Sport

Kylian Mbappe, decizie radicală în privința viitorului la PSG. Comunicat oficial al francezului: „Nu am discutat niciodată despre prelungirea contractului”. Update

Situația în jurul viitorului lui Kylian Mbappe la PSG este tot mai tensionată și există posibilitatea ca jucătorul să plece chiar din această vară.
13.06.2023 | 15:35
Kylian Mbappe decizie radicala in privinta viitorului la PSG Comunicat oficial al francezului Nu am discutat niciodata despre prelungirea contractului Update
Situația în jurul viitorului lui Kylian Mbappe la PSG este tot mai tensionată și există posibilitatea ca jucătorul să plece chiar din această vară. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
13-06-2023
12:41

Kylian Mbappe, comunicat oficial după mailul trimis lui PSG

Kylian Mbappe a trimis un mail conducerii lui PSG prin care a informat că nu își va prelungi contractul în vara anului 2024, când înțelegerea ajunge la final. Concret, starul francez nu va activa clauza din contract care permite prelungirea înțelegerii pentru încă un an, până în vara anului 2025. 

Kylian Mbappe a transmis un comunicat oficial prin care a confirmat că nu a discutat niciodată despre prelungirea contractului cu PSG. Atacantul francez a anunțat clubul despre această decizie încă din vara anului 2022. 

„Conducerea clubului responsabilă cu prelungirea contractului, semnat în urmă cu un an, a fost informată încă de pe data de 15 iulie 2022 despre decizia jucătorului de a nu prelungi după 2024, iar scrisoarea a avut drept singur obiectiv să confirme ceea ce a fost precizat verbal în prealabil. 

Kylian Mbappe şi anturajul său afirmă că nu au discutat niciodată cu clubul despre acest lucru anul acesta, iar o eventuală nouă prelungire nu a fost, în consecinţă, evocată.

După ce a afirmat public în ultimele săptămâni că va fi parizian în sezonul viitor, Kylian Mbappe nu a cerut plecarea sa în această vară, ci doar a confirmat clubului nu va activa clauza pentru un an suplimentar. 

Regret că primirea acestui mail a fost difuzat presei şi că aceste rânduri au fost făcute publice cu singurul scop de a le afecta imaginea şi buna desfăşurare a discuţiilor cu clubul”, a fost comunicatul lui Kylian Mbappe, transmis către agenția France Presse.

La scurt timp după ce s-a încoronat din nou campion în Ligue 1, atacantul a dezvăluit că decizia sa este de a rămâne în continuare pe Parc des Princes în speranța că va câștiga marele trofeu Champions League.

Kylian Mbappe va pleca de la PSG

Doar că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, după ce Kylian Mbappe i-a informat printr-o scrisoare pe conducătorii lui PSG că a luat hotărârea de a nu declanșa opțiunea de prelungire a contractului până în vara anului 2025.

ADVERTISEMENT

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, fotbalistul de 24 de ani și-a anunțat în acest fel plecarea de la formația franceză la finalul sezonului viitor, atunci când îi va expira actuala înțelegere.

Doar că la scurt timp după scrisoarea primită, mai mari clubului parizian au reacționat cu fermitate și i-ar fi transmis jucătorului că dacă nu va semna un nou contract în această vară ar putea fi vândut imediat.

ADVERTISEMENT

Explicația este una extrem de simplă. PSG nu are de gând să-l piardă gratis pe Mbappe în vara lui 2024 și din această cauză a condiționat rămânerea sa în continuare la echipă de semnarea unei noi înțelegeri.

Mingea este în terenul Realului

În urmă cu doar câteva zile, președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a garantat că Kylian Mbappe va ajunge într-o zi pe Santiago Bernabeu, însă a precizat că acest lucru nu se va întâmpla în această vară.

ADVERTISEMENT

Și aici există două discuții. Prima ar fi că jucătorul a pus presiune pe conducătorii lui PSG, așa cum Perez i-ar fi cerut pentru a ajunge în rândurile ”galacticilor”, și atunci a apărut portița de a-l transfera încă de acum.

A doua ar fi ca președintele Realului să joace tare după ce a intrat într-un conflict deschis cu gruparea pariziană, să refuze să plătească vreo sumă de transfer și să aștepte vara lui 2024 pentru a-l aduce gratis pe Mbappe.

ADVERTISEMENT

Doar că aici este o adevărată ruletă. Și asta pentru că vicecampionul mondial este dorit de mai toate forțele Europei, iar cu banii pe care îi au la dispoziție în special granzii din Premier League există posibilitatea ca acesta să fie ademenit în altă parte.

ADVERTISEMENT