Sport

Kylian Mbappe nu mai e singur în fruntea clasamentului celor mai valoroși jucători. Cum arată Top 10

Finalul de sezon a venit cu schimbări majore și în clasamentul celor mai valoroși jucători, iar cea mai importantă este că Kylian Mbappe nu mai este singur pe locul 1.
30.06.2023 | 16:27
Kylian Mbappe nu mai e singur in fruntea clasamentului celor mai valorosi jucatori Cum arata Top 10
Finalul de sezon a venit cu schimbări majore și în clasamentul celor mai valoroși jucători, iar cea mai importantă este că Kylian Mbappe nu mai este singur pe locul 1. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul francez a avut un sezon cu bune și rele la PSG, a pierdut finala Cupei Mondiale cu Franța, și mai presus de toate vrea să plece de la campioana din Ligue 1 fiind nemulțumit de cum se desfășoară proiectul.

Erling Haaland l-a egalat pe Kylian Mbappe în clasamentul celor mai bine cotați jucători

În ciuda tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat în stagiunea trecută, Kylian Mbappe rămâne în fruntea clasamentului celor mai bine cotați jucători ai lumii întocmit de Transfermarkt, doar că a fost ajuns din urmă de vedeta lui Manchester City, Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Câștigător al triplei, campionat – Cupa Anglia – Champions League, cu formația pregătită de Pep Guardiola, atacantul norvegian a avut parte de o creștere a cotei de piață cu 10 milioane de euro și a ajuns astfel la 180.000.000 de euro, la fel ca Mbappe.

Este clar că lupta pentru supremația în fotbal în următorii ani se va da între cei doi colosali jucători. Nu puțini consideră că bătălia de la distanță dintre Mbappe și Haaland va fi comparabilă cu cea pe care am avut-o în ultimii 15 ani între Leo Messi și Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Singurul care pare să aibă capacitatea de a se alătura celor doi în duelul pentru supremație este brazilianul Vinicius, cotat la acest moment la 150.000.000 de euro. Atacantul lui Real Madrid este jucătorul cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimul an, una de 50 de milioane de euro.

Doar jucători tineri în Top 10

În spatele acestui trident fantastic se află trei jucători cu un viitor luminos în față. Este vorba de englezii Jude Bellingham, recent transferat de Real Madrid, și Bukayo Saka, vedeta lui Arsenal Londra, și de nigerianul Victor Osimhen, omul decisiv în titlul câștigat de Napoli în Serie A.

ADVERTISEMENT

Toți trei sunt cotați la 120.000.000 de euro, însă au o marjă uriașă de creștere ținând cont că sunt extrem de tineri. Topul este continuat de Jamal Musiala (Bayern Munchen) și Phil Foden (Manchester City), ambii cu cote de 110.000.000 de euro.

Top 10 este încheiat de o altă tripletă de jucători tineri care sunt cotați la 100.000.000 de euro. Este vorba de Pedri de la FC Barcelona și Rodrygo și Federico Valverde, ambii de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Este de remarcat că niciunul dintre acești fotbaliști nu are mai mult de 24 de ani, mai mult Bellingham, Musiala și Pedri fiind abia la 20 de ani. Dacă extindem căutările până la Top 20 remarcăm faptul că doar doi jucători sar de 24 de ani: Rodri, omul care a adus primul trofeu Champions League pentru Manchester City (27), și Harry Kane de la Tottenham Hotspur (29), ambii cotați la 90.000.000 de euro.

Kylian Mbappe clasament jucători

ADVERTISEMENT