Sport

Ancelotti, Guardiola și Scaloni, duel pentru antrenorul anului 2022. Când se anunță finaliștii la celelalte categorii. Update

Lionel Messi, Kylian Mbappe şi Karim Benzema se numără printre nominalizaţii la categoria cel mai bun jucător din cadrul premiilor The Best FIFA 2022.
10.02.2023 | 09:56
Ancelotti Guardiola si Scaloni duel pentru antrenorul anului 2022 Cand se anunta finalistii la celelalte categorii Update
FIFA a anunţat numele celor şase antrenori, trei la feminin şi alţi trei la masculin, din care se vor alege cei doi tehnicieni laureaţi ai anului 2022. Sursă foto: fifa.com
ADVERTISEMENT
10-02-2023
08:01

Finaliștii pentru antrenorul anului

FIFA a anunţat numele celor şase antrenori, trei la feminin şi alţi trei la masculin, din care se vor alege cei doi tehnicieni laureaţi ai anului 2022.

La masculin, finaliştii pentru titlul de ”Cel mai bun antrenor FIFA al anului 2022” sunt Carlo Ancelotti, Lionel Scaloni şi Josep Guardiola. Ancelotti a reuşit anul trecut să câştige dubla campionat-Liga Campionilor cu Real Madrid.

Guardiola a fost pentru a patra oară campion al Angliei cu Manchester City, în timp ce Lionel Scaloni a condus naţionala Argentinei către al treilea titlu mondial din istorie, cucerind Cupa Mondială din Qatar.

La feminin, finalistele sunt franţuzoaica Sonia Bompastor, suedeza Pia Sundhage şi olandeza Sarina Wiegman. Bompastor a câştigat în 2022 campionatul Franţei şi Liga Campionilor la feminin cu Olympique Lyon.

Pia Sundhage a cucerit cu Brazilia ediţia 2022 a Copei America Feminina, iar Wiegman a condus Anglia spre victorie la Campionatul European feminin.

Finaliştii pentru premiile pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare şi pentru premiul Puskas pentru cel mai frumos gol vor fi anunţaţi vineri, 10 februarie. Câștigătorii vor fi aflați în gala ce va avea loc pe 27 februarie, la Paris.

09-02-2023
07:59

S-au anunțat finaliștii pentru cel mai bun portar din 2022

Argentinianul Emiliano Martinez, marocanul Yassine Bounou şi belgianul Thibaut Courtois sunt goalkeeperii dintre care se va alege cel mai bun portar FIFA al anului 2022.

Conform site-ului oficial al forului mondial, câștigătorul va fi anunțat în gala ce va avea loc la 27 februarie, la Paris. Au fost 5 nominalizări la început, iar cei doi care nu au prins marea finală sunt brazilienii Alisson Becker și Ederson.

Finaliştii pentru premiile pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare şi pentru premiul Puskas pentru cel mai frumos gol vor fi anunţaţi vineri, 10 februarie, iar cei pentru premiile pentru cel mai bun antrenor, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, vor fi dezvăluţi joi, 9 februarie.

Anul trecut marele câștigător a fost polonezul Robert Lewandowski, care s-a revanșat după ce Messi îi ”suflase” Balonul de Aur.

Se știu nominalizații la premiul The Best FIFA 2022. Lionel Messi, Kylian Mbappe și Karim Benzema, principalii favoriți

După ce au fost principalii eroi ai Cupei Mondiale, Lionel Messi și Kylian Mbappe sunt favoriți să câștige premiul The Best FIFA 2022, însă din calcule nu ar trebui scos nici Karim Benzema, care a câștigat un nou trofeu Champions League cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Se anunță un nou duel pasionant între cei doi coechipieri de la PSG la gala ce va avea loc pe 27 februarie, după ce argentinianul a câștigat în premieră titlul mondial, iar francezul a devenit golgheterul turneului din Qatar, după o finală cu adevărat epică.

Presa internațională vorbește despre o răcire a relațiilor dintre Messi și Mbappe după Cupa Mondială, mai ales că francezul a preferat să plece în vacanță decât să rămână la Paris și să fie prezent la revenirea colegului său la antrenamente.

ADVERTISEMENT

La categoria cel mai bun jucător au mai fost nominalizați Julian Alvarez, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Achraf Hakimi, Robert Lewandowski, Sadio Mane, Luka Modric, Neymar, Mohamed Salah și Vinicius Junior.

Dibu Martinez, cale liber spre cel mai bun portar

Pentru titlul de cea mai bună jucătoare se vor lupta Aitana Bonmati, Debinha, Jessie Fleming, Ada Hegerberg, Sam Kerr, Beth Mead, Vivianne Miedema, Alex Morgan, Lena Oberdorf, Alexandra Popp, Alexia Putellas, Wendie Renard, Keira Walsh și Leah Williamson.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun antrenor din fotbalul masculin se va alege dintre Carlo Ancelotti, Didier Deschamps, Pep Guardiola, Walid Regragui și Lionel Scaloni, iar din fotbalul feminin au fost nominalizate Sonia Bompastor, Emma Hayes, Bev Priestman, Pia Sundhage, Martina Voss-Tecklenburg și Sarina Wiegman.

La titlul de cel mai bun portar din fotbalul masculin se vor duela Alisson Becker, Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Ederson și Emiliano Martinez, iar la fete bătălia se va da între Christiane Endler, Ann-Katrin Berger, Mary Earps, Merle Frohms, Alyssa Naeher și Sandra Panos Garcia-Villamil.

ADVERTISEMENT

Cine va primi premiul pentru cel mai frumos gol?

Nominalizările pentru premiul Puskas, care răsplătește marcatorul celui mai frumos gol, sunt următoarele: Mario Balotelli, Amandine Henry, Theo Hernandez, Alou Kuol, Kylian Mbappe, Francisco Gonzalez Metilli, Marcin Oleksy, Salma Paralluelo, Richarlison, Alessia Russo și Dimitri Payet.

O altă categorie interesantă este The Best FIFA Fan, care răsplătește cele mai emoționante gesturi ale suporterilor. Nominalizările sunt următoarele:

  • Arabia Saudită – Abdullah Al Salmi a mers prin deşert 55 de zile ca să ajungă în Qatar ca să îşi susţină naţionala la Cupa Mondială din 2022
  • Argentina – Suporterii Argentinei s-au deplasat în număr mare în Qatar pentru a-şi susţine echipa naţională la CM, competiţie la care au triumfat
  • Japonia – Suporterii Japoniei au câştigat admiraţia întregii lumi rămânând în tribune după meciuri de la CM pentru a face curăţenie

Două comisii de experți, unul pentru fotbal feminin și unul pentru cel masculin, au selectat candidații pentru categoriile de jucători, portari și antrenori. Publicul va putea să-și exprime votul până pe 3 februarie, la miezul nopții. Apoi, FIFA va anunța cei trei finaliști de la fiecare categorie.

ADVERTISEMENT