Fotbal intern

Jerry Gane, fost jucător și antrenor la U Craiova. Duel cu fostul său colaborator

05.02.2021 | 22:30
Jerry Gane fost jucator si antrenor la U Craiova Duel cu fostul sau colaborator
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo, Ionel Gane, este un fost jucător și antrenor al formației Universitatea Craiova, iar partida de sâmbătă reprezintă un duel aparte pentru el. De asemenea, „Jerry” va sta față în față cu fostul său secund  de la Gaz Metan CFR Craiova, Dragoș Bon, interimarul de pe banca Științei.

La fel ca la meciul cu FCSB, în Bănie va exista o confruntare între doi secunzi. Gane a fost secundul lui Cosmin Contra la Dinamo, în timp ce Bon a fost colaborator al lui Corneliu Papură și Cristiano Bergodi. Patronul oltenilor, Mihai Rotaru, l-a adus pe Marinos Ouzounidis pentru banca tehnică. FANATIK a prezentat în exclusivitate lista cu antrenorii care îi pot antrena pe Bancu și compania.

ADVERTISEMENT

Înainte de confruntarea de pe „Ion Oblemenco”, Dinamo a pierdut jocul cu FCSB, scor 0-1, în timp ce „juveții” craioveni s-au impus la Iași, scor 3-0, astfel că cele doă formații pornesc cu un moral diferit înainte de noul episod din această rivalitate.

Antrenorul lui Dinamo este un fost mare jucător al Universității Craiova și primul antrenor de la revenirea Științei pe prima scenă fotbalistică

Ionel Gane este un nume foarte cunoscut pentru olteni. Fostul atacant și-a dedicat o bună perioadă din carieră evoluând pentru Universitatea Craiova. Născut în județul Dolj, la Drănic, Gane a jucat în mai multe perioade pentru echipa din Bănie: 1988-1996, 2004 și 2005-2006. Prima aventură la Universitatea a fost cea mai prolifică: 115 apariții și 31 de goluri.

ADVERTISEMENT

Cariera de antrenor a lui „Jerry” Gane a fost începută tot în Bănie, fiind secundul lui Nicolo Napoli la FC U Craiova. A fost și principal pentru echipa lui Adrian Mititelu în anul 2009, însă doar pentru câteva meciuri. A mai antrenat-o pe Gaz Metan CFR Craiova, devenită CS Turnu Severin, dar și a stat și pe banca clubului lui Mihai Rotaru, chiar în primul sezon al Universității de la promovarea pe prima scenă.

În vara lui 2014, Gabi Balint, antrenorul care izbutise promovarea, a fost înlocuit cu fostul atacant. Gane a preluat echipa și a condus-o timp de șapte etape, însă nu prea a avut succes. Sub comanda sa, „alb-albaștrii” au contabilizat două egaluri și cinci înfrângeri. A fost demis, iar în locul său au venit Sorin Cârțu, actualul președinte al Craiovei și Emil Săndoi, tehnicianul Chindiei Târgoviște.

ADVERTISEMENT

„Mă întorc cu drag, mă întorc cu inima deschisă la acest club, unde am crescut. m debutat la 18 ani pentru CSU, apoi înființându-se FCU, am jucat acolo,” declara Ionel Tersinio Gane în momentul semnării contractului cu Universitatea Craiova.

  • 49 de ani are Ionel Gane
  • 2014-2015 este sezonul în care Gane a stat la timoAntrenorul lui Dinamo, fost jucător și antrenor al U Craiova. Ionel Gane, duel cu fostul său colaboratorna Universității Craiova
ADVERTISEMENT

Ionel Gane, față în față cu fostul său colaborator. Dragoș Bon va sta pe banca Universității Craiova și în acest meci

Dragoș Bon și-a făcut datoria și a stat pe banca Craiovei în meciul de la Iași. Până la sosirea noului antrenor, în speță grecul Ouzounidis, Bon trebuie să asigure interimatul și la derby-ul cu Dinamo, când se va duela direct cu fostul său colaborator, „Jerry” Gane.

Cei doi au lucrat împreună la Gaz Metan CFR Craiova. Actualul tehnician al lui Dinamo era principalul echipei care evolua în Liga 2, în timp ce Dragoș Bon era antrenor secund. Bon și Gane au fost în același staff tehnic și la FC U Craiova, fiind secunzii lui Nicolo Napoli. De remarcat că Ionel Gane este foarte apropiat de un at oficial al Științei, Gică Craioveanu. „Grande” îi este naș fostului său coleg de la Craiova.

„Ne aflăm în faţa unui meci special, este cunoscută rivalitatea dintre Universitatea Craiova şi Dinamo, sunt crescut şi eu cu această rivalitate. Este eternul nostru derby şi o rivalitate extremă. Păcat că nu se joacă acest meci cu spectatori, ar fi fost stadionul plin şi Peluza Nord ne-ar fi împins spre victorie. Sper să facem un joc bun, să-i dominăm din toate punctele de vedere şi să luăm cele 3 puncte. Sper ca jucătorii să evolueze cu spiritul oltenesc şi să-i facem fericiţi pe suporteri, fiindcă ei se hrănesc cu victoriile cu Dinamo,” a declarat Dragoș Bon înainte de Universitatea Craiova – Dinamo, meci ce se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Dinamo: 1,98 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT