Fotbal international

Jerome Boateng a suferit o ruptură la coapsă în finala UEFA Champions League! Cât va lipsi fundașul lui Bayern

25.08.2020 | 17:39
Jerome Boateng a suferit o ruptura la coapsa in finala UEFA Champions League Cat va lipsi fundasul lui Bayern
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei Bayern Munchen, Jerome Boateng, a suferit o ruptură la coapsă în finala UEFA Champions League și va lipsi o perioadă îndelungată de pe teren.

Internaționalul german s-a accidentat la mijlocul primei reprize a întâlnirii cu Paris Saint-Germain și a fost înlocuit după doar 25 de minute cu Niklas Sule.

ADVERTISEMENT

Fundașul central intrase într-un con de umbră în perioada când echipa era antrenată de Niko Kovac, dar a revenit printre titulari odată cu numirea lui Hansi Flic la conducerea echipei.

Ruptură la coapsă suferită în finala UEFA Champions League de Jerome Boateng

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al clubului, Bayern Munchen a anunțat că Jerome Boateng a suferit o ruptură la coapsa dreaptă în finala UEFA Champions League, dar nu a oferit detalii despre perioada de indisponibilitate.

ADVERTISEMENT

”Boateng a suferit o ruptură musculară la coapsa dreaptă. Acesta a fost rezultatul unei examinări efectuate de medicii Peter Ueblacker și Jochen Hahne. Fundașul va urma un program de reabilitare, dar nu va fi apt pentru începutul noului sezon”, se arată în comunicat.

În ciuda faptului că oficialii bavarezi nu par foarte îngrijorați de această problemă, Jerome Boateng ar putea lupsi o perioadă destul de lungă de pe teren. O astfel de accidentare poate ține pe margine un jucător câteva săptămâni sau chiar luni dacă este vorba de o ruptură completă.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a câștigat pentru a șasea oară în istorie UEFA Champions League, după ce a învins în finală, la Lisabona, cu scorul de 1-0, formația Paris Saint-Germain. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Kingsley Coman.

Atacantul Robert Lewandowski a stabilit recorduri pe bandă rulantă la Bayern Munchen în acest sezon, fiind cel mai bun jucător al echipei lui Hansi Flick. El este primul fotbalist care devine golgheter în toate competițiile jucate: Champions League, Bundesliga și Cupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

La câteva ore după finală, UEFA a anunțat cel mai tare prim 11 al actualului sezon de Liga Campionilor. În echipa ideală nu se află Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, eliminați încă din sferturi, respectiv optimi, și nici brazilianul Neymar sau francezul Kylian Mbappe. Bayern și PSG domină primul 11 al sezonului, fiecare finalistă având câte patru jucători.

ADVERTISEMENT