Fotbal intern

Live Blog Casa Pariurilor Liga 1, etapa a 26-a. Laurențiu Brănescu, sătul de neputința colegilor: „Centrăm în primul om”

08.03.2021 | 21:30
Live Blog Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 26a Laurentiu Branescu satul de neputinta colegilor Centram in primul om
ADVERTISEMENT

Etapa a 26-a din sezonul regulat al Casei Pariurilor Liga 1 are loc în acest weekend, începând de vineri, 5 martie, și încheindu-se luni, 8 martie. Lupta pentru ultimele două locuri de play-off rămâne principala atracție.

Programul etapei a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1

Luni, 8 martie

  • FC Argeș – Politehnica Iași 2-1 (Malele 7-pen., 47 / Duranovic 88)

  • FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Turda, Mușat – Meza Colli, I. Șerban II – Drăghici, Palici, C. Dumitru – Malele. Rezerve: Micle, Boldor, Deslandes, Grecu, Honciu, Maes, Mediop, Năstăsie, Pablo De Lucas. Antrenor: Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi.
  • Poli Iași: Brănescu – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Bușu –  Popa, Flores, A. Stan – Gaitan, Duranovic, Calcan. Rezerve: Brînză, Acosta, Cabral, Cristea, De Irondo, Platini, Vanzo, Vega, Zaharia. Antrenor: Andrei Cristea
ADVERTISEMENT

  • ora 20:30 FC Voluntari – Dinamo

Duminică, 7 martie

Astra Giurgiu – Hermannstadt 2-1 (Răduț 15, Krpic 58 / Bagaric 11)

Echipele de start:

FCSB – Gaz Metan Mediaș 1-0 (Tănase 90+1)


Sâmbătă, 6 martie

  • Universitatea Craiova – FC Botoșani 1-0 (Baiaram 42)
  •  UTA – CFR Cluj 0-1 (Vinicius 68)

Vineri, 5 martie

  • Viitorul – Academica Clinceni 1-1 (Tsoumou 90+1 / Andronic 42) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Viitorul: Cojocaru – Dussaut (46 Benzar), Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Matei, Artean, Ciobanu (60 Pitu) – Jo Santos (78 Babunski), Andronache (46 Tsoumou), Grădinaru (46 Ganea). Rezerve: Căbuz, Babunski, Pitu, Tsoumou, Dănuleasa, Grameni, Ganea, Benzar, Gaztanaga. Antrenor: Mircea Rednic

ADVERTISEMENT

Academica: Vâlceanu – F. Achim, Bilali, Gardoș, Pârvulescu (68 Dobrescu) – Cordea, Moulin, Cebotaru, Cr. Tănase (68 Ad. Popa) – Chunchukov, Andronic (50 Dumitriu). Rezerve: Ureche, Pashov, Chandarov, Ventura, Dobrescu, Morar, Dumitriu, Longher, Ad. Popa. Antrenor: Ilie Poenaru

Min. 6: Șutul lui Jo Santos este respins cu dificultate de Vâlceanu.

Min. 11: Șutul lui Ciobanu de la marginea careului trece puțin pe lângă bara porții lui Vâlceanu.

ADVERTISEMENT

Min. 31: Andronache reia cu capul pe lângă poartă centrarea lui Ciobanu.

Min. 42: GOOOL ACADEMICA! Tănase pătrunde pe stânga, centrează perfect pe 6 metri, de unde Andronic reia cu capul în plasă. Viitorul – Academica 0-1.

Min. 79: Șutul lui Pitu de la marginea careului trece puțin pe lângă poartă.

Min. 82: Gafă incredibilă a lui Cojocaru, care îl faultează clar în careu pe Chunchukov, însă arbitrul Marian Barbu lasă inexplicabil jocul să continue, în loc să acorde penalty.

ADVERTISEMENT

Min. 90+1: GOOOL VIITORUL! Lăsat liber în careu, Tsoumou aduce egalarea cu un șut din 7-8 metri. Viitorul – Academica 1-1.


  • Sepsi Sf. Gheorghe – Chindia 0-1 (Neguț 53) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (58 Deligiannidis), Tincu, Mitrea – Golofca (78 Rapp), Eder Gonzalez (74 Fofana), Achahbar (58 Ninaj), Purece (58 Aganovic), Ștefănescu – Petrila, Safranko. Antrenor: Leo Grozavu

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Celea, C. Dinu – Iacob, Rață (89 Diaz), Dulca, Dumitrașcu – Neguț, Berisha (57 Neicuțescu; 85 Bourama). Antrenor: Emil Săndoi

Min. 19: Achahbar nu ajunge la centrarea lui Golofca în fața porții, iar Căpușă îndepărtează pericolul.

Min. 35: Șutul lui Petrila este blocat în ultimul moment de Căpușă.

Min. 53: GOOOL CHINDIA! Neguț îi păcălește pe Mitrea și Ștefănescu, scapă singur cu Niczuly și înscrie cu un șut plasat. Sepsi – Chindia 0-1


Laurențiu Brănescu, sătul de neputința colegilor

UPDATE, 8 martie, ora 21:35 / Portarul celor de la Poli Iași s-a declarat total dezamăgit de lipsa de putință din atacurile echipei sale. Laurențiu Brănescu a declarat că este sătul de faptul că echipa sa nu poate câștiga meciurile: „Prea multe nu sunt de comentat. În situaţia în care suntem, importante sunt punctele, nu contează că joci urât sau frumos, că faci 10 pase. Dar noi nu facem nici 10 pase. Din păcate, am pierdut un alt meci, nu mai e o noutate la noi. Situaţia se agravează pe zi ce trece. Dacă nu poţi să faci puncte, nu poţi să rămâi agăţat de celalelte echipe, e din ce în ce mai complicat. 

La antrenament toţi dau totul, când ne scot antrenorii datele… Aşa zisele date, că datele nu contează în fotbal, sunt prostii până la urmă, le avem degeaba. Noi nu câştigăm duelurile şi dacă nu câştigi duelurile, e imposibil să câştigi un meci. Noi dăm centrările în primul om şi noi suntem 11 în careu”, a declarat Laurențiu Brănescu, la Telekomsport.


Leo Grozavu condamnă lipsa de atitudine a elevilor săi: „Mi-e rușine!”

UPDATE 5 MARTIE, ora 19:42 / Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, s-a arătat dezamăgit de atitudinea arătată de jucătorii săi în meciul contra Chindiei și spune că prezența în play-off poate fi periclitată dacă se va continua în acest mod.

„Lipsă de atitudine. De un an și ceva, de când sunt aici, nu-mi aduc aminte de o asemenea prestație. Mi-e rușine de ce a fost azi, mă consider principalul vinovat, dar ăsta e fotbalul. Sperăm să învățăm din asta. Haos mult, lipsă de atitudine, dar asta e viața, mergem înainte. Ne așteaptă încă patru etape de foc.

Mai e destul timp până la meciul cu Botoșani. Am pătimit foarte mult prin lipsa de atitudine. Adversarul s-a apărat foarte bine, mingea a sărit prost, n-am reușit să ne adaptăm la teren. Au profitat de unica nesincronizare a noastră și așa s-a scris istoria, mai ales pe asemenea terenuri, pe vremea asta. Sigur, există riscul să ratăm play-off-ul, dacă nu facem puncte”, a spus Leo Grozavu după înfrângerea în fața Chindiei.


Emil Săndoi, după victoria cu Sepsi: „Suntem pe drumul cel bun”

UPDATE 5 MARTIE, ora 19:33 / Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, e de părere că echipa sa este pe drumul cel bun, după ce a obținut două victorii consecutive în campionat, cu Universitatea Craiova și Sepsi.

„Mă bucur nespus de mult pentru jucători, pentru că am jucat la trei zile aceste două meciuri cu Craiova și cu Sepsi. Am încercat la meciul din Cupă să menajăm câțiva jucători. A fost o victorie muncită, nu cred că a fost un joc spectaculos. Au fost câteva oportunități pentru Sepsi, dar cred că am absorbit cât se poate de bine aceste faze, care nu au devenit foarte periculoase pentru noi. Am știut să speculăm acolo unde credeam că adversarii au câteva puncte mai slabe. Am scos un jucător pe care îl introdusesem după 15-20 de minute, pentru că adversarii schimbaseră tactica. Ne propunem punct sau puncte la următoarele meciuri. Am avut o serie pozitivă, după care a venit și o serie negativă, dar acum suntem pe drumul cel bun”, a declarat Emil Săndoi la finalul meciului cu Sepsi.


ȘTIRE INIȚIALĂ 5 MARTIE, ora 16:05

Luptă încinsă pentru ultimele 4 locuri care duc în play-off

FCSB și CFR Cluj sunt calificate matematic în primele 6, ele fiind și echipele aflate în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte. Universitatea Craiova, cu 47 de puncte, și Sepsi Sfântu Gheorghe, 40 de puncte, sunt alte două echipe care nu mai au cum să rateze accesul în play-off. FC Botoșani, 37 de puncte, și Academica Clinceni (36p) mai pot fi ajunse de UTA (33p) și Chindia (32p), dar și de Viitorul, care, paradoxal, acum are doar 28 de puncte, însă mai are de jucat restanța cu Politehnica Iași și dacă va câștiga va acumula 31 de puncte.

În acest caz, cu 31 de puncte, partida din această rundă pe care dobrogenii o au vineri seară acasă cu Academica Clinceni ar deveni crucială. De fapt, mai corect spus pentru echipa patronată de Gică Hagi și pregătită de Mircea Rednic, mai întâi este meciul cu ilfovenii, care trebuie câștigat și apoi va urma restanța cu ieșenii. Amândouă adjudecate ar aduce pe Viitorul, cu 34 de puncte, la numai două lungimi de locul 6.

FCSB primește vizita lui Gaz Metan în etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1

Liderul FCSB joacă duminică seară pe teren propriu cu Gaz Metan, echipa lui Mihai Teja având trei eșecuri consecutive și spunând clar adio play-off-ului. Pentru bucureșteni, e vital să câștige, în speranța că rivala directă la titlu din Cluj va mai face pași greșiți.

Din păcate pentru echipa sa, tehnicianul gazdelor, Toni Petrea, nu se poate baza pe serviciile lui Florinel Coman în acest meci, deoarece a fost avertizat în etapa trecută de la Botoșani și este suspendat acum. În locul său, în avanposturi, patronul Gigi Becali dorește să evolueze Oaidă.

CFR Cluj merge la echipa cu o singură victorie pe teren propriu

CFR Cluj a câștigat etapa trecută cu 5-0în fața unui FC Argeș care nu pierduse de 11 jocuri. A fost ceva halucinant, cu două penalty-uri și un autogol, toate opera lui Maric, dar rezultatul scoate gruparea argeșeană din cărțile play-off-ului. CFR a arătat, după multe meciuri, o prospețime ofensivă remarcabilă.

Acum, echipa lui Edi Iordănescu nu se deplasează foarte departe de casă. CFR merge la Arad, pentru a întâlni UTA, echipa cu cel mai slab punctaj pe teren propriu din campionat, cu o singură victorie. În tur, arădenii au explodat bomba în Gruia, câștigând cu 1-0, dar la felul cum evoluează ei acasă e greu de crezut că vor putea stopa trupa lui Edi Iordănescu.

Universitatea Craiova a pierdut teren față de primele două clasate după ce a capotat, surprinzător, pentru a doua oară în acest sezon, în fața Chindiei Târgoviște, cu scorul de 1-0, pe teren neutru, la Buzău și acum va avea un meci acasă destul de greu, adversar fiind FC Botoșani, echipa de pe locul 5. După calificarea în semifinalele Cupei, chiar în dauna Chindiei, oltenii speră să își revină și în campionat.

Dinamo închide etapa la Voluntari

Primul meci al etapei, vineri de la ora 17:30, este oarecum o finală pentru play-off, pentru că la Sfântu Gheorghe se vor întâlni cei de la Sepsi cu oamenii lui Emil Săndoi de la Chindia. Dâmbovițenii trebuie să joace la victorie, dar covăsnenii, la adăpostul a 40 de puncte, pot fi ca și calificați în play-off dacă vor învinge.

Dinamo încheie runda luni seară pe terenul Voluntarilor, într-un meci din partea de jos a clasamentului. „Câinii” vor veni după sfertul de Cupă de joi de la Călărași și cu destule probleme de lot. De la implementările în lot ale lui Gabi Tamaș, în apărare, și a bulgarului Ivanov la mijloc, ilfovenii încep să arate tot mai bine, dovadă fiind victoria din etapa anterioară, de la Iași.

ADVERTISEMENT