Sport

Lionel Messi, prima reacție după ce a câștigat a 7-a oară Balonul de Aur. Ce mesaj i-a transmis lui Lewandowski și răspunsul polonezului

După o pauză de un an forțată de pandemia de coronavirus, revista France Football pune la bătaie Balonul de Aur 2021, iar Lionel Messi este văzut ca principalul favorit.
30.11.2021 | 00:11
Lionel Messi prima reactie dupa ce a castigat a 7a oara Balonul de Aur Ce mesaj ia transmis lui Lewandowski si raspunsul polonezului
ADVERTISEMENT
29-11-2021
22:12

Lewandowski l-a felicitat pe Messi

Deși dezamăgit de faptul că nu a câștigat pentru prima dată în cariera sa Balonul de Aur, Robert Lewandowski a ținut să-l felicite pe Leo Messi.

”Felicitări Leo Messi și Alexia Putellas câștigătorii Balonului de Aur 2021, felicitări și tuturor jucătorilor nominalizați! Am câștigat premiul de atacantul anului și niciun jucător nu poate câștiga un trofeu individual fără cea mai puternică echipă și fără fani loiali în spatele lui. Vă mulțumesc pentru sprijin”, a scris polonezul pe contul de Twitter.

29-11-2021
21:09

Leo Messi, mesaj special pentru Lewandowski

Lionel Messi a declarat că nu se aștepta să câștige Balonul de Aur 2021 și a avut un mesaj pentru marele învins al serii, Robert Lewandowski.

”Mi-am putut realiza visul. Este uimitor să fiu din nou aici. În urmă cu doi ani nu știam ce se va întâmpla. Și iată-mă din nou în fața voastră. Astăzi sunt la Paris, sunt foarte fericit să fiu aici. Îmi doresc foarte mult să luptă în continuare.

Sper să mai am mulți ani în față pentru că mă distrez foarte mult. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei, de la Barcelona, ​​PSG și naționala Argentinei. Anul acesta am reușit să-mi împlinesc visul, după multe lupte și încercări. Am obținut acest trofeu datorită a ceea ce am făcut la Copa America.

Este o noapte specială pentru mine. Pentru că soția mea, copiii mei, frații mei sunt aici. Tatăl meu, mama mea. Este prima dată când câștig și joc pentru acest oraș. Ieșim să sărbătorim.

Vreau să-i spun lui Robert Lewandowski că este o onoare să lupt alături de el. Meritai Balonul de Aur anul trecut. Toată lumea a fost de acord. Sper că ți-l vor da să-l ai acasă pentru că îl meriți”, a spus Messi.

La 8 octombrie au fost anunțată lista celor 30 de jucători aflați în cursa pentru marele trofeu, iar de atunci au început speculațiile în privința câștigătorului.

Chiar dacă sunt multe voci care nu sunt de acord ca Messi să pună mâna pe trofeu pentru a șaptea oară, starul ajuns în vară la PSG are cele mai mari șanse.

ADVERTISEMENT

Ajunge Balonul de Aur 2021 în vitrina lui Lionel Messi?

Lionel Messi este deținătorul recordului de trofee cu șase în palmares, iar în această seară are șanse foarte mari să pună mâna și pe cel de-al șaptelea, deși Robert Lewandowski este un concurent puternic pentru Balonul de Aur 2021.

Starul argentinian este și ultimul câștigător al Balonului de Aur, în 2019, când l-a învins pentru doar câteva voturi pe olandezul Virgil van Dijk, dar de atunci s-au schimbat multe lucruri, iar cel considerat cel mai bun fotbalist al momentului a părăsit Barcelona pentru a merge la PSG.

ADVERTISEMENT

După un start de an 2021 cu multe frustrări la Barcelona, Messi a condus naționala Argentinei spre primul trofeu major din ultimii 28 de ani, câștigarea Copei America în fața marii rivale și, totodată, a marii favorite, Brazilia.

Triumful de pe Maracana a eliberat presiunea imensă ce apăsa asupra lui Leo Messi în tricoul “albiceleste”, iar prestațiile ulterioare din preliminariile Cupei Mondiale au fost, de fiecare dată, la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Messi începe să se adapteze în Franța

Ajuns la PSG în vară, Leo Messi a avut un start de sezon anevoios, dar, în cele din urmă, a reușit să se acomodeze la tot ce înseamnă această schimbare și a început să-și ridice nivelul, chiar dacă presa din Franța nu pare la fel de indulgentă cu el ca cea din Catalonia.

Argentinianul a avut o prestație mediocră în ultimul meci din Champions League, înfrângerea cu Manchester City, iar acest lucru i-a adus multe critici dure din partea jurnaliștilor, dar și a unor foști fotbaliști importanți.

ADVERTISEMENT

Dar cum un mare campion se poate vedea doar în momentele critice, Messi a răspuns cum știe el mai bine: pe teren. La prima apariție după acele discuții aprinse, el a făcut un meci fantastic cu St. Etienne în Ligue 1 în care a oferit trei pase de gol colegilor săi.

Clauză pentru câștigarea Balonului de Aur

În presa internațională se vehiculează că Lionel Messi va fi câștigătorul Balonului de Aur 2021, în dauna lui Robert Lewandowski, chiar dacă polonezul are de partea sa și prestațiile fantastice din 2020 atunci când premiul nu a fost acordat. Ultimul loc pe podium ar urma să fie ocupat de francezul Karim Benzema.

În perioada petrecută la FC Barcelona, Messi avea o clauză prin care clubul îi plătea 3.000.000 de euro în cazul unui succes în ancheta care oferă Balonul de Aur. Presa din Franţa susţine că suma rămâne în picioare şi la PSG.

ADVERTISEMENT