Sport

Leo Badea, analiză la rece a derby-ului SuperLigii: „FCSB câștigă la Cluj un punct și un lider”

Leonard Badea a analizat pe toate fețele derby-ul CFR Cluj - FCSB 1-1 și a descoperit în Florinel Coman noul lider al echipei „roș-albastre”.
11.12.2023 | 09:18
Leo Badea analiza la rece a derbyului SuperLigii FCSB castiga la Cluj un punct si un lider
Leo Badea vede în Florinel Coman noul lider al FCSB. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Toți cei ce iubesc cu adevărat fotbalul au așteptat cu sufletul la gură noul derby de România, CFR Cluj – FCSB 1-1. Meciul n-a fost unul rău , ba chiar aș îndrăzni să scriu că a fost o partidă cu ritm si cu ocazii.

Florinel Coman, liderul pe care l-a câștigat FCSB

Ce este de remarcat după acest meci este faptul că FCSB a câștigat din momentul ăsta un lider. Un căpitan de echipă care nu poartă însă banderola. Coman și-a cerut scuze pentru gestul făcut la ultima partidă și ca un lider adevărat după ce si-a turnat cenușă în cap ne-a promis și și-a promis și lui că nu o să mai facă ce a făcut.

ADVERTISEMENT

A promis și că se va preocupa numai de fotbal… un fotbal de calitate. „Îmi cer scuze pentru ce am făcut, s-a văzut rau”. Coman a continuat prin a recunoaște că i-a fost rușine și și-a prezentat public scuzele arbitrului Marcel Bîrsan. Gest frumos! Bravo Coman!

Capitala fotbalului românesc s-a mutat la Cluj

Aseară, am simțit după anularea golului superb al lui Coman că s-a mutat la Cluj capitala fotbalului românesc. Cum este posibil să anulezi un asemenea gol? Un gol de generic tv. De ce a intervenit domnul Găman din camera VAR? Centralul Colțescu era extrem de bine plasat și, în plus, nicio reluare tv nu m-a convins că fundașul dreapta FCSB-ist îl faulteaza pe Otele.

ADVERTISEMENT

Mă rog ,poate sunt eu un pic cam prea saturat de atâtea titluri câștigate de CFR Cluj. Întrebarea este… dacă CFR Cluj ar fi înscris un supergol, l-ar mai fi forțat Găman pe Colțescu să îl anuleze?

Eu, dacă eram arbitru de centru, nu anulam niciodată golul lui Coman, chiar și dacă ma amenințau cu bătaia cei din camera VAR. Avem un fotbal atât de sărac, că aș fi validat golul fie și numai pentru frrumusețea lui.

ADVERTISEMENT

FCSB ține la 5 puncte peste CFR Cluj, Gigi Becali țipă că a fost furat

Cred că celor de la CFR Cluj le-a convenit remiza, mai ales în condițiile în care bucureștenii au dominat partida, iar în repriza a doua și-au creat mult mai multe ocazii de a înscrie. Senzația mea este că Mandorlini și-a păstrat scaunul cu acest egal.

Spun asta pentru că i-a fost frică macaronarului de meciul ăsta. Frica lui s-a văzut în primul rând în alcătuirea primului „11”. A făcut un „11” cu 3 fundași centrali, cu 4 căratori de pian la mijlocul terenului și doar 3 jucători de atac.

ADVERTISEMENT

Patronul Gigi Becali, extrem de supărat după meci, a cerut excluderile lui Colțescu si Găman din arbitraj. În clasicul său stil, Gigi Becali a spus că FCSB a câștigat meciul de la Cluj.

Singurul jucător mai vocal și care a luat atiudine împotriva arbitrajului în general, dar mai ales în special pentru anularea golului, a fost căpitanul de conjunctura (s-a accidentat Olaru) Șut. Cipriotul Charalambous a fost concret de data asta la declaratii:Cineva a decis să nu câștigăm. Golul lui Coman este perfect valabil”.

Clujeni buni de selecționat

Aseara l-am remarcat din nou pe portarul Răzvan Sava, care este în opinia mea mult peste Horațiu Moldovan. Îl recomand cu căldură selecționerului Edi Iordănescu pe acest copil super talentat Sava.

De când a apărut în prim planul fotbalului românesc, am auzit numai lucruri bune despre el. Se pregătește exemplar, e un băiat serios, cu un fizic foarte bun și cu o agilitate de invidiat. Cred cu tărie că postul de portar al naționalei în următorii 10 ani o să fie disputant de Răzvan Sava și Ștefan Târnovanu.

Al doilea clujean remarcat este tot un copil, care are doar 20 de ani. Mi-a plăcut ca atitudine, poziționare în teren și curaj, fundașul central Ilie Matei Christian. Cu siguranță că Meme Stoica s-a întrebat care este numele de familie. Avem asigurat tot pentru 10 ani cuplul de fundași centrali la natională. Îi avem pe Radu Drăgușin și Ilie Matei.

ADVERTISEMENT
2,18 este cota BETANO pentru pronosticul „1 solist și peste 1,5 goluri” la meciul FCSB - Hermannstadt