Sport

Istvan Kovacs, criticat din toate părțile înainte de Villarreal – Marseille: ”Nu îmi schimb părerea”

Tot mai multe voci îl fac praf de arbitrul Istvan Kovacs, chiar înaintea meciului Villarreal - Marseille din Europa League.
13.03.2024 | 22:12
Istvan Kovacs criticat din toate partile inainte de Villarreal  Marseille Nu imi schimb parerea
Tot mai multe voci îl fac praf de arbitrul Istvan Kovacs, chiar înaintea meciului Villarreal - Marseille din Europa League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Centralul” român este bine văzut la UEFA și mai marii arbitrajului continental au decis să-l trimită la partida din Spania, care se anunță una cu probleme chiar dacă francezii au câștigat clar prima manșă, scor 4-0.

Istvan Kovacs, pus la zid înainte de Villarreal – Marseille

Însă, delegarea lui Istvan Kovacs la întâlnirea Villarreal – Marseille, din manșa secundă a optimilor de finală ale Europa League, programată joi, 14 martie, de la ora 19:45, nu este văzută bine de niciuna dintre cele două tabere.

ADVERTISEMENT

Primii care au reacționat au fost conducătorii clubului francez, care au trimis o scrisoare de nemulțumire la UEFA în urma desemnării arbitrului român pentru jocul retur cu Villarreal.

Gruparea din Ligue 1 nu a trecut încă peste prestația lui Istvan Kovacs din meciul Panathinaikos – Olympique Marseille 1-0, disputat în august 2023, în turul 3 preliminar al Champions League.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, francezii nu a reușit o calificarea în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi din Europa și au dat vina pe deciziile de arbitraj. Oficialii formației antrenate de Jean-Louis Gasset au catalogat drept ”o lipsă de respect” a UEFA decizia de a-l delega acum pe român la un meci al lor.

Marcelino a pus tunurile pe Kovacs

Cu doar 24 de ore înainte de startul partidei a venit rândul antrenorului lui Villarreal, Marcelino Garcia Toral, să se arate dezamăgit de delegarea ”neinspirată” lui Istvan Kovacs la duelul cu Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul iberic se afla pe banca francezilor la acel joc cu Panathinaikos din urmă cu 7 luni, iar acum l-a atacat pe arbitrul român în timpul conferinței de presă. ”La meciul cu Panathinaikos a fost puțin arbitraj de casă, așa am spus la acel moment. Și da, arbitrul a defavorizat-o pe OM la acel joc, nu îmi schimb părerea”, a declarat Marcelino.

Marseille a fost eliminată la acel moment din Champions League, iar antrenorul Marcelino Garcia Toral a fost demis o lună mai târziu. El a rezistat la formația franceză doar 7 meciuri în care a avut o medie a punctelor de 1,29.

ADVERTISEMENT

La partida de joi seară, Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Andrei Chivulete. În camera VAR se vor afla alți doi români, Cătălin Popa și Horațiu Feșnic.

ADVERTISEMENT