucători români și asta caută. Momentan, nu prea mai sunt atacanți. Și aici mă refer la politica de transferuri. Dacă ai vândut un jucător valoros, care ți-a câștigat atâtea meciuri, trebuia să faci imediat o mutare și să aduci un jucător bun. Doar ți-ai pierdut principalul golgheter.

Ionel Ganea: „Octavian Popescu nu poate fi comparat cu Hagi!”

Cum vezi situația lui Florinel Coman?

– Nu știu ce să zic… Are și el vina lui! Florinel Coman a fost inconștient. Nu cred că e vânat. Și pe tine, dacă mergeai cu 165 la oră pe autostradă, eu zic că te oprea Poliția! Un om inconștient.

ADVERTISEMENT

Cum ți se pare Octavian Popescu?

– E un jucător foarte bun și de mare calitate! Nu cred că poate fi comparat cu Gheorghe Hagi, pentru că în primul rând nu e stângaci. Nu știu când o să mai vedem un fotbalist atât de valoros precum Hagi. Prea curând nu cred. Jucătorii tineri trebuie să se lupte să ajungă cât de sus pot și să profite de fiecare șansă. Eu merg pe mâna lui George Ganea.

  • 337 de meciuri a jucat Ionel Ganea în cariera sa și a marcat 119 goluri
  • 19 goluri are „Ganezul” la echipa națională în 45 de partide

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 1,72 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT