Sport

Lionel Messi, primul penalty ratat într-un meci cu Real Madrid! În acelaşi timp, în Anglia, Cristiano Ronaldo marca pentru Manchester United

Lionel Messi era marea speranță a francezilor pentru meciul PSG - Real Madrid, dar argentinianul le-a înșelat așteptările și a ratat un penalty în repriza secundă.
15.02.2022 | 23:32
Lionel Messi primul penalty ratat intrun meci cu Real Madrid In acelasi timp in Anglia Cristiano Ronaldo marca pentru Manchester United
Lionel Messi era marea speranță a francezilor pentru meciul PSG - Real Madrid, dar argentinianul le-a înșelat așteptările și a ratat un penalty în repriza secundă
ADVERTISEMENT

Starul adus în vară de la Barcelona era considerat ”călăul” madrilenilor, fiind jucătorul care le-a dat cele mai multe goluri în istorie ”galacticilor”.

Parizienii au dominat teritorial primele 60 de minute ale manșei tur din optimile de finală ale Champions League și au ratat câteva ocazii importante.

ADVERTISEMENT

Penalty ratat de Lionel Messi în PSG – Real Madrid

Deși era așteptat să fie principala gură de foc a celor de la PSG, Lionel Messi nu a rupt gura târgului. Mai mult, în repriza secundă el a ratat un penalty prin care ar fi putut debloca rezultatul de pe Parc des Princes.

După puțin mai mult de un sfert de oră din repriza secundă, Kylian Mbappe a pătruns în careu cu mingea la picior, dar nu era deloc periculos, doar că Dani Carvajal l-a atacat prostește și arbitrul Daniele Orsato a dictat lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Mingea a fost luată imediată de Lionel Messi, care căuta golul cu numărul 27 împotriva lui Real Madrid. Însă, execuția argentinianului a fost ghicită de Thibaut Courtois, portarul belgian reușind să-și salveze formația.

Argentinianul, al cincilea penalty ratat în Champions League

Acesta a fost primul penalty ratat de fotbalistul argentinian într-un meci împotriva ”galacticilor” și al 30-lea din întreaga sa carieră.

ADVERTISEMENT

Messi se află la a cincea lovitură de pedeapsă pe care nu o transformă în Champions League. Celelalte patru au fost toate în tricoul Barcelonei: PSG – Barcelona 1-1 (10.03.2021), Manchester City – Barcelona 1-2 (24.02.2015), Barcelona – Chelsea 2-2 (24.04.2012) și Barcelona – Panathinaikos 5-1 (14.09.2010).

Starul argentinian a ratat șansa de a înscrie a șaselea său gol în actuala ediție de Champions League. Precedentele 5 au fost reușite în faza grupelor, acolo unde PSG a terminat pe locul secund, după Manchester City.

ADVERTISEMENT

Ronaldo și Messi, colegi din sezonul viitor?

În același timp în care Lionel Messi rata penalty pe Parc des Princes, marele său rival Cristiano Ronaldo deschidea scorul pe Old Trafford în meciul Manchester United – Brighton, restanță din etapa a 18-a din Premier League.

Este al nouălea gol reușit de portughez în campionatul Angliei și primul din acest an. De altfel, el a stabilit un record negativ, nereușind să marcheze în ultimele șase meciuri jucate cu Manchester United.

Ronaldo este tot mai nemulțumit pe Old Trafford și se vehiculează că va pleca în vară, una dintre posibilele destinații fiind PSG, unde ar putea să-l întâlnească pe Messi. Portughezul ar mai fi dorit și de Bayern Munchen și AS Roma.

ADVERTISEMENT