Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 18-a. Gaz Metan – Poli Iași 2-1. Moldovenii rămân „lanterna roșie”. Video

24.01.2021 | 19:55
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 18a Gaz Metan  Poli Iasi 21 Moldovenii raman lanterna rosie Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 18-a din Casa Pariurilor Liga 1 are loc în perioada vineri, 22 ianuarie – luni 25 ianuarie. Liderul FCSB s-a impus cu 2-1 vineri seară împotriva unei echipe în mare criză, FC Voluntari, iar CFR Cluj va închide runda luni, la Mediaș, unde se va bate într-un război al Ardealului cu Hermannstadt.

Universitatea Craiova – Viitorul este, de departe, cel mai tare meci din această etapă și s eva juca sâmbătă seara. Ambele echipe au câte două egaluri în 2021, dar pentru olteni acesta este un bilanț negativ, căci nu au mai câștigat de cinci etape.

ADVERTISEMENT

Și Dinamo are o deplasare la grea duminică, la Botoșani, „câinii” având nevoie să ia măcar un punct dacă vor să mai aibă șanse, măcar teoretice, la un loc în play-off.

Programul etapei a 18-a din Liga 1

Duminică, 24 ianuarie

Gaz Metan – Politehnica Iași 2-1 (Nițu 20, Valente 23 / Djuranovic 83) – VEZI VIDEO

  • Autorul primului gol, Luis Nițu, e la prima sa reușită în acest sezon de Liga 1. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a marcat în premieră în primul eșalon pe 20 septembrie 2019,  tot pe stadionul din Mediaș, dar pentru Craiova, într-un Gaz Metan – U Craiova 2-3.
ADVERTISEMENT

Echipele de start:

  • ora 20:00 FC Botoșani – Dinamo

Sâmbătă, 23 ianuarie

  • UTA – FC Argeș 1-2 (Roger 85 / Palic 86, Deslandes 90) – VEZI VIDEO

UTA Arad: Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Rrumbullaku – Miculescu (Roșu 59), Albu, Vorobjovas, Rusu (Oroian 87) – Roger (C. Rus 88), Hora (Antal 38). Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: Balauru, Melinte, Ilie, Bustea, Isac.

FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat (Șerbănică 67) – Meza Colli, Șerban – Drăghici, Maes (Malele 59), Dumitru (Grecu 67) – Mediop (Palic 78). Antrenor: Mihai Ianovschi. Rezerve: Micle, Leca, Honciu, Barbu, Năstăsie.

ADVERTISEMENT

Min. 90: GOOOL FC ARGEȘ! Palic a executat o lovitură liberă din partea dreaptă și Deslandes a marcat cu o lovitură de cap.

Min. 86: GOOOL FC ARGEȘ! Arădenii bâlbâie o min ge în propriul careu și Palic egalează cu un șut de la 15 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 85: GOOOL UTA! Brazilianul Roger a deschis scorul printr-un voleu de excepție de la 8 metri, după ce piteștenii nu au reușit să respingă un balon din mijlocul careului.

Min. 55: Benga îl faultează pe Mediop, arbitrul Flueran consideră că era ultimul apărător, deși Erico era și el în apropiere, și îl elimină direct pe fundașul arădeanilor.

Min. 1: A început meciul de la Arad


  • Sepsi Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1 (Dimitrov 10, Vașvari 40 pen., Gonzalez 45, Bajrovic 75 / Tincu aug 86)- VEZI VIDEO

Min. 90: FINAL DE MECI. Sepsi o învinge categoric pe Astra Giurgiu.

Min. 86: GOOOOL ASTRA! Tincu marchează în propria poartă.

Min. 75: GOOOOL SEPSI! Bajrovic, intrat în minutul 72, marchează după doar trei minute.

Min. 45: GOOOOL SEPSI! Gonzalez marchează și el

Min. 40: GOOOOL SEPSI! Vașvari marchează din penalty.

Min. 10: GOOOOL SEPSI! Dimitrov marchează după o lovitură de cap.

Min. 1: A început partida de la Sfântu Gheorghe.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Tincu, B. Mitrea, Csiszer – Kovacs (Markovic 66), Vașvari, Fofana, Tortella – Șafranko (Bajrovic 75), N. Tamaș. Rezerve: J. Fernandez, Dumitrescu, Dumiter, Markovic, Purece, Aganovic, Bajrovic, Păun, Dragomir. Antrenor: Leo Grozavu

Astra Giurgiu: M. Popa – De Sousa, Graovac, Găman, David Bruno – Crepulja (Boe-Kane 80) – Stahl (Merloi 62), Răduț (Balaure 62), Canadija (Wuthrich 46), V. Gheorghe (Budescu 46) – Montini. Rezerve: Boloboașă, Merloi, Riza, Balaure, Wutrich, Dr. Gheorghe, Budescu, Boe-Kane, Șerban. Antrenor: Eugen Neagoe


  • ora 21:00 Universitatea Craiova – Viitorul Constanța

Luni, 25 ianuarie

  • ora 20:30 Hermannstadt – CFR Cluj

Vineri, 22 ianuarie

  • FCSB – FC Voluntari 2-1 (Man 37. Fl. Tănase 71 pen. / Jefte 90+2 pen.)
  • Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1 (D. Popa 25, Neguț  27 / Cascini 60) – VEZI VIDEO

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Iacob, Dinu – Neguț, Dulca, Rață, Dumitrașcu – Florea (68 Berisha), D. Popa (90+2 M. Costea). Rezerve: D. Moldovan, Martac, Atanase, Yameogo, A. Șerban, Berisha, F. Mitrea, M. Costea. Antrenor: Emil Săndoi

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov (46 Moulin), Jutric, Gardoș, Dobrescu (83 Dumitriu) – Cebotaru (59 Markovic), Cascini, Ad. Popa – Cordea (83 Achim), Chunchukov, Andronic (19 Pîrvulescu). Rezerve: A. Ureche, F. Achim, Chandarov, Moulin, Markovic, Ventura, Pîrvulescu, Patriche, Dumitriu. Antrenor: Ilie Poenaru

Min. 6: Daniel Popa reușește să marcheze, însă golul Chindiei este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 25: GOOOL CHINDIA! Rață pătrunde pe partea stângă, centrează în careu pentru Daniel Popa, care deschide scorul cu un șut plasat. Chindia – Academica 1-0

Min. 27: GOOOL CHINDIA! Neguț majorează diferența cu un șut plasat, de la 10 metri. Chindia – Academica 2-0

Min. 60: GOOOL ACADEMICA! Oaspeții reduc din diferență prin Cascini, care profită de o eroare a defensivei târgoviștene și îl învinge pe Aioani cu un șut din careu. Chindia – Academica 2-1

Min. 90+3: În prelungirile partidei, între Căpușă și Markovic s-a iscat un conflict, cei doi văzând cartonașul galben.


Ilie Poenaru își ceartă elevii după înfrângerea cu Chindia: „Ar trebui să fim mai modești”

UPDATE 22 ianuarie, ora 19:12 / Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, s-a arătat dezamăgit de prestația formației sale în deplasarea cu Chindia: „Au făcut greșeli și jucătorii cu experiență, pe care nu pot să le explic. Ei știau cum joacă Chindia, nu au un joc elaborat. Repriza a doua a fost a noastră, dar n-am reușit să marcăm decât un gol. Am pierdut un meci important, sper să înțeleagă ceva din această înfrângere și să fie mai modești, să ținem capul în pământ. Nu e nicio presiune pe noi, avem mulți jucători cu experiență care n-ar trebui să simtă presiunea. Noi ar trebui să arătăm mult mai bine din punct de vedere estetic.

La final, Markovic și Căpușă s-au certat. Căpușă l-a înjurat, s-a luat și de nația lui. O să plătească, pentru că eu nu accept astfel de lucruri”.


Euforie la Chindia după victoria cu Academica: „Suntem o echipă bună a campionatului”

UPDATE 22 ianuarie, ora 19:01 / „Continuăm această serie bună de rezultate pozitive, suntem pe val acum. Cred că am unit un grup foarte bun și datorită acestui fapt vin și rezultatele. La mine e al cincilea an. Sincer, mă așteptam să ajungem aici, să ajungem o echipă bună a campionatului. Nu mă gândesc ce a fost anul trecut, ci doar ce e acum. Arătăm că am meritat să rămânem în Liga 1”, a declarat Cristian Neguț la finalul partidei cu Academica.

„Suntem foarte fericiți pentru victorie, a fost un meci de luptă. A fost un meci în care noi am avut momente bune, la fel și ei. Sunt foarte fericit pentru victorie și pentru goluri. Avem un colectiv foarte bun”, a spus și Daniel Popa, autorul unui gol și al unui assist pentru Chindia.


FCSB, meci teoretic ușor cu FC Voluntari în etapa a 18-a din Liga 1

FCSB are, cel puțin pe hârtie, un meci facil, pentru că ilfovenii nu reușesc deloc să revină pe linia de plutire, nici după ce au schimbat banca tehnică, Bogdan Andone luându-i locul lui Mihai Teja. FC Voluntari s-a despărțit de fundașul Kocic, plecat la Târgoviște, dar a legitimat un mijlocaș portughez, Helder Tavares, care revine în Liga 1 după șase ani.

FC Voluntari a făcut doar un egal, 1-1 la Botoșani, în ultimele 5 etape, în rest numai eșecuri. FCSB are două victorii, două remize și a pierdut la Cluj în ultimele 5 meciuri. Încă nu este decisă situația lui Dennis Man, jucător pentru care Fenerbahce a făcut o ofertă, dar Gigi Becali spune că poate pleca doar pentru 14 milioane euro.

Universitatea Craiova – Viitorul e capul de afiș al etapei a 18-a din Liga 1

Dintre echipele din față cel mai greu meci, deși joacă acasă, îl are Universitatea Craiova, care va întâlni pe Viitorul Constanța, formație care runda trecută a reușit să o blocheze pe FCSB, terminând la egalitate, 2-2. La dobrogeni revine în echipă fundașul central Virgil Ghiță, care a fost suspendat o etapă.

Universitatea Craiova îl are și ea la dispoziție pe mijlocașul Vladimir Screciu, după ce și-a ispășit suspendarea de două etape, însă l-a pierdut pentru un meci, pe același motiv, pe fundașul central Mihai Bălașa, care va fi înlocuit cu Paul Papp. Problema oltenilor este însă eficacitatea, de trei jocuri ei nereușind să înscrie. Există și relații tensionate între antrenorul Corneliu Papură și unii jucători importanți.

CFR Cluj a rămas fără Damjan Djovic înaintea meciului cu Hermannstadt

CFR Cluj va cunoaște luni rezultatele rivalelor sale. Oricum, forma excelentă a campioanei ultimelor trei ediții o recomandă ca mare favorită în confruntarea cu Hermannstadt, chiar dacă sibienii au mai luat și ei o mică gură de oxigen etapa trecută, cu un 0-0 la Clinceni, la debutul pe banca lor pentru Liviu Ciobotariu.

Edi Iordănescu a rămas însă fără Damjan Djokovic, om cheie în planurile sale tactice, care s-a transferat în Turcia, la Rizespor, noua echipă a lui Marius Șumudică.

Suporterii au convins jucătorii lui Dinamo să semneze

La Dinamo, ceața privind rezolvarea problemelor financiare s-a ridicat foarte puțin și nu datorită așa zișilor investitori spanioli, ci suporterilor din programul DDB, care au rezolvat până în vară rămânerea lui Diego Fabbrini, Ante Puljic, Janusz Gol, Deian Sorescu. „Câinii”, au parte de o deplasare dificilă, la Botoșani, echipă care după succesul de la Iași a revenit în lupta pentru play-off.

Ocupanta locului 4, Sepsi Sfântu Gheorghe, joacă acasă cu Astra Giurgiu, care și-a rezolvat, în sfârșit transferurile preconizate, întărind apărarea și mijlocul. Covăsnenii sunt însă în impas, pentru că, după antrenorul Leo Grozavu, s-au infectat cu COVID încă patru jucători și astfel forța echipei este diminuată.

ADVERTISEMENT