Sport

Cel mai slab sezon al lui Lionel Messi în campionat. Cifrele care dau de pământ cu atacantul lui PSG

Atacantul argentinian al lui PSG, Lionel Messi, a avut o prestație modestă în meciul pe care echipa lui l-a remizat în deplasare cu Lorient, 1-1, ultimul din acest an în campionatul Franței.
23.12.2021 | 09:54
Cel mai slab sezon al lui Lionel Messi in campionat Cifrele care dau de pamant cu atacantul lui PSG
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost integralist în remiza obținută de PSG pe terenul lui Lorient, 1-1, golul oaspeților fiind marcat de Mauro Icardi în minutul 90+1. Echipa din capitala Franței nu are de ce să-și facă probleme, deoarece are un avans confortabil, de 12 puncte față de Nice și OM, ultima având un meci mai puțin.

Lionel Messi a marcat un singur gol în cele 865 de minute jucate în Ligue 1

Argentinianul a făcut încă o nouă partidă fără strălucire, dar de această dată a fost în nota echipei. Sergio Ramos, intrat în minutul 46, a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, iar golul lui PSG a venit în minutul 90+1.

ADVERTISEMENT

Campionatul Franței se întrerupe pentru trei săptămâni, iar la reluare PSG va juca, în deplasare, cu Lyon, pe 9 ianuarie. Messi a bifat 865 de minute în cele 19 meciuri jucate de PSG până acum în Ligue 1, marcând un singur gol.

Reușita argentinianului s-a consumat în meciul de pe teren propriu cu Nantes, în etapa a 14-a, câștigat de PSG cu 3-1. Messi a luat pe cont propriu o acțiune, pe care a finalizat-o cu un șut cu piciorul stâng, la colțul lung, care nu i-a dat nicio șansă portarului „canarilor”.

ADVERTISEMENT

Randament mai bun al lui Lionel Messi în Liga Campionilor

În Liga Campionilor, însă, Messi are un randament mult mai bun. El a bifat cinci meciuri în Grupa A și a marcat de cinci ori.

În primul meci, cel din deplasare cu Club Brugge (1-1), a fost integralist. A urmat partida de pe teren propriu cu Manchester City, echipă pregătită de fostul lui antrenor de la Barcelona, Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Messi a jucat, din nou, de la început până la final, iar în minutul 74 a stabilit scorul final, 2-0. Ulterior, PSG a primit replica lui Leipzig și s-a impus cu 3-2. Messi a fost integralist și a marcat de două ori, în minutele 67 și 74, ultimul fiind din penalty.

În meciul din deplasare cu Leipzig (2-2) nu a fost nici măcar în lot, dar a fost integralist pe terenul lui Manchester City (2-1 pentru gazde) fără să puncteze. În fine, în ultimul meci din grupă, acasă cu Club Brugge, PSG a învins cu 4-1, iar Messi, integralist din nou, a marcat în minutele 38 și 76, ultimul – din penalty.

ADVERTISEMENT

Al șaptelea Balon de Aur din cariera lui Lionel Messi

Cu toate acestea, Lionel Messi a câștigat, pentru a șaptea oară în carieră, Balonul de Aur. Evenimentul organizat de cotidianul France Football a avut loc pe 29 noiembrie, iar Messi i-a devansat, în clasamentul final, pe polonezul Robert Lewandowski și italianul Jorginho.

Mi-am putut realiza visul. Este uimitor să fiu din nou aici. În urmă cu doi ani nu știam ce se va întâmpla. Și iată-mă din nou în fața voastră. Astăzi sunt la Paris, sunt foarte fericit să fiu aici. Îmi doresc foarte mult să lupt în continuare.

Sper să mai am mulți ani în față pentru că mă distrez foarte mult. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei, de la Barcelona, PSG și naționala Argentinei. Anul acesta am reușit să-mi împlinesc visul, după multe lupte și încercări.

Am obținut acest trofeu datorită a ceea ce am făcut la Copa America. Este o noapte specială pentru mine. Pentru că soția mea, copiii mei, frații mei sunt aici. Tatăl meu, mama mea. Este prima dată când câștig și joc pentru acest oraș. Ieșim să sărbătorim.

Vreau să-i spun lui Robert Lewandowski că este o onoare să lupt alături de el. Meritai Balonul de Aur anul trecut. Toată lumea a fost de acord. Sper că ți-l vor da să-l ai acasă pentru că îl meriți”, a spus Messi.

Lionel Messi a câștigat Copa America pe Maracana, în luna iulie

Atacantul a câștigat un singur trofeu în 2021, unul la care visa de foarte mulți ani. Pe 11 iulie, naționala Argentinei învingea Brazilia, chiar pe celebrul Maracana. „A fost un meci care va rămâne în istorie Încă nu realizăm că suntem campioni, nu conștientizăm ceea ce am reușit în această seară. Cred că a fost un meci care va rămâne în istorie.

Nu doar pentru că am câștigat Copa America, ci și pentru că am învins Brazilia la ei acasă!”, a declarat Messi la finalul confruntării, după ce a pus mâna pe primul trofeu major la națională.

ADVERTISEMENT