Sport

Lincoln Red Imps – CFR Cluj, dublă de milioane pentru echipa lui Șumudică. Câți bani câștigă ardelenii dacă trec de campioana Gibraltarului

Miză importantă pentru CFR Cluj în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. În cazul în care o elimină pe Lincoln Red Imps, campioana României are garantată prezența în grupele UEFA Conference League, ceea ce ar reprezenta și un uriaș bonus financiar
20.07.2021 | 13:17
Lincoln Red Imps  CFR Cluj dubla de milioane pentru echipa lui Sumudica Cati bani castiga ardelenii daca trec de campioana Gibraltarului
ADVERTISEMENT

CFR Cluj e pentru a patra oară la rând campioana României, iar marele vis al șefilor din Gruia este calificarea în grupele UEFA Champions League, acolo unde ardelenii au jucat ultima dată în 2012.

Drumul până la elita celei mai tari competiții intercluburi este anevoios, astfel că, un obiectiv mult mai realist ar fi prezența în grupele UEFA Europa League sau, mai ales, în UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

După ce a trecut cu mari emoții în primul tur de bosniacii de la Borac Banja Luka, echipa lui Marius Șumudică o înfruntă acum pe Lincoln Red Imps și, dacă va trece de campioana Gibraltarului, va avea garantată participarea în grupele celei de-a treia competiții europene.

Câți bani poate lua CFR Cluj pentru calificarea în grupele UEFA Conference League

Ardelenii sunt favoriți la calificare, după ce marți, 20 iulie, au câștigat manșa tur cu scorul de 2-1. Returul din Gruia se va disputa miercuri, 28 iulie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Campioana României și-a aflat la începutul acestei săptămâni și adversara din turul al treilea. În cazul în care o va elimina pe Lincoln Red Imps, echipa lui Marius Șumudică va avea un duel de foc, cu învingătoarea dublei dintre Slovan Bratislava și Young Boys Berna.

Ardelenii au dat piept cu elvețienii și sezonul trecut, în grupele Europa League, atunci când au ratat calificarea în 16-imile competiției după un meci cu scandal. Așadar, șansele lui CFR Cluj să ajungă în play-off-ul Champions League se diminuează după o eventuală victorie cu Lincoln, iar obiectivul cel mai realist rămâne prezența în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Campioana României, meci de aproape 8 milioane de euro cu Lincoln Red Imps

Până să ajungă în grupele celei mai noi competiții înființate de UEFA, dacă va pierde în turul 3, CFR Cluj va mai avea o șansă și la grupele UEFA Europa League, acolo unde poate ajunge prin intermediul play-0ff-ului.  Echipele care joacă în această fază sunt remunerate cu 3,630,000 euro.

În cazul în care nu va ajunge să joace din nou în grupele Europa League, așa cum s-a întâmplat în ultimele două sezoane, la 3,630,000 euro din play-off se vor adăuga alți 2,940,000 euro, atât cât primește fiecare echipă care ia startul în grupele UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Astfel, eventuala calificare a formației lui Șumudică în fața lui Lincoln Red Imps aduce în conturile șefilor din Gruia nu mai puțin de 6,570,000 euro. Pe lângă suma de 2,940,00 euro, forul continental pune la bătaie premii consistente și pentru fiecare punct câștigat în faza grupelor, dar și bonusuri pentru calificarea în fazele eliminatorii:

  • Fiecare succes din grupe este remunerat cu 500,000 de euro, iar pentru remiză se oferă 166,000 de euro
  • Echipele care vor termina pe primul loc în grupă vor primi un bonus de 650,000 de euro, iar echipele care merg mai departe de pe locul 2 primesc 325,000 de euro

La cei 6,570,000 euro pe care CFR Cluj i-ar avea garantați în urma participării în play-off-ul UEFA Europa League și în grupele UEFA Conference League s-ar adăuga și 1,140,000 euro, câștigați din cele trei tururi preliminare ale UEFA Champions League. În concluzie, suma totală pe care CFR Cluj o va avea asigurată dacă va trece de Lincoln este de 7,700,000 euro.

  • 3/4 august și 10 august sunt datele la care se vor juca meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor

 

ADVERTISEMENT