Fotbal intern

Live Blog CFR Cluj – FCSB. Ardelenii, bucurie fără margini! Ce nebunie au făcut fundașii campioanei. Video

16.04.2021 | 11:40
Live Blog CFR Cluj  FCSB Ardelenii bucurie fara margini Ce nebunie au facut fundasii campioanei Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB se vor întâlni în această seară de la ora 19:00 în Supercupa României, competiția care ar fi trebuit să aibă loc încă dinaintea startului noului sezon și care a fost amânată din cauza progamului aglomerat pandemiei de COVID-19.


CFR Cluj, cu Supercupa pe banda de bagaje

UPDATE, 16 aprilie, ora 11:35 / Mario Camora, Ben Youssef și Cristi Manea au sărbătorit ca nimeni alții pe aeroportul din Cluj. Cei trei s-au urcat pe banda care poartă bagajele și au luat cu ei, evident, și trofeul Supercupei României.

ADVERTISEMENT


Control antidoping la Supercupa României

UPDATE, 15 aprilie, ora 20:18 / ANAD și-a făcut prezența la Supercupa României, astfel că jucătorilor de la CFR Cluj și de la FCSB li se vor face un control antidoping. Controlul va consta în probe de urină, dar și probe de sânge.


Doar trei jucători au ținut mâna la piept la intonarea imnului

UPDATE 15 aprilie, ora 19:04 / Doar trei fotbaliști din totalul de 22 de pe teren au ținut mâna la piept la intonarea imnului României. Este vorba despre Florin Tănase (FCSB), Mario Camora (CFR Cluj) și Cristi Manea (CFR Cluj).

ADVERTISEMENT
Poză cu jucătorii care au ținut mâna la piept la intonarea imnului
Poză cu jucătorii care au ținut mâna la piept la intonarea imnului

Moruțan, felicitat de colegi la încălzire

UPDATE, 15 aprilie, ora ora 18:47 / Mijlocașul echipei FCSB, Olimpiu Moruțan, a fost cel mai în formă jucător al ”roș-albaștrilor” la încălzire, el marcând din toate pozițiile.

De altfel, colegii săi l-au felicitat pe teren pentru reușitele senzaționale și speră ca acesta să repete execuțiile și în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 15 aprilie, ora 14:54

FCSB „tremură” înainte de Supercupa României cu CFR Cluj, echipa lui Toni Petrea nereușind niciodată să cucerească trofeul din postura de câștigătoare a Cupei României.

Derby-ul dintre liderul din Casa Pariurilor Liga 1 și campioana României nu va avea însă nicio miză financiară. FRF nu oferă nicio premiere pentru câștigătoarea acestei trofeu.

ADVERTISEMENT

FCSB și CFR Cluj vor menaja mai mulți titulari

FCSB și CFR Cluj vor avea un program infernal, iar acest meci în plus complică și mai mult situația. FANATIK a aflat că în Giedrius Arlauskis va fi din nou titular împotriva fostei sale echipe, FCSB, iar Edi Iordănescu va trimite pe teren mai mulți jucători care au jucat mai puțin în acest sezon, printre care Susic sau Soares.

De cealaltă parte, Gigi Becali i-a transmis un mesaj clar lui Toni Petrea înainte de meciul cu CFR Cluj, în care își dorește ca mai mulți titulari să fie menajați: „I-am spus lui Toni Petrea că acest meci să fie unul în care să găsească formule de joc. Să caute soluții. Este un meci în care noi nu trebuie să ne obosim jucătorii. Să fie un fel de joc-școală”, a precizat Gigi Becali, pentru  digisport.ro.

Cine transmite la TV derby-ul CFR Cluj – FCSB

Partida dintre CFR Cluj și FCSB va transmisă de două televiziuni. Microbiștii vor putea urmări partida de la Ploiești la Digi Sport și Telekom Sport. Derby-ul poate fi urmărit şi în format LIVE TEXT pe site-ul FANATIK.RO.

Unde se joacă CFR Cluj – FCSB

Partida din Supercupa României se va disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, ceea ce i-a nemulțumit pe ardeleni, mai ales că la centru va fi un arbitru din București: „Nu înțeleg de ce acest meci se joacă la Ploiești! De ce nu s-a găsit o variantă de mijloc? Putea să se joace la Sibiu, la Mediaș. Legat de arbitru, e un arbitru din București. De ce nu poate fi Horațiu Feșnic, un arbitru din Cluj?”, a spus fostul antrenor al clujenilor, Alin Minteuan, pentru gsp.ro.

Cine arbitrează meciul CFR Cluj – FCSB

Radu Petrescu va fi la centru în meciul dintre CFR Cluj și FCSB. Bucureșteanul va fi ajutat de către asistenții Mircea Grigoriu și Marius Marica. Al patrulea arbitru a fost ales Iulian Dima, iar observatori au fost desemnați Augustus Constantin și Octavian Goga. Același central a arbitrat-o pe CFR Cluj la singurul trofeu al lui Edi Iordănescu din carieră, în 2018, când clujenii au câștigat Supercupa.

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Supercupa României

– Prima Supercupă a României s-a jucat în 1992 și a fost câștigată de către Steaua București cu 1-0 pe stadionul „Cotroceni” în urma unui gol de aur.

– Rapid București a obținut cea mai categorică victorie în istoria Supercupei. Cu Mircea Lucescu pe bancă, giuleștenii umileau Steaua cu un 5-0 pe stadionul „23 August” în 1999.

– Cinci ediții ale Supercupei nu s-au mai desfășurat, după ce echipele au reușit să câștige eventul în 1996, 1997, 2000, 2004 şi 2008. Această regulă a fost schimbată începând cu 2010, iar într-o situație similară competiția se va desfășura între echipele care au terminat pe primele două locuri în campionat.

– 14 finale s-au disputat la București, însă din 2014 competiția s-a desfășurat în provincie: Constanţa, Cluj, Botoşani şi Craiova, iar ediţiile din 2019 şi 2020 au fost găzduite de Ploieşti.

– Inițial, competiția a apărut în fotbalul românesc între 1958 și 1960, sub numele de „Cupa Scânteii”, iar cele trei ediții au fost câștigate de Petrolul, Dinamo și CCA București.

  • 1.362.792 de euro a primit CFR Cluj pentru câștigarea campionatului
  • 315.000 de euro a câștigat FCSB după ce a cucerit Cupa României

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,75 este cota pentru „CFR Cluj să ridice trofeul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT