Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jovan Markovic, luat la puricat de Sorin Cârțu: „A jucat total după ureche!”

Jovan Markovic a fost înger și demon pentru Universitatea Craiova în meciul cu Sepsi, iar prestația sa a fost analizată la „sânge” de Sorin Cârțu în emisiunea FANATIK SuperLiga.
07.02.2024 | 11:39
Jovan Markovic luat la puricat de Sorin Cartu A jucat total dupa ureche
Sorin Cârțu l-a criticat pe Jovan Markovic pentru prestația din meciul Sepsi - Universitatea Craiova 1-3. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a impus clar pe terenul lui Sepsi în etapa 24 a SuperLigii, după o evoluție mult schimbată în bine față de primele două runde ale anului 2024, însă nu toți jucătorii lui Ivaylo Petev au fost lăudați pentru prestațiile lor.

Sorin Cârțu, analiză „la sânge” a prestației lui Jovan Markovic în Sepsi – Universitatea Craiova 1-3: „A jucat total după ureche!”

Bun cunoscător al situației de la Universitatea Craiova, Sorin Cârțu a făcut o analiză completă a jocului de la Sfântu Gheorghe și nu a ezitat să scoată în evidență și punctele negative ale echipei oltene, chiar dacă scorul favorabil nu ar fi cerut acest lucru.

ADVERTISEMENT

„Ce nu ți-a plăcut? A fost ceva ce nu ți-a plăcut la Craiova în meciul de la Sepsi?”, l-a întrebat Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, iar „Sorinaccio” a răspuns direct, fără ocolișuri. Și unul dintre „clienții” săi a fost Jovan Markovic, chiar marcatorul primului gol al Universității.

Cârțu a fost deranjat de greșeala comisă de Markovic la golul marcat de gazde în prima repriză, dar și de atitudinea acestuia în perioada cât a fost ținut pe teren, aspecte negative remarcate și de antrenorul bulgar Ivaylo Petev la finalul jocului.

ADVERTISEMENT

„Când câștigi, le uiți pe astea care nu ți-au plăcut, se șterg din ele. Să spunem că nu mi-a plăcut cum au primit primul gol… Pentru că Markovic acolo a fost indisciplinat. El, într-un fel, în tot jocul a fost și demon și înger, ca să folosim așa o sintagmă… Pentru că a contribuit decisiv la golul pe care l-a înscris Sepsi, a jucat acea fază după ureche.

În toate cărțile de specialitate se spune, și sunt convins că toți antrenorii cer acest lucru, ca în anumite zone de teren să te exprimi cu mijloacele tehnice respective. Deci tu dacă ai venit în zona de 30 de metri proprie, în treimea proprie, în momentul în care ești cu spatele la direcția de joc, trebuie să joci obligatoriu cu cel care este cu fața.

ADVERTISEMENT

El a preluat o dată balonul, a doua oară când a preluat a făcut-o iar prost… El a doua oară când atingea mingea trebuia să o joace, a avut niște soluții, chiar doi oameni avea cu care să joace”, a analizat Sorin Cârțu greșeala lui Markovic la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce se transmite LIVE în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO.

„Și mie mi s-a părut că Markovic nu e mereu concentrat, parcă e cu gândul în altă parte”, a pus sare pe rană Horia Ivanovici, iar Sorin Cârțu i-a oferit rapid replica: „La faza aia, a jucat total după ureche. Foarte bine a jucat după aia, când a dat golul, de aia ți-am spus că a fost și un înger… Pentru că a adus egalitatea…”

ADVERTISEMENT

Jovan Markovic, vinovat și la faza penalty-ului refuzat de VAR Universității Craiova

Jovan Markovic a fost protagonistul unei alte faze controversate în meciul Sepsi – Universitatea Craiova. În minutul 53, arbitrul Istvan Kovacs a acordat penalty pentru olteni la un duel Ciobotariu – Markovic, însă a revenit asupra deciziei după ce a fost atenționat din camera VAR. De altfel, ca o paranteză, prestația centralului din Carei la acest meci a fost una catastrofală, departe de pretențiile unui arbitru ce poate ajunge și la Euro 2024.

„Nu l-am înțeles iar la faza cu penalty-ul pe care îl primisem. Pentru că în dinamica jocului, dacă nu ar fi fost VAR, nimeni nu i-ar fi reproșat nimic lui Kovacs pentru că a dat penalty la faza Ciobotariu cu Markovic.

Acolo nu am înțeles de ce nu a finalizat mai repede și a ajuns la acea soluție de a întoarce balonul, să se facă apoi că dă la poartă, când era foarte simplu să facă execuția directă, pentru că a avut spațiu și timp. Și atunci nu mai exista nici problema acelui penalty nedat sau comentariile și așa mai departe…”, a mai spus Sorin Cârțu despre Jovan Markovic la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi urmărită în premieră în fiecare luni, marți și vineri, de la 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Ce L-A NEMULTUMIT pe Sorin Cartu in Sepsi - U Craiova 1-3

ADVERTISEMENT