Sport

Laszlo Dioszegi, prima reacție după anunțul lui Adrian Mititelu. “Am rămas surprins de ce am găsit în vestiar, la Craiova”. Exclusiv

Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi, a oferit prima reacție după ce Adrian Mititelu și-a schimbat poziția în scandalul de rasism și xenofobie de la Sf. Gheorghe.
31.01.2023 | 17:20
Laszlo Dioszegi prima reactie dupa anuntul lui Adrian Mititelu Am ramas surprins de ce am gasit in vestiar la Craiova Exclusiv
Laszlo Dioszegi, prima reacție după ce Adrian Mititelu a recunoscut documentul pe care patronul lui Sepsi l-a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Scandalul de rasism și xenofobie, care a dus la decizia istorică a lui Andrei Chivulete de a opri în minutul 26 partida Sepsi Sf. Gheorghe – FC U Craiova 1948, a fost disputat și tranșat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Laszlo Dioszegi a făcut dezvăluiri bombă în cea mai recentă ediție a emisiunii despre hârtia care, ulterior, a fost confirmată de Adrian Mititelu. La scurt timp după reacția patronului oltenilor, Laszlo Dioszegi a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre scandalul momentului în fotbalul românesc.

Laszlo Dioszegi, prima reacție după ce Adrian Mititelu a recunoscut hârtia care a tranșat scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Mă bucur că a înțeles și domnul că n-am avut nicio intenție rea”

În ultima ediția a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Laszlo Dioszegi a precizat că are la îndemână un document semnat de clubul FC U Craiova 1948 din care reieșea că formația olteană se va ocupa de preluarea grupului de ultrași veniți la Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

După dezvăluirea de la FANATIK SUPERLIGA, Adrian Mititelu a recunoscut printr-o postare pe rețelele de socializare că nu știa despre hârtia la care a făcut referire patronul lui Sepsi, însă a precizat că aceasta există. Totodată, finanțatorul oltenilor a precizat că se simte trădat de Cătălin Rizan, ofițerul de securitate al celor de la FC U Craiova 1948, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

„Mă bucur foarte mult că lucrurile s-au clarificat și că a înțeles și Mititelu că n-am avut nicio intenție rea, în niciun caz să premedităm incidentele care au fost la acea partidă. Nu putem noi să scandăm împotriva noastră. Nu putem noi să ne cerem nouă să ieșim din țară. Vă dați seama ce prostie!”, a declarat Laszlo Dioszegi în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Laszlo Dioszegi, anunț despre Adrian Mititelu după ce scandalul de xenofobie și rasism de la Sf. Gheorghe a fost tranșat: „Uneori se aprinde, este din zona Olteniei”

Ulterior, patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe s-a arătat mulțumit de faptul că lucrurile s-au liniștit și a precizat că Adrian Mititelu se aprinde repede uneori.

„Dacă domnul Mititelu a recunoscut existența acelui document pe care oricum noi îl avem semnat este foarte bine, pentru că mă bucur că lucrurile s-au limpezit și s-au clarificat. Vă spun sincer, în ultimele două zile am avut 300-400 de telefoane și în loc să mă ocup de fotbal, de alte lucruri legate de club, a trebuit să stau și să discut pe această temă, ceea ce nu mi-a convenit deloc.

ADVERTISEMENT

Noi voiam să câștigăm meciul pe teren, asta era cel mai important lucru și asta este mentalitatea clubului Sepsi Sf. Gheorghe. Mă bucur că domnul Mititelu și-a dat seama că noi nu am fost în niciun caz rău intenționați pentru că noi aici la Sepsi ne ocupăm doar de performanță și mai puțin de alte lucruri cum au fost sugerate în ultimul sens. 

Mai mult decât atât, sunt convins că domnul Mititelu uneori se aprinde, este din zona Olteniei, cum sunt oltenii, poate la un moment dat iau foc mai repede, nu e niciun fel de problemă din punctul acesta, dar eu știu că domnul Mititelu în esență este un om bun”, a mai spus Laszlo Dioszegi în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Laszlo Dioszegi, dezvăluiri despre primirea pe care Adrian Mititelu a organizat-o la Craiova: „Erau mesaje de bun-venit în limba maghiară”

În esență, Laszlo Dioszegi a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Mititelu, dezvăluind detalii despre primirea pe care oltenii le-au făcut-o celor de la Sepsi la meciul din Bănie.

„Eu nu pot să uit cum ne-au primit la Craiova, când am rămas, pur și simplu, cu gura căscată că pe ușa de la vestiarul nostru, când ne-am dus la meci, erau mesaje de bun-venit în limba maghiară ceea ce nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat la un alt club. 

Domnul Mititelu ne-a întâmpinat cu mare simpatie, când am fost la Craiova. S-au purtat minunat cu noi toți cei de acolo și asta arată că domnul Mititelu este un om în regulă și un om care în mod sigur are toate intențiile bune din lume. Îl înțeleg și pe domnia sa.

Nu e ușor să riști să pierzi un meci după ce probabil te-ai antrenat și avea niște așteptări. După cum s-a dovedit și a văzut și domnul Mititelu în niciun caz nu a fost vina noastră sau nu știu ce plan am pus noi la cale.

La meciul de la Sfântu Gheorghe au venit persoane din partea domnului Mititelu după incidente care mi-au spus că patronul își cere scuze după ce s-a întâmplat, îi pare rău și că dânsul prețuiește pe toată lumea și ungurii, și absolut orice națiune sau orice minoritate care trăiește în România și asta dovedește că este un om până la urmă cu totul și cu totul deosebit”, a mai spus patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe în exclusivitate pentru FANATIK.

Patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe, frustrat după ce Andrei Chivulete a pus capăt meciului cu FC U Craiova 1948: „Toată truda noastră s-a dus pe apa sâmbetei”

Laszlo Dioszegi a povestit cu lux de amănunte, în exclusivitate pentru FANATIK, munca pe care au depus-o toți angajații clubului pentru ca meciul cu FC U Craiova 1948 să se desfășoare în condiții optime. Suprafețele de joc de pe stadioanele din SuperLiga le-au dat mari bătăi organizatorilor de la reluarea competiției.

„Restul, declarațiile și așa mai departe, fac parte până la urmă din acest fenomen care este fotbalul. Mă bucur că pot să mă întorc la ale mele. Să jucăm fotbal. Vreau să vă spun doar că am simțit o uriașă frustrare că meciul s-a oprit pentru că vreau să vă dezvălui ceva în premieră.

De la patru dimineața, la ora 12, toți angajații clubului, plus niște oameni aduși din afară, în ziua meciului au luat toată zăpada, au cărat toată zăpada de pe gazon ca să avem un gazon cu care să ne mândrim și cu care putem să jucăm fotbal.

Când vezi că am muncit opt ore la gazon, repet, la patru dimineața a început munca și avem un gazon aproape impecabil în aceste condiții, apropo de ce s-a întâmplat și la alte partide unde nu s-a putut juca din cauza noroiului.

Și când vezi că toată truda noastră se duce pe apa sâmbetei și se irosește, și meciul se oprește în minutul 26, normal că te superi și ai frustrări. Noi, Sepsi, ne dorim ca toate meciurile să se dispute și să se tranșeze pe teren”, a încheiat Laszlo Dioszegi pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT