Sport

Ipoteză-șoc după scandalul de la Rapid: „Cred că Șucu vrea să se retragă!”

Rapid stă pe un un butoi de pulbere, iar o ipoteză-șoc a fost lansată de Marian Iancu: patronul Dan Șucu și-ar pregăti retragerea!
10.07.2023 | 09:18
Ipotezasoc dupa scandalul de la Rapid Cred ca Sucu vrea sa se retraga
Dan Șucu este contestat vehement pentru numirea lui Cristiano Bergodi ca antrenor al Rapidului. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cu numai cinci zile înainte de începerea noului sezon al SuperLigii, situația este din ce în ce mai tensionată la Rapid. Giuleștenii au rămas fără antrenorul Adrian Mutu, plecat la Neftchi Baku, iar numirea înlocuitorului său a produs un adevărat scandal.

Marian Iancu, atac la Dan Șucu: „Se vede că nu se pricepe!”

În ciuda unei presiuni imense exercitate din exterior pentru alegerea lui Marius Șumudică în locul lui Mutu, conducerea Rapidului a luat decizia de a merge pe mâna italianului Cristiano Bergodi. Ceea ce a stârnit reacții vehemente de furie atât din partea suporterilor, cât și a lui Șumudică, dispus de acum înainte să semneze cu orice rival al echipei sale de suflet.

ADVERTISEMENT

Pe lista celor care au contestat decizia conducerii s-a înscris și Marian Iancu, fost patron al Politehnicii Timișoara și cunoscut ca un suporter al clubului din Giulești. De altfel, Iancu l-a criticat mai mereu în ultima perioadă pe Dan Șucu și nu a ezitat să o facă acum din nou.

„Am urmărit în ultimul timp ce se întâmplă în fotbalul românesc, îmi place, urmăresc fenomenul. Sunt rapidist declarat, mereu am fost mai aproape de ei. Ca să o iau de la început, cred că cel mai important transfer a fost Șucu în calitate de acționar majoritar. 

ADVERTISEMENT

De aici înainte s-a concentrat răspunderea. Unul care nu înțelege nimic din acest fenomen, de aia a și delegat competențe. Doar că trebuie să o faci cum face Becali către Mihai Stoica sau Argăseală.

Se vede că nu se pricepe. Nu există ca un club profesionist sau mai puțin profesionist, nu s-a întâmplat nici la Liga 2, să faci pregătirea cu un antrenor, iar el să plece. Nu ai niciun fel de scuză. Eu nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat așa ceva. 

ADVERTISEMENT

O echipă de nivelul Rapidului nu are cum să pățească. Acolo sunt alte probleme, dacă voiau să îl țină pe Mutu, îi dădeau bani, bonusuri”, a declarat Marian Iancu la Orange Sport.

Ipoteză-șoc lansată de Marian Iancu: „Cred că Șucu încearcă să se retragă”

În continuare, Marian Iancu e de părere că numirea lui Cristiano Bergodi în locul lui Marius Șumudică e o greșeală enormă pe care a făcut-o conducerea Rapidului. Apoi, vine cu o ipoteză-șoc, prin care sugerează ideea că patronul Dan Șucu ar dori astfel să-și pregătească terenul pentru o eventuală retragere din fotbal.

ADVERTISEMENT

„Faptul că nu ai apelat la Șumudică e una dintre greșelile majore pe care o putea face. Cred că a făcut-o în cunoștință de cauză, cred că își caută o ieșire din clinciul ăsta care îl strânge tot mai tare. 

Nu ai cum, pe față, să te bagi într-o coliziune directă cu suflarea rapidistă. ADN-ul rapidist e incomplet fără Șumudică. Lăsai impresia că înțelegi că Rapidul e un fenomen, o stare de spirit, indiferent de rezultate, de obiective.

Șucu ori încearcă să iasă, să facă dovada lipsei de cunoștințe, să spună că a greșit și că se retrage. Sau încearcă să domine, să spună că e majoritar și că el ia deciziile. Eu n-am nimic cu el, dacă își lua un consilier obiectiv. Eu cred că va face pasul înapoi cât de curând. Nici măcar talentat nu e pentru acest fenomen fotbalistic”, a mai spus Marian Iancu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT