Sport

„It’s coming home or Rome?”. Italia e cotată cu şansa a doua la cucerirea Euro 2020. Câți bani câștigi dacă mizezi pe „azzurri”

„Squadra Azzurra” e invincibilă la Euro 2020 și nu pare să aibă de gând să se oprească până nu pune mâna pe trofeu, mai ales după ce în semifinale a eliminat Spania, la loviturile de departajare
07.07.2021 | 20:16
Its coming home or Rome Italia e cotata cu sansa a doua la cucerirea Euro 2020 Cati bani castigi daca mizezi pe azzurri
ADVERTISEMENT

Italia s-a impus într-un nou derby pe care l-a disputat în fazele eliminatorii, de această dată în fața Spaniei, de care a trecut la loviturile de departajare, scor 4-2, după ce în timpul regulamentar și la finalul prelungirilor a fost 1-1.

Pentru naţionala lui Roberto Mancini urmează ultimul act, în care va înfrunta Anglia, pe Wembley. Va fi a 28-a confruntare directă dintre cele două super puteri ale fotbalului internațional. „Squadra Azzurra” are 11 victorii, naționala Albionului opt, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Italia, a doua favorită la câștigarea Campionatului European

Deși s-a aflat pe partea complicată de tabolu a Campionatului European, naționala lui Roberto Mancini tot a reușit să ajungă să joace cu trofeul pe masă pentru a patra oară în istorie. „Azzurrii” n-au reușit să câștige însă decât un Campionat European, pe cel din 1968.

Italia a fost atunci gazda turneului final și s-a impus în ultimul act cu scorul de 2-1, într-o partidă disputată în compania Iugoslaviei. În celelalte două finale jucate, „Squadra Azzurra” a pierdut în fața Franței, la Euro 20o0, și în fața Spaniei, la Euro 2012.

ADVERTISEMENT

La Euro 2020, naționala pregătită de Roberto Mancini este neînvinsă. În faza grupelor, Italia a terminat cu punctaj maxim. „Squadra Azzurra” a făcut parte din Grupa A, acolo unde le-a învins pe Turcia (3-0),  Elveția (3-0) și Țara Galilor (1-0).

Roberto Mancini, antrenorul care a făcut din „Squadra Azzurra” o națională record

Federația Italiană de Fotbal a luat o decizie excelentă în 2018, atunci când l-a numit în funcția de selecționer pe Roberto Mancini. Cu tehnicianul în vârstă de 56 de ani la timonă, „azzurrii” s-au transformat într-o selecționată pusă pe doborât recorduri.

ADVERTISEMENT

Odată cu victoria din semifinale, cu Spania, Italia are mai multe performanțe cu care să se laude. În urmă cu trei ani, atunci când Mancini a venit la cârma primei reprezentative, italienii se aflau pe cel mai jos loc din istorie în clasamentul FIFA.

Sub bagheta fostului mare atacant de la Bologna, Sampdoria și Lazio, „Squadra Azzurra” s-a transformat total. Are nu mai puțin de 33 de meciuri consecutive fără eșec, a încasat doar 18 goluri și are un bilanț de 29 de victorii, opt remize și două eșecuri.

ADVERTISEMENT

Îi dedică și victoria supremă lui Spinazzola?

Pe lângă dorința de a-și trece în palmares al doilea trofeu continental, italienii vor să câștige Campionatul European și pentru colegul lor, Leonardo Spinazzola, care s-a accidentat grav în sfertul de finală cu Belgia.

Fundașul Romei și-a rupt tendonul lui Ahile, după ce, în două din cele patru partide pe care apucase să le joace la Euro 2020, fusese desemnat cel mai bun jucător de pe teren. Atât la finalul victoriei din sferturi, cât și după succesul din semifinale, italienii au cântat numele lui Spinazzola, căruia i-au dedicat fiecare victorie.

După ce a deschis actuala ediție a Europeanului, pe 11 iunie, contra Turciei, Italia va avea ocazia să și închidă competiția, duminică, 11 iulie, pe Wembley, acolo unde, de la ora 22:00, se va disputa finala lui Euro 2020, în compania Angliei. Casa Pariurilor oferă cota 1,85 pentru pronosticul „Anglia câștigă Euro 2020”.


  • (P) 1,95 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru pronosticul „Italia câștigă Campionatul European”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT