Sport

Iulian Miu, verdict după ce FCSB a fost refuzată în Ghencea: ”Nu au fost pretenții nejustificate”

Derby-ul FCSB -Dinamo nu se va disputa în Ghencea, iar Iulian Miu a explicat că negocierile au intrat în impas din cauza clubului lui Gigi Becali.
19.07.2023 | 18:58
Iulian Miu verdict dupa ce FCSB a fost refuzata in Ghencea Nu au fost pretentii nejustificate
Derby-ul FCSB -Dinamo nu se va disputa în Ghencea, iar Iulian Miu a explicat că negocierile au intrat în impas din cauza clubului lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României și-a dorit să joace pe stadionul Steaua și se părea că acest lucru se va întâmpla, însă Clubul Sportiv al Armetei a refuzat în ultimul moment cererea, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Iulian Miu explică de FCSB nu a primit dreptul să joace în Ghencea

Angajat la Academia CSA Steaua, Iulian Miu, a vorbit despre motivele care au dus la refuzul de a le permite celor de la FCSB să joace în Ghencea și a explicat faptul că aceștia nu au putut prezenta documentele necesare.

ADVERTISEMENT

”Cu privire la negocierile purtate între Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ și reprezentanții SC Fotbal Club FCSB SA, în vederea încheierii unui contract de punere la dispoziție în vederea disputării partidei SC Fotbal Club FCSB SA-FC Dinamo 1948, facem următoarele precizări.

Pozițiile exprimate de membrii comisiei de negociere a CSA Steaua au fost, în toate împrejurările, de bună credință și în interesul respectării cadrului legislativ. În niciun moment nu au fost formulate condiții sau pretenții nejustificate sau în afara legii.

ADVERTISEMENT

Negocierile pentru semnarea contractului de punere la dispoziție a stadionului ‘Steaua’ au intrat în impas ca urmare a faptului că reprezentanții clubului FCSB au transmis oficial că nu pot prezenta documentele stabilite de comun acord în procesul verbal de negociere, mai exact polița de asigurare acte de vandalism și biletul la ordin avalizat pentru asigurarea protecției gazonului”, a scris Miu, pe contul de Facebook.

Polița de asigurare, o practică la închirierea stadioanelor

Fostul fotbalist a precizat că CSA Steaua a pus la dispoziție o poliță asemănătoare când a folosit Arena Națională, în 2018, pentru partida cu Rapid și anunță că stadionul Steaua se poate închiria doar cu respectarea legii.

ADVERTISEMENT

”Ținând cont de procedurile interne ale Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’, cât și de experiențele contractelor anterioare de punere la dispoziție a stadionului, încheiate cu FRF și UEFA, ne-am aflat în imposibilitatea de a accepta o garanție de alt tip, neconformă cu cea prevăzută în reglementările interne.

Această soluție este uzuală în practica administrării bazelor sportive din România. Spre exemplu, menționăm că la închirierea stadionului ‘Național Arena’ de către clubul nostru, în aprilie 2018, pentru partida din liga a 4-a dintre Steaua București și Academia Rapid, am pus la dispoziție o poliță de asigurare, la fel ca și toate structurile sportive care au organizat evenimente pe stadionul ‘Steaua’.

ADVERTISEMENT

În final, asigurăm toată opinia publică că am avut și avem toată deschiderea și disponibilitatea de a încheia contracte de punere la dispoziție a stadionului ‘Steaua’ cu toate entitățile sportive interesate, în condițiile respectării cadrului legislativ aplicabil”, a mai notat Iulian Miu.

FCSB vrea să amâne derby-ul cu Dinamo

Gigi Becali a fost dezamăgit de această veste şi a declarat pentru FANATIK că cei de la CSA Steaua nu au vrut să închirieze stadionul, iar după ce latifundiarul a acceptat toate clauzele, “militarii” s-au răzgândit.

Din informaţiile FANATIK, oficialii FCSB-ului le-au propus celor de la Dinamo să amâne meciul, care să se dispute pe Arena Naţională, când cel mai mare stadion al ţării va fi disponibil. Astfel, ambele formaţii ar avea de câştigat.

Singura variantă rămasă în picioare în momentul de faţă este stadionul “Arcul de Triumf”, unde vor încăpea doar 8.800 de fani, iar Dinamo va avea o galerie de 300 de fani, în loc de 10.000 pe Arena Naţională.

Gigi Becali a confirmat pentru FANATIK că le-a propus amânarea celor de la Dinamo. ”O să încercăm să amânăm, ce să facem?”, a fost reacţia patronului de la FCSB, vizibil deranjat de faptul că nu poate juca în Ghencea.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,95 este cota pentru „x2 și sub 4,5 goluri” la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT