Fotbal intern

Juventus a pus ochii pe Octavian Popescu: ”Le-am dat referințele exacte”

13.05.2021 | 13:05
Juventus a pus ochii pe Octavian Popescu Leam dat referintele exacte
ADVERTISEMENT

Noul star al lui Gigi Becali, Octavian Popescu, a devenit în scurt timp o piesă de bază la FCSB și Juventus a început să se intereseze de el.

Puștiul de 18 ani a explodat la formația ”roș-albastră” imediat după ce i s-a dat încredere, iar Becali anunțat că o să plece numai pentru suma de 100.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Între timp, finanțatorul roș-albaștrilor și-a mai micșorat cererea în cazul vreunei oferte pentru noua sa ”perlă”, dar l-a comparat pe acesta cu starurile de la PSG, Kylian Mbappe și Neymar.

Octavian Popescu în atenția clubului Juventus

Prestațiile impresionante avute în acest an de Octavian Popescu la FCSB l-au adus în atenția marilor cluburi din Europa, unul dintre acestea fiind Juventus Torino, care l-a mai luat din România pe Radu Drăgușin, pe vremea când fundașul era doar un copil.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui Drăgușin, Florin Manea, a dezvăluit că un oficial al ”Bătrânei Doamne” s-a interesat de mijlocul de la FCSB și i-a cerut mai multe detalii despre jucătorul cu cea mai mare creștere din ultima perioadă din Liga 1.

”Da, m-au întrebat și cei de la Juventus. M-au întrebat cum mi se pare, că au auzit că e un copil bun. ‘Da, e un copil bun, are calitate’, am răspuns”, a declarat Manea pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Și Manchester City îl are în vizor pe Popescu

”El e și prieten cu Radu Drăgușin, au crescut împreună, au fost la Regal și la lot stau în aceeași cameră. Mi-a plăcut de el de când era la Rapid, a fost un an acolo.

Le-am dat referințele exacte, dar de aici până la un transfer e cale lungă. E bine totuși că e monitorizat, să joci la 18 ani la Steaua și să faci diferența atrage atenția, lumea se uită”, a mai spus Florin Manea.

ADVERTISEMENT

Interesul fostei campioane a Italiei pentru Octavian Popescu a fost confirmat și de impresarul Giovani Becali, însă acesta a precizat că o discuție despre puștiul de la FCSB a avut și cu Txiki Begiristain, directorul sportiv al clubului Manchester City.

FCSB l-a adus cu scandal de la U Craiova

Octavian Popescu a fost adus de FCSB în vara anului trecut, de la Universitatea Craiova, unde era împrumutat de Regal București. Gigi Becali a plătit 200.000 de euro pentru el. Cei de la Universitatea Craiova ar fi avut ocazia să îl păstreze pe jucător, dar nu i-au făcut un contract la nivelul la care dorea impresarul Giovani Becali. În vreme ce Gigi Becali i-a oferit 3.000 de euro pe lună.

În primul său interviu după ce a explodat în Liga 1, tânărul fotbalist a recunoscut că mutarea la FCSB a fost una pe care și-a dorit-o încă de pe vremea când era legitimat la Universitatea Craiova.

Popescu s-a născut 27 decembrie 2002, la Târgoviște, și a început drumul în carieră la școala de fotbal de la Nucet. Cotat la 350.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt, fotbalistul poate evolua pe orice post din compartimentul ofensiv, în spatele atacantului central.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,42 este cota pentru “peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT