Sport

Laurențiu Reghecampf, calificare dramatică în semifinalele Cupei Azerbaidjanului. Zi fastă pentru antrenorii români din străinătate

Laurențiu Reghecampf s-a calificat cu Neftci Baku în semifinalele Cupei Azerbaidjanului, nu însă fără emoții și are în continuare postul amenințat.
20.12.2022 | 20:30
Laurentiu Reghecampf calificare dramatica in semifinalele Cupei Azerbaidjanului Zi fasta pentru antrenorii romani din strainatate
Laurențiu Reghecampf s-a calificat cu Neftci Baku în semifinalele Cupei Azerbaidjanului, nu însă fără emoții și are în continuare postul amenințat. Sursă foto: Twitter Neftçi PFK
ADVERTISEMENT

Tehnicianul ar putea reveni la Universitatea Craiova, FANATIK anunțând în exclusivitate că este prima variantă luată în calcul de conducerea oltenilor după despărțirea de Mirel Rădoi.

Calificare cu emoții pentru Laurențiu Reghecampf în Cupa Azerbaidjanului

Cu un parcurs inconstant în campionat, Neftci Baku și-a pus mari speranțe în Cupa Azerbaidjanului și formația antrenată de Laurențiu Reghecampf s-a calificat în semifinale după un meci dramatic și cu mulți nervi.

ADVERTISEMENT

Trupa tehnicianului român a pierdut în deplasare prima manșă a sfertului cu Zira, scor 0-1, și era nevoită să mizeze totul pe cartea atacului pentru a întoarce rezultatul în returul de pe teren propriu.

Neftci a început în forță meciul și a deschis scorul prin Bogomolskiy (3), iar în minutele de prelungire ale primei reprize și-a mărit avantajul prin Mahmudov (45+1). Era un rezultat care asigura calificarea și puțină liniște în vestiarul lui Reghe.

ADVERTISEMENT

Gazdele au încercat să conserve avantajul în partea secundă și totul mergea conform planului, doar că oaspeții au reușit să înscrie în final prin Brogno (89) și au trimis meciul în prelungiri, spre disperarea antrenorului român.

Olăroiu, victorie categorică în fața lui Cicâldău

Neftci Baku a ieșit din nou la joc și a reușit să facă 3-1 prin Saief (95) și de această dată a reușit să țină de rezultat până la final, mai ales că oaspeții și-au pierdut capul și au avut doi jucători eliminați: Khalilzada (120+1) și Hajiyev (120+3).

ADVERTISEMENT

În semifinale, formația pregătită de Laurențiu Reghecampf va întâlni echipa Turan, aflată pe locul 6 în campionat. Meciul tur va avea loc în deplasare, la 19 aprilie 2023, returul fiind programat pe terenul lui Neftci, la 27 aprilie 2023.

Etapa a 11-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite a fost una bună pentru tehnicienii români. Echipa Bani Yas, antrenată de Danile Isăilă, a scos un rezultate de egalitate, scor 2-2, pe terenul lui Al Nasr.

ADVERTISEMENT

În schimb, Cosmin Olăroiu a obținut o victorie categorică cu Al Sharjah pe terenul lui Al Ittihad Kalba. Trupa românului s-a impus cu 4-0, omul meciului fiind bosniacul Miralem Pjanic cu un gol și o pasă decisivă. Internaționalul român Alexandru Cicâldău a jucat toate minutele la gazde.

ADVERTISEMENT