Life

Jessie pune „tunurile” la radio pe vip-uri, în numele tatălui. Vedeta pop îl ia cu ea și pe Duban!

Jessie, una dintre cele mai apreciate vedete ale muzicii pop din noua generație, va deveni realizatoarea unei emisiuni radiofonice cu subiecte „picante”, inspirată de modelul tatălui său, iar una dintre rubrici va fi realizată de „glumețul” actor Andrei Duban.
08.11.2021 | 11:57
Jessie pune tunurile la radio pe vipuri in numele tatalui Vedeta pop il ia cu ea si pe Duban
Vedeta pop Jessie, interpreta hit-ului „O mie”, pune „tunurile” la radio pe vip-uri, în numele tatălui. Îl ia după ea și pe Duban! Foto: Teodora Suta?Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O cunoașteți grație hit-urilor „O mie”, „Ultima piesă de dragoste”, „Cum să te uit” și „Să mai minți”. Numele ei este Jessie și, începând de astăzi, va realiza emisiunea „Golden Hour”, la Radio Gold FM. Proiectul este ambițios, tânăra care nu apelează la „rețete” și face totul „după pofta inimii”, după cum recunoștea într-un interviu mai vechi, dorindu-și să preia exemplul tatălui său, fost realizator radio la un post din Oradea. Nu va fi singură, Andrei Duban va fi și el responsabil cu buna dispoziție, pe parcursul programului…

Show-ul prezentat de Jessie se va desfășura de luni până joi, de la ora 18.00 și, după cum a mărturisit realizatoarea, în exclusivitate pentru FANATIK, „tematica va aleasă în funcție de actualitatea culturală, împletită cu subiecte din showbizz. Voi aborda subiecte la zi, dar voi face tot posibilul să-mi iscodesc invitații și să aflu cât mai multe despre viețile lor”.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă tonul emisiunii va fi iscoditor, artista ne-a precizat: „Nu voi modera neapărat un show indiscret, dar voi încerca să aflu și informații „picante”. Sunt pregătită pentru orice și știu foarte bine că majoritatea vedetelor nu se grăbesc să „dea din casă”. Totul ține de deschiderea lor”.

Solista Jessie, o obișnuită a show-urilor radio (sursa arhivă personală)
Solista Jessie, o obișnuită a show-urilor radio (sursa arhivă personală)

Jessie Baneș: „Am venit pe lume, în urma unui concurs radio. Părinții mei s-au cunoscut într-un studio din Oradea!”

Jessie, care dincolo de cariera artistică se poate lăuda și cu o diplomă în Drept, nu se află în fața primei provocări radiofonice. Încă din luna februarie, ea a realizat emsiunea „Weekenduri Gold”, alături de Doru Todoruț, solistul de la Deepcentral. Mai mult, dincolo de pasiune și de meseria în sine, radioul reprezintă pentru ea o parte din familie, la propriu și la figurat.

ADVERTISEMENT

„Părinții mei s-au cunoscut după ce tatăl meu, care era realizatorul unei emisiuni de radio la un post din Oradea, organiza tot felul de concursuri, dotate cu premii. Mama a ascultat emisiunea și în urma unui concurs care s-a dovedit a fi predestinat, viitorii mei părinți au ajuns să fie împreună. Astfel, se poate spune că eu am venit pe lume… grație unui concurs radio. Din acest motiv, am decis să îmbrățișez și eu acestă carieră și mă bucur pentru tot ce fac”, s-a destăinuit vedeta.

Tatăl lui Jessie se numește Mihai Baneș și este cunoscut inclusiv telespectatorilor români din perioada în care prezenta emisiunea „Bingo”, la TVR. Interesant este că, grație pasiunii tatălui pentru muzică, s-a născut și numele fetei sale: Jessie. În perioada în care lucra la radio, una dintre piesele cele mai difuzate era Joshua Kadisson – Jessie…

ADVERTISEMENT

Realizatoarea a adăugat faptul că noua sa emisiune va fi realizată prin streamyard, o aplicație cu ajutorul căreia ascultătorii vor putea vedea „live”, prin camera video, ce se întâmplă în studio. Show-ul va fi transmis, în direct, pe site-ul postului de radio Gold FM și pe canalul propriu de youtube.

Trebuie spus că motto-ul emisiunii este „Cărți, filme, lansări, subiecte mondene și idei de milioane. Le caut pe toate, le strâng pentru voi și vi le dau înapoi!”.

ADVERTISEMENT
Artista, alături de impresarul Radu Groza (sursa arhivă personală)
Artista, alături de impresarul Radu Groza (sursa arhivă personală)

Impresarul Radu Groza, primul invitat. Temele discuției, inspirate (și) din… FANATIK!

Jessie ne-a mărturisit că invitatul emisiunii inaugurale va fi chiar agentul său, Radu Groza, cunoscut și după porecla de „impresar al vedetelor”.

„Sper să nu am emoții. Subiectul va fi legat de felul în care Radu a traversat pandemia, pentru că știu că a avut de suferit din această pricină. Mai mult, îmi doresc să aflu și cum a „supraviețuit” ca impresar, într-o asemenea perioadă dură, încărcată de restricții, în care e greu să dai „lovituri”. Fiind artistă, am simțit pe pielea mea tot ce s-a întâmplat și știu că, în continuare vom traversa o perioadă foarte grea”, ne-a precizat solista.

Referindu-se la agentul său, care va fi, totodată și primul ei invitat, Jessie ne-a făcut o surpriză, pe măsură: „Pentru alcătuirea listei de întrebări, mă voi inspira și din FANATIK, pentru că știu că Radu Groza a colaborat deseori cu site-ul dumneavoastră. Să vedem, însă, dacă Radu mă va pune în dificultate sau dacă, din contră, îmi va face munca mai ușoară”.

„Îmi doresc să produc subiecte exclusive!”

Alături de Radu Groza, printre invitații care se află deja pe lista lui Jessie sunt George Ivașcu, Adriana Bahmuțeanu, Raluca Moianu, Doru Todoruț și Liviu Alexa. De altfel, realizatoarea intenționează să abordeze o paletă largă de subiecte, de la muzică, televiziune, teatru și film, până la teme de ordin social.

„Ideea mi-a venit fără să am un model. M-am gândit la schema de programe a postului nostru, care este structurată mai mult în zona politicului, unde sunt invitați o mulțime de analiști. Din acest motiv, m-am gândit ca, timp de o oră, să aduc în fața ascultătorilor un analist pe probleme de cultură și de showbiz”, a continuat Jessie.

De altfel, varietatea temelor a determinat-o pe realizatoare să încerce un experiment interesant. Având în vedere faptul că invitații sunt personaje cu personalitate, care au activat pe mai multe paliere ale vieții social-culturale românești, Jessie le pregătește o provocare pe măsură.

Gazda proaspetei emisiuni ne-a dezvăluit planul său, referitor la una dintre surprizele pregătite: „Ar fi o idee bună să-i intervievez pe invitați și referitor la probleme din alte zone, nu doar la cele din raza lor de acțiune. Cu cât sunt subiectele mai interesante și comentariile mai incitante, vom putea face și noi știri. Îmi doresc enorm să oferim publicului informații în exclusivitate!”.

Actorul Andrei Duban (sursa facebook.com)
Actorul Andrei Duban (sursa facebook.com)

Andrei Duban, responsabilul cu bancurile, la „Golden Hour”

Emisiunea lui Jessie va debuta în forță. Pentru că show-ul se adresează persoanelor de toate vârstele și mai ales pentru că ținta este ca, dincolo de informațiile exclusive, să ne „vaccineze” cu o doză de bună dispoziție în această perioadă dificilă, realizatoarea și-a ales un colaborator „cu diplomă” în materie de simț al umorului, în persoana lui Andrei Duban.

„Andrei Duban va avea „zona” sa permanentă, de glumițe. Va exista o rubrică stabilă, intitulată „Bancul zilei”. Aș dori ca Andrei să ne aducă zâmbetul pe buze, ca să ne putem relaxa după o zi de muncă. Mai ales după discuțiile serioase sau după amănuntele picante, vrem să mai descrețim un pic frunțile oamenilor”, a încheiat Jessie.

Compozitorul Marius Moga (sursa facebook.com)
Compozitorul Marius Moga (sursa facebook.com)

Remarcată de Marius Moga, la „Vocea României” din 2015

Un amănunt interesant referitor la artista realizatoare de emisiuni radio este legat de faptul că, în anul 2015, a concurat chiar împotriva tatălui său, într-un show de televiziune. Totul s-a petrecut la concursul „Vocea României”, unde tatăl și fiica au fost autorii unui moment unic, până atunci, în istoria respectivului show.

Potrivit Click, Jessie, care a făcut parte din echipa lui Marius Moga, a ieșit triumfătoare din respectiva confruntare și s-a făcut, rapid, remarcată. Acest lucru i-a atras atenția compozitorului, care i-a propus o colaborare, imediat după ieșirea din concurs.

Jessie, în concert Foto Daniel Heredea)
Jessie, în concert Foto Daniel Heredea)

În anul 2018, Jessie a încercat să se califice în finala națională pentru concursul Eurovision. Deși a impresionat asistența, nu a izbutit să câștige un loc în ultimul act, însă, scopul său fusese deja atins. Era, deja, o vedetă pe plan național și contractele nu au întârziat să apară.

Un alt amănunt inedit, dar pe care artista nu și-l aduce deloc aminte cu plăcere, este legat de filmările pentru videoclipul piesei Să mai minți. Când a revenit acasă de la filmările desfășurate la București, Jessie a avut parte de o surpriză neplăcută. Potrivit site-ului bihon.ro, solista și-a găsit locuința, prădată de hoții care i-au furat bijuteriile și banii găsiți la fața locului.

ADVERTISEMENT